21/05/2017

Τ. Αλεξιάδης: Αρνητικά μέτρα 12,2 δισ και θετικά 15,6 δισ

Αναλυτικά στα νούμερα που ανταποκρίνονται στα μέτρα που ψηφίστηκαν στη Βουλή αναφέρθηκε ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης το πρωί στο ΣΚΑΙ τονίζοντας ότι τα αρνητικά μέτρα συνολικά ανταποκρίνονται σε 12,2 δις και τα θετικά μέτρα σε 15,6 δις.

Αυτό που ψηφίσαμε στη Βουλή είπε στο ΣΚΑΙ, είναι αρνητικά μέτρα 12,2 δισ και θετικά 15,6 δισ. εξηγώντας αναλυτικά ότι:

Για το 2019 είναι 2,6 δισ, για το 2020 2,12 δισ. και για το 2021 280 εκ., αθροιστικά είναι 12,2 δις τα αρνητικά μέτρα, που ψηφίστηκαν στο νομοσχέδιο. Ειδικότερα για το 2021 τα μέτρα που θα παρθούν είναι 4,9 δισ αρνητικά και 7,5 δισ τα θετικά εξήγησε ο κ. Αλεξιάδης.

Ενώ στα φορολογικά μέτρα είναι 11 τα θετικά φορολογικά μέτρα και 4 τα αρνητικά. Οπως υποστήριξε ο κ. Αλεξιάδης, θα πρέπει να δώσουν τα υπουργεία αναλυτικά τα στοιχεία για το ποιους αφορούν αυτά τα μέτρα τονίζοντας ότι θα πρέπει «να ποσοτικοποιηθούν τα θετικά και τα αρνητικά μέτρα, γιατί μπορεί να μην μιλάμε για success story αλλά υπάρχουν και θετικά μέτρα».