15/08/2018

Ν. Κασιμάτη: Χαρμόσυνος ο επαναπατρισμός των δύο στρατιωτικών μας ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου

Δήλωση της Βουλευτή Β` Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ - Εκπρόσωπος στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE)

Η απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών μας, Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη, χθες από τις τουρκικές φυλακές και ο επαναπατρισμός τους ανήμερα της Παναγίας γεμίζει όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες χαρά και δικαιώνει τους ίδιους, τις οικογένειές τους και τις Ένοπλες Δυνάμεις, τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την Ελληνική Κυβέρνηση που το κατάφεραν, καθώς και όλους όσους είχαμε κάνει πολιτικά διαβήματα σε Διεθνείς Οργανισμούς και διεκδικούσαμε να εξαντληθούν όλα τα προβλεπόμενα από αυτούς μέσα για τον σκοπό της αποφυλάκισης και της εφαρμογής των κανόνων κράτους δικαίου, εγείροντας ταυτόχρονα το ζήτημα στις θεσμικές κι ανεπίσημες επαφές μας με ξένους συναδέλφους μας.

Χρόνια πολλά σε όλους μας με πίστη και ενότητα, και πιο πολύ στις μάνες του Άγγελου και του Δημήτρη που χαίρονται για πρώτη φορά σήμερα μετά από πεντέμιση μήνες.