21/12/2016

Συνάντηση Τμήματος Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής του ΣΥΡΙΖΑ με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη

Το Συντονιστικό του Τμήματος Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη στα γραφεία του κόμματος προκειμένου να συζητηθούν επίκαιρα θεσμικά ζητήματα και τρόποι επίλυσής τους.
    Η συνάντηση αυτή ήταν η πρώτη επίσημη με τον Υφυπουργό και σε αυτήν τέθηκαν τα θέματα άμεσης προτεραιότητας όπως, ο Αθλητικός Νόμος, η λειτουργία των Εθνικών Σταδίων, οι άμεσες ανάγκες των αθλητικών Ομοσπονδιών, οι σύγχρονες προκλήσεις του αθλητικού τουρισμού και του αθλητισμού για όλους, καθώς και αλλά ζητήματα της επικαιρότητας.
    Τόσο τα στελέχη του Τμήματος, όσο και ο Υφυπουργός, συμφώνησαν στην ανάγκη συχνής επικοινωνίας και στην προώθηση θεσμικών ζητημάτων που δεν έχουν άμεσο δημοσιονομικό κόστος. Δρομολογήθηκε η επίλυσή τους κι αναμένεται η υλοποίησή τους ώστε να δώσουν ξεκάθαρο στίγμα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.
    Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό που έχει ανάγκη εκδημοκρατισμού, αξιοκρατίας και στήριξης καθώς αποτελεί στις μέρες μας βασικό εργαλείο για δημιουργική διέξοδο των πολιτών από τα καθημερινά προβλήματα, αλλά και για την ομαλή ενσωμάτωση στην κοινωνία των ευαίσθητων ομάδων και προσώπων.
    Στη συνάντηση τέλος συμφωνήθηκε πως παρόμοιες τακτικές συνεργασίες θα ακολουθήσουν ώστε να ενισχυθεί η αμφίδρομη επικοινωνία και προώθηση λύσεων στα προβλήματα του ελληνικού αθλητισμού.