10/04/2019

Όλγα Νάσση: Η αντιφασιστική και αντιρατσιστική κουλτούρα στην Ιταλία παραμένει πολύ ισχυρή

H υποψήφια ευρωβουλευτής Όλγα Νάσση, έδωσε τηλεφωνικά συνέντευξη στην ΕΡΤ3 102fm, στην εκπομπή «Επί της Αγγελάκη» με την Σοφία Πακαλίδου, την Τρίτη 9 Απριλίου, από τον Βόλο όπου παρευρισκόταν.

Η Όλγα Νάσση αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην συνάντηση των εθνικιστών της ακροδεξιάς, που έλαβε χώρα την Δευτέρα 8 Απριλίου στο Μιλάνο, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα κοινό αντιευρωπαϊκό μέτωπο.

Ακόμα, όπως τόνισε η Όλγα Νάσση, ο ιταλός Ματέο Σαλβίνι, όντας ο πιο προβεβλημένος υποψήφιος, έχει καταφέρει με την ξενοφοβική του καμπάνια, να πείσει μεγάλο μέρος των βόρειο ιταλών ψηφοφόρων, έχοντας σως ανταγωνιστή έναν άλλο ισχυρό άντρα, τον ούγγρο Όρμπαν.

Στην αναφορά της στον Όρμπαν, επεσήμανε ότι ο ίδιος στοχεύει πέρα από τους μετανάστες, στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, στη διάλυση της εργασίας και στους εβραίους επιχειρηματίες, όπως ο Σώρος, λέγοντας ότι συνομωτούν εναντίον του με στόχο την παράδοση της πατρίδας στους ξένους.

Συνέχισε λέγοντας πως μέρος των ούγγρων πολιτών, που υπόκεινται σε ένα μακροχρόνο αντισημιτισμό, παρακολουθούν με ευχαρίστηση τα λόγια του, όμως αυτό δεν είναι αρκετό για να ξεπεράσει τον Σαλβίνι στην αγωνιώδη κούρσα με στόχο ποιος θα είναι ο επικεφαλής αυτής της «Μαύρης Διεθνούς» που θέλει να κατακτήσει την Ευρώπη.
Επιπλέον η Όλγα Νάσση, μίλησε και για την απουσία του Όρμπαν και της Λεπέν από την συγκέντρωση των ακροδεξιών στο Μιλάνο, που αποτέλεσε το πιο σημαντικό γεγονός, ενώ σε αυτή συμμετείχαν μικρότερα κόμματα, όπως το AFD, οι αληθινοί φιλανδοί, οι VLAAMS BELANG από το Βέλγιο, το VOX της Καταλωνίας και το DF της Δανίας, που κινητοποιούνται από τα καλέσματα της Λέγκας του Ματέο Σαλβίνι, το οποίο έχει γεννηθεί σαν ένα αποσχιστικό της Βόρειας Ιταλίας και αντιμετωπίζει διακρατικές διώξεις για υπεξαίρεση 49 εκατ. δημόσιου χρήματος χρήματος.

Επίσης, τόνισε πως ενώ οι ιταλοί ανταγωνιστές του Σαλβίνι έχουν μείνει αδρανείς, οι παραδοσιακοί φασίστες, καθοδηγούνται από την κα Μελόνι που έχει συμμαχήσει με τον υποστηρικτή αντίστοιχης πρακτικής, τον Πολωνό Καντίνσκι.

Προσθέτοντας στα λεγόμενά της, είπε ότι η αντιφασιστική και αντιρατσιστική κουλτούρα στην Ιταλία, παρά την έλλειψη καθαρότητας του κυβερνητικού Μ5 και του αντιπολιτευτικού Δημοκρατικού Κόμματος, παραμένει πολύ ισχυρή και μπορεί να είναι πλειοψηφική.

Τέλος, αναφέρθηκε σε ένα δεκαπεντάχρονο παιδί που πριν λίγες ημέρες κατάφερε να ξεφτιλίσει τους φασίστες της ForzaNuova και της CasaPound, λέγοντάς τους κατάμουτρα: «Τα βάζετε με τους αδύναμους και τους φτωχούς και δεν σας ακολουθώ».

Κλείνοντας την συνέντευξη της, εξέφρασε την επιθυμία η Ιταλία να δράσει, όπως τουλάχιστον αυτός ο δεκαπεντάχρονος.