28/08/2018

Αλ. Μεϊκόπουλος: Η πραγματική αποτυχία έρχεται τη στιγμή που θα πάψουμε να προσπαθούμε για τους στόχους μας

Δήλωση του βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σήμανε για πολλούς νέους και νέες το τέλος μίας απαιτητικής και αγωνιώδους περιόδου και την αρχή μιας νέας που θα τους φέρει πιο κοντά στους στόχους και τα όνειρά τους. Ακόμη και αν κάποιοι δεν κατάφεραν αυτό που θα ήθελαν, η ίδια η προσπάθεια και ο αγώνας, τους έχουν ωριμάσει σαν προσωπικότητες για να τους οδηγήσουν αργά ή γρήγορα στην εκπλήρωση των στόχων τους. Άλλωστε, όπως έλεγε και ο ποιητής… σημασία δεν έχει η «Ιθάκη» αλλά το «ταξίδι»!
Στα παιδιά που κατόρθωσαν να επιτύχουν στις εξετάσεις θα ήθελα από καρδιάς να δώσω πολλά συγχαρητήρια! Ανοίγεται μπροστά σας μία νέα ζωή, γεμάτη γνώση και εμπειρίες, που θα σας ωριμάσει και θα ενισχύσει τα εφόδιά σας για την μετέπειτα επαγγελματική και προσωπική σας εξέλιξη.
Στους νέους που δεν τα κατάφεραν σε αυτή τους την προσπάθεια, θέλω να πω πως η προσωρινή αυτή αποτυχία δεν πρέπει να σας απογοητεύσει. Είναι μόνο ένα ακόμα εμπόδιο που καλείστε να προσπεράσετε για να συνεχίσετε. Άλλωστε, η πραγματική αποτυχία έρχεται τη στιγμή που θα πάψουμε να προσπαθούμε για τους στόχους μας. Χρησιμοποιήστε την εμπειρία που αποκτήσατε σαν εφόδιο, το οποίο θα σας οδηγήσει τελικά στην πραγματοποίηση των ονείρων σας.
Πολλά μπράβο στους γονείς και τους καθηγητές που στήριξαν και στέκονται δίπλα στους υποψήφιους σε όλη αυτή την προσπάθεια.
Εύχομαι καλή σταδιοδρομία σε όλα τα παιδιά!
Ό,τι και αν κάνετε, μην σταματήσετε ποτέ να κυνηγάτε τα όνειρά σας γιατί εσείς είστε το μέλλον αυτού του τόπου!