ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube Instagram

07/03/2018

Είναι λογικό και δεν αλλάζει: Σειρά βίντεο για νομοθετικές πρωτοβουλίες

Είναι λογικό και δεν αλλάζει: Σειρά βίντεο για νομοθετικές πρωτοβουλίες



Βουλευτές, υπουργοί και κυβερνητικοί αξιωματούχοι για σημαντικά ζητήματα

Ο αγώνας για την πραγματική ισότητα είναι συνεχής και μας αφορά όλες και όλους

.

Σε όλον το κόσμο οι γυναίκες εξακολουθούν να αγωνίζονται για εξάλειψη των διακρίσεων στην εργασία, την εκπαίδευση, την πολιτική, αλλά και στην οικογένεια και τις διαπροσωπικές σχέσεις.

Ο αγώνας για μια πιο δίκαιη κοινωνία δεν είναι μόνο αυτός για την εργασιακή ασφάλεια αλλά και για την κατάργηση των διακρίσεων του αυταρχισμού, της βίας και της πατριαρχίας. Μια σειρά από πρωτοβουλίες, όπως η αναγνώριση δικαιωμάτων μέσω της ψήφισης νόμου ένταξης στην έννομη τάξη μας της Διεθνούς Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, η στήριξη και επέκταση των δομών προστασίας και συμβουλευτικής για θύματα έμφυλης βίας, η αύξηση των θέσεων στους παιδικούς σταθμούς, η στήριξη της οικογένειας και η άδεια μητρότητας 6 μηνών που θεσμοθετήσαμε, στοχεύουν στην άμβλυνση αυτών των διακρίσεων.

Η 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, μας υπενθυμίζει ότι ο αγώνας για την πραγματική ισότητα είναι συνεχής και μας αφορά όλες και όλους.

Ενισχύουμε το κοινωνικό κράτος, τη λαϊκή αντιπροσώπευση και τη δημοκρατία

.

Με τις συνταγματικές αλλαγές που προτείνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ενισχύεται το Κοινωνικό κράτος, η Λαϊκή αντιπροσώπευση και η Δημοκρατία, ενώ επαναπροσδιορίζονται οι σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους. Κατοχυρώνεται Συνταγματικά, ότι το κράτος θα πρέπει να παρέχει κοινωνικές υπηρεσίες και εισοδηματικές ενισχύσεις προκειμένου να εξασφαλίζει ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για όλους τους πολίτες. Το κράτος εγγυάται το δικαίωμα στην καθολική πρόσβαση στην υγεία και την κοινωνική ασφάλιση. Αυτές οι παροχές θα αποτελούν πλέον δικαίωμα ενώ για πρώτη φορά αναγνωρίζονται στο Σύνταγμα οι υποχρεώσεις του Κράτους έναντι της αναπηρίας. Το κράτος εγγυάται ένα ενιαίο σύστημα καθολικής κάλυψης των πολιτών με βάση τις αρχές της αλληλεγγύης και της ανταποδοτικότητας καθώς και την παροχή βασικών κοινωνικών αγαθών, όπως το νερό και την ηλεκτρική ενέργεια. Με τις προτεινόμενες συνταγματικές αλλαγές ενισχύεται η λαϊκή αντιπροσώπευση με την καθιέρωση του θεσμού του δημοψηφίσματος κατόπιν αιτήματος των πολιτών αλλά και του δικαιώματος των πολιτών να προτείνουν νόμους προς ψήφιση στην Βουλή. Θεσπίζονται τα τοπικά δημοψηφίσματα για μεγάλα τοπικά ζητήματα και εισάγεται ο θεσμός των τοπικών λαϊκών συνελεύσεων. Καταργείται το ακαταδίωκτο των υπουργών και ο απαράδεκτος νόμος περί της μη ευθύνης τους. Παράλληλα, εντάσσεται στο Σύνταγμα το αναλογικό εκλογικό σύστημα ενώ απαγορεύονται εκλογικοί νόμοι που διαστρεβλώνουν τη λαϊκή ψήφο καθώς και οι «δοτοί» πρωθυπουργοί ενώ παράλληλα περιορίζονται οι θητείες των βουλευτών/βουλευτριών σε 3 διαδοχικές περιόδους. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προχωράει στο διαχωρισμό της Εκκλησίας από το Κράτος καθώς το νέο Σύνταγμα θα κατοχυρώνει τη θρησκευτική ουδετερότητα της ελληνικής Πολιτείας καθώς η έννοια της επικρατούσας θρησκεία, για την Ορθόδοξη Εκκλησία, δεν θα αποτελεί αναγνώριση επίσημης κρατικής θρησκείας.

