06/02/2019

Γ. Αμανατίδης: Θα έχει αποτελέσματα η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία

Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό News 247 (Βασ. Σκουρής- Αγγ. Σπανού)

Για την επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στην Τουρκία και για τη Θεσσαλονίκη μίλησε ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης στο ραδιοφωνικό σταθμό  News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: "Είναι πολύ σημαντικό ότι επισκέπτεται Έλληνας πρωθυπουργός τη Χάλκη. Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης είναι ένα παγκόσμιο πνευματικό κέντρο. Η επαναλειτουργία της είναι διεθνές ζήτημα και αυτό δεν αλλάζει. Η Άγκυρα παγίως το συνδέει με το θέμα των μουφτήδων. Μπορεί να γίνει μια de facto επαναλειτουργία που αργότερα θα γίνει de jure. Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Αγία Σοφία δίνει το ζήτημα ότι είναι ζωντανό το ενδιαφέρον μας για τη διατήρηση του χαρακτήρα ενός μνημείου της παγκόσμιας κληρονομιάς. Θα έχει αποτελέσματα η επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στην Τουρκία.

Η ακτοπλοϊκή γραμμή Σμύρνης-Θεσσαλονίκης θα βοηθήσει πολύ την ανάπτυξη στη βόρεια Ελλάδα. Το επιχειρηματικό φόρουμ που θα γίνει έχει επίσης μεγάλη σημασία για την οικονομία. Έχει γίνει μεγάλη προβολή της Θεσσαλονίκης μέσα από διεθνείς συναντήσεις και διασκέψεις. Πάντα στη βόρεια Ελλάδα υπήρχε συσκότιση για το μακεδονικό.

Οι πολιτικοί μιλούσαν για Σκόπια και την ίδια ώρα γίνονταν αναγνωρίσεις της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας". Όσο πιο γρήγορα γίνει η εφαρμογή της συμφωνίας τόσο πιο γρήγορα θα διαλυθούν οι επιφυλάξεις των πολιτών. Η Κ. Νοτοπούλου μπορεί να φέρει το καινούργιο στην πόλη.

Ο κ. Γιαννούλης είναι επίσης νέο αίμα που μπορεί να εκφράσει την καινοτομία και την πολυπολιτισμικότητα. Μπορεί να συσπειρώσει ευρύτερες δυνάμεις, έδωσε τη μάχη στην Κατερίνη, έχει μεγάλες ικανότητες και τον εκτιμώ πολύ. Δεν είναι ζητούμενο να έχεις κεντρικά πολιτικά στελέχη στις αυτοδιοικητικές εκλογές".