14/12/2016

Α. Τριανταφυλλίδης: Μην κλέβετε το χαμόγελο του λαού

«Δεν έχουμε το μυαλό μας στις επόμενες εκλογές. Δεν θέλουμε να μαζέψουμε χρήματα στο κομματικό μας ταμείο από τη Μίζενς 2% και 8%. Η μόνη μας φιλοδοξία είναι όταν κατεβαίνουμε στον κόσμο να συναντήσουμε το χαμόγελό του και πιστέψτε με, ένα κρυφό χαμόγελο αρχίζει σιγά-σιγά, για το 2017, να αχνοφαίνεται. Μην κλέβετε το χαμόγελο των Ελλήνων πολιτών», τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση του σ/ν του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που αφορά σε ρυθμίσεις για την Κοινωνική Αλληλεγγύη.
Απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι οποίοι χαρακτήρισαν ψίχουλα τα 617εκατ. ευρώ προς τους συνταξιούχους ο κ.Τριανταφυλλίδης επεσήμανε «Είναι πραγματικά να απορεί κανείς πως το κομμένο ΕΚΑΣ των 158 εκατ. ευρώ του 2016 ήταν το τεράστιο ποσό και το ποσό των 617 εκατ. ευρώ είναι ψίχουλα. Να συμφωνήσω ότι είναι τα ελάχιστα, είναι μια μικρή ανάσα, μόνο για να περάσει τις γιορτές, για να σταθεί όρθια μία κοινωνία 1εκατ. 600χιλιάδων ανθρώπων, όπου ο παππούς και η γιαγιά θα πάρει τα 850 ευρώ και θα τα δώσει στην άνεργη κόρη, στον άνεργο γιο, στα εγγόνια. Αυτό δεν είναι παραχώρηση, είναι το ελάχιστο που ήμασταν υποχρεωμένοι να κάνουμε, για να μη θεωρηθούμε ανάλγητοι, για να μη θεωρηθεί η πολιτική συνολικά ότι διαπνέεται ο καθένας για την πάρτι του. Το όλοι για έναν και ένας για όλους, να έχει γίνει όλοι για κανέναν και ο καθένας για την πάρτι του. Είναι το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να κάνουμε».