H στήριξη των εργασιακών δικαιωμάτων αποτελεί ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης

.

Καταφέραμε να μειώσουμε την ανεργία κατά 8 μονάδες, από το 26% στο 18,6% και σταθερά μειώνεται κατά 2% κάθε χρόνο. Στο ίδιο διάστημα αυξήσαμε την απασχόληση κατά 376.766 σταθερές θέσεις.

Τα τρία τελευταία χρόνια, μέσω των Ενεργητικών Πολιτικών Απασχόλησης, έχουν ωφεληθεί 220.000 άνεργοι, ενώ έχουν δαπανηθεί 1,1 δισ. ευρώ και έχουν ήδη ανακοινωθεί 11 νέα προγράμματα που απευθύνονται σε 88.500 ωφελούμενους, συνολικού προϋπολογισμού 632.500.000 ευρώ.

Η συνολική αναβάθμιση τόσο του ΟΑΕΔ όσο και του ΣΕΠΕ, συμβάλλουν στη στοχευμένη και αποτελεσματικότερη υλοποίηση πολιτικών καταπολέμησης της ανεργίας αλλά και της αδήλωτης και της υποδηλωμένης εργασίας. Από το 2015 έως σήμερα έχουν διεξαχθεί 206.987 έλεγχοι και έχουν καταβληθεί 45.488.900 ευρώ δεδουλευμένων στους εργαζόμενους, μέσω του έργου της επιθεώρησης εργασίας.

H στήριξη των εργασιακών δικαιωμάτων αποτελεί ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης.

Η κυβέρνηση κάνει πράξη μια σειρά από μέτρα για την ενίσχυση των αγροτών και της αγροτικής ανάπτυξης 

.

Με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας μειώνεται κατά 1/3 η επιβάρυνση για τις ασφαλιστικές εισφορές στον κλάδο της συνταξιοδοτικής δαπάνης των αγροτών.

Με αυτή τη μείωση, μαζί με την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για αγροτικούς συνεταιρισμούς και συνεταιρισμένους αγρότες, που υλοποιήθηκε με νόμο του υπουργείου Οικονομικών, δίνεται μεγαλύτερη ανάσα στα μεσαία και μεγαλύτερα αγροτικά στρώματα, που είχαν επιβαρυνθεί στα χρόνια των μνημονίων.

Επίσης, μπαίνει οριστικό τέλος στο καθεστώς παραχώρησης εκτάσεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς υπογράφτηκε η απόφαση, με την οποία από 1 Νοεμβρίου λήγουν όλα τα καθεστώτα παραχώρησης που ίσχυαν μέχρι τώρα για τις εκτάσεις ιδιοκτησίας του υπουργείου και ανοίγει ο δρόμος για την παραχώρηση στους πραγματικούς παραγωγούς.

Παράλληλα, είναι έτοιμος ο νέος χάρτης των μειονεκτικών περιοχών της χώρας μας, που διασφαλίζει τις πληρωμές της εξισωτικής αποζημίωσης για τους κατοίκους της υπαίθρου τα επόμενα χρόνια. Ο νέος χάρτης επιβεβαιώνει ότι η συμμετοχή στη διαβούλευση, η συνεργασία σε όλα τα επίπεδα της διοίκησης και ιδιαίτερα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μπορεί να επιφέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τη χώρα μας.

Πρώτιστη υποχρέωση της Πολιτείας η διασφάλιση της ποιότητας ζωής και ανάπτυξης των παιδιών

Η δεκαετία της οικονομικής κρίσης επέφερε πλήγματα στην δομή της ελληνικής κοινωνίας, εκθέτοντας τις πιο ευάλωτες ομάδες της στον κίνδυνο της φτώχειας, της στέρησης και της υπανάπτυξης. Από την πρώτη ημέρα, η κυβέρνηση ξεδίπλωσε το πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης με σκοπό να προστατεύσει τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Ειδική μέριμνα δόθηκε για τα παιδιά και τους εφήβους, το μέλλον της πατρίδας μας, σε όλο το φάσμα των ενεργειών, που μπορεί η πολιτεία να αναλάβει. Η Πολιτεία στηρίζει την οικογένεια και εγγυάται τα δικαιώματα όλων των παιδιών που ζουν και μεγαλώνουν στη χώρα. Όχι μόνο γιατί έχει ηθική υποχρέωση, αλλά γιατί έτσι διασφαλίζει το μέλλον.

. 

Η Κυβέρνηση υλοποιεί τη δέσμευσή της για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής δύναμης των εργαζομένων

Από τις 21 Αυγούστου, οπότε έληξε το τελευταίο μνημόνιο, επανήλθαν οι βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων: η αρχή της επεκτασιμότητας και η αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης.

