09/03/2017

Κ. Κούνεβα: Η αλληλεγγύη των Ελλήνων έδειξε ότι όλα είναι δυνατά

Ευρεία προβολή στα βουλγαρικά ΜΜΕ της ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την προβολή του ντοκιμαντέρ «Η μαρτυρία της» για τη ζωή και τη δράση της στην Ελλάδα- Δηλώσεις και συνεντεύξεις της Κ. Κούνεβα στα βουλγαρικά ΜΜΕ

«Οι Έλληνες με την αλληλεγγύη που έδειξαν σε μένα και δείχνουν στους πρόσφυγες απέδειξαν ότι όλα είναι δυνατά». Αυτό δήλωσε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της βουλγαρικής τηλεόρασης, στο πλαίσιο αφιερώματος του BTV με αφορμή την προβολή του ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Ιβάν Νίτσεφ για την ίδια και την δράση της. «Η ταινία είναι αφιερωμένη στη ζωή μου, αλλά εγώ το βλέπω ως μια ευκαιρία για να παρουσιαστεί το κίνημα αλληλεγγύης  προς εμένα, προς την οικογένεια μου το 2008-2009. Την υποστήριξη του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας. Για εμένα αυτό είναι πιο σημαντικό στην ταινία», είπε η Κωνσταντίνα Κούνεβα απαντώντας στην ερώτηση δημοσιογράφου του κρατικού βουλγαρικού τηλεοπτικού δικτύου.
Το ντοκιμαντέρ του Ιβάν Νίτσεφ με τίτλο «Η μαρτυρία της» καταγράφει την διαδρομή της Κωνσταντίνας Κούνεβα από τη μετανάστευσή της στην Ελλάδα μέχρι την επίθεση εναντίον της το 2008, το κίνημα αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε στο πρόσωπό της φτάνοντας μέχρι την εκλογή της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η ταινία είναι μια συμπαραγωγή του Βουλγαρικού Εθνικού Κέντρου Κινηματογράφου, της βουλγαρικής κρατικής τηλεόρασης (BTV) και των εταιρειών CINEMASCOPE και LUMIERE. Η πρεμιέρα της ταινίας στην αίθουσα LUMIERE του Εθνικού Μεγάρου Πολιτισμού της Σόφιας έγινε χθες (8/3), Ημέρα της Γυναίκας, με μεγάλη συμμετοχή  κοινού αλλά και προσωπικοτήτων της πολιτικής και πολιτιστικής ζωής της Βουλγαρίας, και είχε ευρύτατη προβολή από τα βουλγαρικά ΜΜΕ.

(Στα παρακάτω λινκ, το ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης και η συνέντευξη της Κ. Κούνεβα στον ραδιοφωνικό σταθμό BNR και στη πολύ δημοφιλή εκπομπή του δημοσιογράφου Πέταρ Βόλγκιν «Horizont»:

Σήμερα, το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο BTV φιλοξενεί εκτενή συνέντευξη της Κ. Κούνεβα για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
Σημειώνεται ότι η ταινία- ντοκιμαντέρ για την Κωνσταντίνα Κούνεβα, που στη συνέχεια θα προβληθεί στη βουλγαρική και όχι μόνο τηλεόραση, αποτελεί ουσιαστικά την πρώτη ευκαιρία να μάθει το πλατύ κοινό της πατρίδας της για τη ζωή και τη δράση της στην Ελλάδα, μιας και τα ΜΜΕ της Βουλγαρίας ελάχιστα είχαν ασχοληθεί το 2008-2009 με τη δολοφονική επίθεση εναντίον της.