28/01/2019

Γ. Αμανατίδης στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιζητεί τη διεύρυνση των λαϊκών κατακτήσεων

«Επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου με εμβληματικές διατάξεις συνιστά μια καλή και όχι δύσκολη περίοδο» δήλωσε ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης απαντώντας σήμερα στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση διανύει μια δύσκολη περίοδο λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Οι βουλευτές ανέλαβαν όπως όφειλαν την ιστορική ευθύνη να τοποθετηθούν σε αυτό το εθνικό ζήτημα που κλείνει το κεφάλαιο του αλυτρωτισμού» συμπλήρωσε ενώ για τις πολιτικές εξελίξεις στην ΠΓΔΜ ενόψει των επικείμενων προεδρικών εκλογών στη γειτονική μας χώρα ανέφερε ότι «με την ισχύ της συμφωνίας των Πρεσπών θα αλλάξει η ρητορική και πιστεύω ότι θα δούμε να ενισχύονται οι δυνάμεις αυτών που βλέπουν την Ελλάδα πλέον ως σύμμαχό τους και την προοπτική ένταξης τους στην ΕΕ πιο κοντά».

Σχετικά με τις επιθέσεις σε σπίτια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τη βεβήλωση του εβραϊκού νεκροταφείου στη Θεσσαλονίκη σημείωσε πως «όλοι πρέπει να ενώσουν τη φωνή τους και όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να καταδικάσουν τις επιθέσεις στο εβραϊκό νεκροταφείο και τα επεισόδια που αμαύρωσαν τη χθεσινή μέρα μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος».

«Ο διχαστικός λόγος συσκοτίζει πάντα τον ουσιαστικό διάλογο και δεν αφήνει τους πολίτες να δουν τις επιδιώξεις και τα πολιτικά σχέδια και δεν τους δίνει τη δυνατότητα να εξετάσουν τα ζητήματα και να δούνε καθαρά τα επιχειρήματα. Κατά το μεγαλύτερο μέρος του εκπορεύεται από στελέχη της ΝΔ και ήταν ηχηρή η παρέμβαση του Νίκου Δένδια, προκειμένου να σταματήσουν, οι υψηλοί τόνοι. Η ΝΔ έδινε χώρο για να αναπτυχθούν διχαστικές λογικές που μου θύμισαν μετεμφυλιακό κλίμα της εποχής του 50. Όλα αυτά ενισχύουν την ακροδεξιά και το καμπανάκι το έκρουσε χθες και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Για το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντροαριστερά επεσήμανε ότι «τα δύο πολιτικά σχέδια που αναπτύσσονται δείχνουν προς τα πού πρέπει να πάει η χώρα και δείχνουν επίσης την ανάγκη συνεργασιών. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει όλο αυτόν τον χώρο που αντιστέκεται στην επάνοδο αυτών που μας έφεραν στην καταστροφή. Οι εκλογές θα κρίνουν ότι κατοχυρώνονται οι κατακτήσεις και ότι πρέπει να διευρυνθούν ΣΥΡΙΖΑ επιζητεί τη διεύρυνση των λαϊκών κατακτήσεων και θέλει δίπλα του αυτούς που έχουν το ίδιο όραμα».