Ήδη, το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, υπέγραψε την επέκταση 7 κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας που αφορούν τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, τους εργαζόμενους σε ναυτιλιακά πρακτορεία και ναυτιλιακές επιχειρήσεις, γραφεία ταξιδιών και τουρισμού, πρακτορειακές επιχειρήσεις που είναι μέλη της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης και τραπεζοϋπαλλήλους.

Οι συμβάσεις αυτές καλύπτουν συνολικά περίπου 190.000 εργαζόμενους.

Η Κυβέρνηση υλοποιεί τη δέσμευσή της για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής δύναμης των εργαζομένων και τη βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος και των όρων εργασίας τους.

 

.

Oλοκληρωμένη νησιωτική πολιτική

Η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει και υλοποιεί, για πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, μία ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική για τα νησιά της ελληνικής επικράτειας, η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει, το μεταφορικό ισοδύναμο, την κάλυψη αναγκών υδροδότησης, την αναβάθμιση της δημοσίας υγείας στα νησιά μας και την ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων.

.

Ο πολιτισμός είναι η μεγάλη αξία της χώρας μας, η πυξίδα μας για το μέλλον

Πρόσφατα το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ολοκλήρωσε μια σημαντική τομή. Το ηλεκτρονικό εισιτήριο για αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία της χώρας.

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο μας αφορά όλους. Αναβαθμίζει τις υπηρεσίες προς τα εκατομμύρια των επισκεπτών με τη δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων μέσω διαδικτύου (etickets.tap.gr). Περιορίζει σημαντικά τον χρόνο αναμονής για την είσοδο στους μεγάλους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, που αποτελούν παγκόσμιους προορισμούς. Ανοίγει έτσι ο δρόμος για τη δυνατή τοποθέτηση του πολιτιστικού αγαθού της πατρίδας μας στην παγκόσμια τουριστική αγορά.

Και στον πολιτισμό η Ελλάδα προχωρά.

.

Μία περιφέρεια στα μέτρα της κοινωνίας

Η διαίρεση της επικράτειας σε εκλογικές περιφέρειες είναι ένας από τους καθοριστικότερους πυλώνες κάθε εκλογικού συστήματος, καθώς συνδέεται άμεσα με το ζήτημα της τοπικότητας και της εγγύτητας των πολιτών προς τους αιρετούς αντιπροσώπους τους, ώστε να είναι ουσιαστική η επικοινωνία, αλλά και ο κοινωνικός έλεγχος και η λογοδοσία των εκλεγμένων. Οι πολύ μεγάλες πληθυσμιακά εκλογικές περιφέρειες φαλκιδεύουν, αντικειμενικά, τον ανωτέρω στόχο, ενώ παράλληλα ευνοούν την εξάρτηση αιρετών και υποψηφίων από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και μηχανισμούς κινητοποίησης και πίεσης, καθώς στις περιπτώσεις αυτές ο εκλογικός ανταγωνισμός διεξάγεται σε μεγάλο βαθμό μέσω των ΜΜΕ και της διαφήμισης.

.

Η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μια μεγάλη διπλωματική νίκη και μια μεγάλη ιστορική ευκαιρία

Με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία προβλέπει την μετονομασία της ΠΓΔΜ σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, μπαίνει οριστικό τέλος στον αλυτρωτισμό που ενέχει η σημερινή Συνταγματική τους ονομασία.

Οι 140 χώρες που σήμερα αναγνωρίζουν τους γείτονές μας ως Μακεδονία, θα τους αναγνωρίζουν εφεξής με το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» καθώς το όνομα αυτό θα ισχύει erga omnes – έναντι όλων, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό.

Για πρώτη φορά προβλέπεται ότι οι Βόρειοι Γείτονές μας δεν έχουν και δεν μπορούν να διεκδικήσουν στο μέλλον καμία σχέση με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό της Μακεδονίας.

Η Συμφωνία, επίσης, προβλέπει ότι η υπηκοότητα που θα αναγράφεται στα ταξιδιωτικά έγγραφα των γειτόνων μας δεν θα είναι: Μακεδόνας σκέτο, όπως μέχρι σήμερα, αλλά: Μακεδόνας / Πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας.

Η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μια μεγάλη διπλωματική νίκη, αλλά και μια μεγάλη ιστορική ευκαιρία. Η Ελληνική Κυβέρνηση υπερασπίστηκε στο ακέραιο όλες τις κόκκινες γραμμές της, όλες τις κόκκινες γραμμές της εθνικής μας θέσης, όπως αυτή διαμορφώθηκε τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια.

