14/09/2018

Δημ. Παπαδημούλης: Σημαντικό η Ευρωπαϊκή Αριστερά να μείνει ενωμένη, να προτείνει συγκεκριμένες λύσεις, και όχι γενικόλογες προτάσεις ή ευχολόγια

Δηλώσεις στο ευρωπαϊκό δίκτυο “Agence Europe”: Να χτίσουμε συμμαχίες ‘μεταβλητής γεωμετρίας’ στην Ευρώπη, ενάντια στην ακροδεξιά, και υπέρ της κοινωνικής ατζέντας με προοδευτικές προτάσεις

Δηλώσεις του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, φιλοξενεί το ευρωπαϊκό δίκτυο «Agence Europe», αναφορικά με την ομιλία του Γιούνκερ στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου και τη σύγκλιση των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων στην ΕΕ ενόψει ευρωεκλογών.
Για τον Γιούνκερ, ο Δημήτρης Παπαδημούλης τόνισε ότι «μίλησε ως δημοκράτης Ευρωπαίος, βλέποντας μπροστά, σε αντίθεση με τον Όρμπαν που κοιτάει πίσω», και πρόσθεσε πως «πρέπει να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία και να δημιουργήσουμε ένα πανευρωπαϊκό μέτωπο κατά της ακροδεξιάς οπισθοδρόμησης».
Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπογράμμισε επίσης την ανάγκη ανάπτυξης συμμαχιών «μεταβλητής γεωμετρίας», όπως τις ονόμασε, «όπου θα αναπτυχθεί ένα ευρύ μέτωπο κατά της ακροδεξιάς, που θα φτάνει και θα περιλαμβάνει και πτέρυγες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, με την παράλληλη ανάπτυξη μιας προοδευτικής συμμαχίας μεταξύ της αριστεράς, των σοσιαλιστών και των πρασίνων, που θα πιέσει για την προώθηση της κοινωνικής ατζέντας, την καταπολέμηση των κοινωνικών και εισοδηματικών ανισοτήτων, την ενδυνάμωση του ευρωπαϊκού πυλώνα των κοινωνικών δικαιωμάτων, τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις και τη βελτίωση των κοινωνικών και οικονομικών δεικτών».
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι στηρίζει τη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Κομισιόν από τις πολιτικές ομάδες (Spitzenkandidaten), όσο αυτή η διαδικασία παραμένει «διαφανής, δημοκρατική και αξιόπιστη», ενώ, τέλος, για τον υποψήφιο της ευρωπαϊκής αριστεράς, δήλωσε πως «όποιος ή όποια και εάν είναι, είναι σημαντικό να μείνουμε ενωμένοι, να προτείνουμε συγκεκριμένες λύσεις, και όχι γενικόλογες προτάσεις ή ευχολόγια».

Το link δημοσίευσης