12/04/2018

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΔΑΠ: Οι μάσκες πέφτουν.... μετά τους ρομά και τους μετανάστες στο στόχαστρο του κ. Μητσοτάκη ΕΥΔΑΠ - ΕΥΑΘ

"Υπέρμαχος της λογικής ότι σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ πρέπει να μπει στρατηγικός επενδυτής" δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Οι κρατικές εταιρείες δεν έχουν κίνητρο να βελτιώνουν τις υπηρεσίες τους προς τους πολίτες ήταν η αποστροφή του.

Κ. Μητσοτάκη, εμείς σαν εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ χαιρόμαστε για την ειλικρίνειά σας.

Γνωρίζουμε καλά τους ανθρώπους σαν και εσάς που τους τοποθετούσαν με παχυλούς μισθούς οι κυβερνήσεις που εσείς στηρίζατε όχι για να υπηρετήσουν αλλά να συκοφαντήσουν και να αποδυναμώσουν τις δημόσιες και κοινωφελείς εταιρείες σαν την δική μας.

Ζήσαμε πολλές διοικήσεις που τοποθέτησε το κόμμα σας που λεηλάτησαν την ΕΥΔΑΠ και τις άλλες ΔΕΚΟ.

Δεν ξεχνάμε ότι το κόμμα σας που κυβερνούσε ή συμμετείχε και στήριζε κυβερνήσεις από το 2004 προσπάθησε με νύχια και με δόντια να μας αποδυναμώσει.

Συγκεκριμένα:

Α) Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έχουν να γίνουν στην ΕΥΔΑΠ από το 2003!!! (15 χρόνια κ. Μητσοτάκη). Μόνο o ΣΥΡΙΖΑ προγραμμάτισε τις 300 προσλήψεις που βρίσκονται σε εξέλιξη. Οι εξειδικευμένοι συνάδελφοι αποχωρούσαν και οι ανειδίκευτοι εργολάβοι που τόσο αγαπάτε ερχόντουσαν. Η ολέθρια νεοφιλελεύθερη πολιτική που υπηρετείτε οδήγησε στο έλλειμμα απόκρισης που παρατηρήθηκε στη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες μέρες. Εσείς και οι πολιτικές σας είναι ο ένοχος και όχι οι εργαζόμενοι.
Β) Από το 1999 μέχρι το 2014 (15 χρόνια κ. Μητσοτάκη) το δημόσιο δεν πλήρωνε τις υποχρεώσεις του στην εταιρεία. Πλήρωσε μόνο παραμονή της ιδιωτικοποίησης που σχεδίαζε από το 2012 για να προικίσει τους φίλους της κυβέρνησής του "επενδυτές". Και αυτά κουτσουρεμένα κ. Μητσοτάκη. Δυστυχώς για σας και τους φίλους σας ο Ελληνικός λαός, η Ελληνική δικαιοσύνη και εμείς οι εργαζόμενοι τη σταματήσαμε την ιδιωτικοποίηση που σχεδιάζατε κ. Μητσοτάκη και με την απόφαση 1906/2014 του ΣτΕ πρέπει η ιδιοκτησία και η διαχείριση του νερού να μείνουν δημόσια και υπό κρατικό έλεγχο (η δικαιοσύνη που φαίνεται πόσο τη σέβεστε τα λέει αυτά κ. Μητσοτάκη)
Γ) Όταν σας χάλασε η δουλειά της ιδιωτικοποίησης εφεύρατε την "επιστροφή κεφαλαίου" στους μετόχους κ. Μητσοτάκη. Θέλατε δηλαδή τα κεφάλαια που συγκέντρωσε η εταιρεία μετά από 15 χρόνια επενδύσεις στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης της Αττικής να επιστρέψουν στις τσέπες των ιδιωτών μετόχων και στην πληρωμή του χρέους. Το βάλατε και προαπαιτούμενο σε σειρά αξιολογήσεων των προγραμμάτων στήριξης. Ο ΣΥΡΙΖΑ προώθησε ένα επενδυτικό επιχειρησιακό σχέδιο 900 εκ, ευρώ για την ΕΥΔΑΠ που όταν ολοκληρωθεί (το 2022) θα αλλάξει την εικόνα της Αττικής. Με λεφτά της ΕΥΔΑΠ και του ΕΣΠΑ κ. Μητσοτάκη χωρίς να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό και την τιμή του νερού.

Ο πόλεμος που κάνετε διαχρονικά εσείς και οι όμοιοί σας σε οτιδήποτε δημόσιο και κοινωνικό είναι γνωστός σε όλους μας. Η εμμονή μας, η επιμονή μας και η διαχρονική εταιρική κουλτούρα των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ να εξυπηρετούμε με όλες μας τις δυνάμεις τον πολίτη αποτελεί αξεπέραστο εμπόδιο στα σχέδιά σας.

Βρεθήκατε κ. Μητσοτάκη να είστε κριτής, δικαστής και ένοχος ταυτόχρονα. Ζητήστε μια συγνώμη τουλάχιστον από την κοινωνία.

Το συντονιστικό της
Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΔΑΠ

ΥΓ. 1: Το Διακρατικό Ινστιτούτο της Satoko Kishimoto, το 2014 βρήκε πως 180 πόλεις της υφηλίου επανακρατικοποίησαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την παροχή ύδρευσης. Μέσα σε αυτές είναι και πόλεις όπως το Παρίσι και το Βερολίνο που αντέστρεψαν τις αρνητικές συνέπειες της ιδιωτικής διαχείρισης ενός ανθρώπινου δικαιώματος. Μια δημόσια εταιρεία διέπεται από πολύ πιο αυστηρές ρυθμίσεις και παρέχει υπηρεσίες σε όλους ανεξάρτητα από την οικονομική τους δυνατότητα.
ΥΓ. 2: Σε οποιοδήποτε δείκτη (π.χ. πελάτες/καθαρά κέρδη ή κύκλος εργασιών/καθαρά κέρδη) η ΕΥΔΑΠ υπερέχει σε σχέση με τους μνηστήρες που έχει στο μυαλό του ο κ. Μητσοτάκης.
ΥΓ. 3: Όλες οι προσλήψεις στην ΕΥΔΑΠ από το 1995 γίνονται μέσω ΑΣΕΠ. Στον «ιδιωτικό» ΟΑΣΘ που νοσταλγείτε και ονειρεύεστε γίνονταν μέσω της λίστας Γκιουλέκα.
ΥΓ. 4: Όσον αφορά το παράδειγμα του ΟΤΕ θα συμβουλεύαμε τον κ. Μητσοτάκη να δει το πρόσφατο βίντεο "ΕΕΤΕ - ΟΤΕ" που αναδεικνύει τον εργασιακό μεσαίωνα που κατάντησαν να βιώνουν με τις ενέργειές του οι εργαζόμενοι της Cosmote.
ΥΓ. 5: Η ΕΥΔΑΠ βραβεύεται σχεδόν κάθε χρόνο για την ποιότητα των υπηρεσιών εξυπηρέτησης του πολίτη. Παρακαλούμε την διοίκηση της ΕΥΔΑΠ να καλέσει τον κ. Μητσοτάκη σε μία από αυτές τις εκδηλώσεις. Συνήθως ακολουθεί μπουφές.