.

 

Η αναδοχή είναι μια πράξη γενναιοδωρίας, αλτρουισμού και αλληλεγγύης

Θα πρέπει όλοι να ενημερωθούν για την αναδοχή. Είναι μια πράξη γενναιοδωρίας, αλτρουισμού και αλληλεγγύης που θα αποζημιώνει τον ανάδοχο για όλη του τη ζωή.

.

Από τις θυσίες των πολλών, περνάμε στις ανάγκες τους και στα δικαιώματα για όλους 

Τώρα πια μας ακούν, μας αναγνωρίζουν, μας σέβονται. Από τις θυσίες των πολλών, περνάμε στις ανάγκες, στο δίκιο των πολλών και στα δικαιώματα για όλους. Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη.

.

Απευθείας συμβάσεις εργαζομένων στο Δημόσιο - Τέλος οι εργολάβοι καθαριότητας

Με τη νομοθετική ρύθμιση, η οποία ψηφίστηκε το 2016 και η οποία προβλέπει τη δυνατότητα σύναψης ατομικών συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου (μέχρι και 24 μήνες) από όλους τους φορείς του δημόσιου τομέα για τις υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης, σίτισης και ιματισμού, επανέρχεται η νομιμότητα στις εργασιακές σχέσεις στους κλάδους αυτούς, που είχαν μετατραπεί σε σχέσεις δουλείας και άγριας εκμετάλλευσης , λόγω της εκτεταμένης παραβατικότητας των εργολάβων, που απομυζούσαν για χρόνια το δημόσιο χρήμα.

Όλοι οι εργαζόμενοι που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες στα Νοσοκομεία, τα σχολικά κτίρια, τα μέσα μεταφοράς κλπ., πολλές φορές απλήρωτοι, διατηρούν τη δουλειά τους και αργότερα, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, να αποκτήσουν συμβάσεις αορίστου χρόνου με πλήρη δικαιώματα, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Η εφαρμογή του νόμου παρά τις αντιστάσεις που συναντάει, με προσφυγές στο ΣτΕ, προχωράει. Ήταν δίκαιο και γίνεται πράξη.

.

Ενίσχυση της παραγωγής οπτικοακουστικών έργων

Με τη θεσμική ρύθμιση του καθεστώτος ενίσχυσης της παραγωγής οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα, με την παροχή επενδυτικού κινήτρου, εγκαινιάζουμε μια νέα εποχή για τη χώρα μας. 
Κάνουμε πράξη αυτό που θα έπρεπε να έχει εφαρμοστεί εδώ και χρόνια, αυτό που ζητούσαν παραγωγοί, σκηνοθέτες, ηθοποιοί. 
Μετατρέπουμε την Ελλάδα σε μια χώρα φιλική προς την παραγωγή έργων, την αναβαθμίζουμε σε ισχυρό παίκτη για την προσέλκυση, με διαφάνεια και αντικειμενικότητα, μεγάλων -διεθνών και εγχώριων- επενδύσεων από τον οπτικοακουστικό τομέα.

.

Για τρίτη συνεχή χρονιά τα δημοτικά σχολεία θα ανοίξουν χωρίς ελλείψεις

Από τον Σεπτέμβριο του 2016 τα σχολεία ανοίγουν κανονικά, με ικανοποιητική στελέχωση και τα βιβλία στα θρανία από την πρώτη ημέρα. Παράλληλα, επεκτείνεται το Ολοήμερο πρόγραμμα διδασκαλίας στο σύνολο των 3.600 πολυθέσιων δημοτικών σχολείων της χώρας, αλλά και σε 834 ολιγοθέσια (μονοθέσια, διθέσια και τριθέσια) δημοτικά σχολεία που βρίσκονται στις πιο δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας και διευρύνθηκε η λειτουργία των Τμημάτων Υποδοχής στα δημόσια σχολεία για τα προσφυγόπουλα με επιπλέον προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών για απασχόληση στις ΔΥΕΠ.

Επίσης, από τον Ιανουάριο του 2018 ξεκίνησε η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Η τσάντα στο σχολείο» τουλάχιστον για ένα Σαββατοκύριακο τον μήνα, με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων. Η συγκεκριμένη δράση στόχο έχει συμβάλλει στην επανεκτίμηση της σημασίας και του ρόλου των εργασιών στο σπίτι σε σχέση με τον ελεύθερο χρόνο των μαθητών και των μαθητριών καθώς την ενίσχυση της δημιουργικής επαφής και επικοινωνίας γονέων – παιδιών.

.

Ένας μεγάλος «ΦιλόΔημος» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον πολίτη 

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, αντιμέτωπη επί χρόνια με τη βίαιη συρρίκνωση πόρων, εξοπλισμού και προσωπικού, καλείται παρ’ όλα αυτά να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στη συλλογική προσπάθεια οικονομικής και θεσμικής ανάταξης της χώρας.

Με τα Ειδικά Προγράμματα Ενίσχυσης Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΦιλόΔημος Ι» και «ΦιλόΔημος ΙΙ», προϊόν συνεργασίας των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομίας και Ανάπτυξης με υλοποίηση από το Υπουργείο Εσωτερικών, η Κυβέρνηση επιδιώκει να στηρίξει ενεργά την αναπτυξιακή διάσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, βελτιώνοντας άμεσα και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Συνολικά 740 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, έχουν εξασφαλιστεί για το 2018, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν έργα, προμήθειες, υπηρεσίες και μελέτες των δήμων και των νομικών τους προσώπων.

Oι ΤΟΜΥ δίνουν ουσιαστικό περιεχόμενο στην έννοια της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας

Oι ΤΟΜΥ αλλάζουν τη φιλοσοφία του Εθνικού Συστήματος Υγείας και, τηρουμένων των αναλογιών, έχουν σημασία ανάλογη με την ίδρυση του ΕΣΥ. Έχουμε φιλόδοξο σχεδιασμό να υλοποιήσουμε αυτό που δεσμευθήκαμε. Σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε 239 Τοπικές Ομάδες Υγείας σε μία δύσκολη δημοσιονομικά περίοδος και είμαστε σε θέση να πούμε ότι πετύχαμε εκεί που άλλοι απέτυχαν. Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα μπορεί να ανοίξει την πρόσβαση σε Υπηρεσίες Υγείας σε ευρύτατες μάζες του πληθυσμού, ιδιαίτερα σε περιοχές, εντός εισαγωγικών, υποβαθμισμένες, δηλαδή σε περιοχές όπου δεν είχε προτεραιοποιηθεί η φροντίδα το προηγούμενο διάστημα. Και ταυτόχρονα, να άρει μέρος του μεγάλου βάρους που έχουν σήμερα οι δομές του ΕΣΥ.

Η ρητορική του μίσους βλάπτει σοβαρά τη Δημοκρατία

Τρία συναισθήματα κινητοποιούν τον άνθρωπο: το μίσος, η άγνοια και η αγάπη.H ρητορική του μίσους στρέφεται εναντίον της ανθρώπινης ζωής. Σηκώνει το χέρι και κτυπά το διαφορετικό. Το άλλο. Μην νομίζετε ότι σταματά εκεί. Και τη γυναίκα θα χτυπήσει και το παιδί. Όποιος ή όποια σέβεται την ιστορία της χώρας μας, δεν έχει δικαίωμα να μην ομιλεί. Γατί δεν μπορούμε να λέμε σήμερα ότι δεν ξέρουμε. Ότι έχουμε άγνοια. Ξέρουμε και παραξέρουμε. Και καθημερινά γνωρίζουμε όλο και περισσότερα. Φροντίζουμε να δείξουμε, να φέρουμε στο φως το πρόσωπο εκείνων που είναι εχθροί της Δημοκρατίας. Ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας, κοινωνικής θέσης και χρημάτων.Η κυβέρνησή μας τόσο καιρό φροντίζει να μην υπάρχουν πολίτες πολλών κατηγοριών, να μην υπάρχουν πολίτες υποβαθμισμένοι.Γιατί εμείς ασκούμε κοινωνική πολιτική. Κοινωνική πολιτική που γίνεται με σχέδιο. Παλεύουμε γι` αυτό. Να εξαφανιστεί η ρητορική του μίσους από τις γειτονιές, τα σπίτια, τις συνοικίες, τις πόλεις μας. Όλοι οι πολίτες αυτής χώρας έχουμε τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις. Λογικό δεν είναι;

.

Φαρμακευτική Κάνναβη

Η έναρξη της νέας επικοινωνιακής κατεύθυνσης ξεκινά με την αναγκαιότητα χρήσης της φαρμακευτικής κάνναβης. Η επιστήμη έχει αναγνωρίσει τη σημασία και τα οφέλη της, ενώ διεθνώς έχει τεθεί στις υπηρεσίες της ιατρικής. Ευτυχώς για τους ασθενείς που τη χρειάζονται για ανακουφιστικούς και θεραπευτικούς λόγους, το νομοσχέδιο ψηφίστηκε.

.



Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης και να αναλύουμε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας. Με την παραμονή σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τη χρήση cookies όπως αυτή περιγράφεται στην Πολιτική Cookies ΟΚ