ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube Instagram

19/05/2019

Δημ. Παπαδημούλης: Το διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι να ενισχυθούν οι αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη

Δημ. Παπαδημούλης: Το διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι να ενισχυθούν οι αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη



Το διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι να ενισχυθούν οι αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη, να περιοριστεί η δεξιά και η ακροδεξιά και να μπλοκαριστεί η υποψηφιότητα Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν

Η ΝΔ έχει μετακινηθεί ακροδεξιά, με ακραία νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα, ενώ πίσω από την ‘κουρτίνα’ κρύβει ολιγαρχικά επιχειρηματικά συμφέροντα. Μας χωρίζει άβυσσος με τη ΝΔ, εκπροσωπούμε διαφορετικούς κόσμους και διαφορετικά κοινωνικά συμφέροντα

Συνέντευξη του Δημήτρη Παπαδημούλη στη «Νέα Σελίδα»


Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψήφιου ευρωβουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρη Παπαδημούλη, φιλοξενεί η κυριακάτικη εφημερίδα «Νέα Σελίδα».
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης σημείωσε «η λασπολογία, τα fake news και ο ‘κιτρινισμός’ έχουν γίνει δεύτερη φύση του αρχηγού της ΝΔ και πολλών στελεχών της», προσθέτοντας πως «δεν είναι τυχαίο γεγονός για παράδειγμα η αναπαραγωγή και κατασκευή ψευδών ειδήσεων, αλλά συγκεκριμένη επικοινωνιακή στρατηγική που πλήττει πρωτίστως την αξιοπιστία των ίδιων των πολιτικών προσώπων και κομμάτων που καταφεύγουν σε τέτοιες πρακτικές, αλλά και την ίδια τη ποιότητα της πολιτικής αντιπαράθεσης».

Για το διακύβευμα των ευρωεκλογών, ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου τόνισε πως «είναι να ενισχυθούν οι αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη, να περιοριστεί η δεξιά και η ακροδεξιά και να μπλοκαριστεί η υποψηφιότητα Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν», συμπληρώνοντας πως «πρέπει να αναχαιτίσουμε πλήρως τη λογική της λιτότητας, να κάμψουμε την άνοδο της ακροδεξιάς, να διαμορφώσουμε προοδευτικές συμμαχίες απέναντι στον ακραίο νεοφιλελευθερισμό». Πρόσθεσε ακόμα πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία διεκδικεί τη νίκη στις ευρωεκλογές» και πως «εάν κάποιος έχει ‘ρεύμα’, αυτός είναι ο Αλέξης Τσίπρας που, όπου κι εάν βρεθεί, συναντά ενθουσιασμό και παλμό, γεμίζει στάδια και πλατείες».

Για το πακέτο των θετικών μέτρων ελάφρυνσης που πρότεινε η κυβέρνηση και ψήφισε η Βουλή, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τόνισε πως «ότι εμείς επιλέγουμε που θα δώσουμε προτεραιότητα, εμείς θα ασκήσουμε και θα εφαρμόσουμε τη δική μας πολιτική ατζέντα, ώστε να στηρίξουμε τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας, να αποκαταστήσουμε σταδιακά τις αδικίες, και να δώσουμε περαιτέρω ώθηση στην οικονομία».

Για πιθανές πιέσεις από τους εταίρους για το πακέτο ελάφρυνσης, ο Δημήτρης Παπαδημούλης σημείωσε ότι «όλα τα θετικά μέτρα της κυβέρνησης, κάθε πακέτο ελάφρυνσης, στηρίζεται σε υγιή δημόσια οικονομικά, δεν παραβιάζει τους στόχους μας, κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, βασίζεται αλλά και ενισχύει την αναπτυξιακή δυναμική της χώρας», υπογραμμίζοντας ότι «οι εταίροι μας γνωρίζουν τις προθέσεις μας, είμαστε σε επικοινωνία μαζί τους, κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Για την υποψηφιότητα Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τόνισε πως «Αριστερά, Σοσιαλδημοκράτες, Πράσινοι δεν θα στηρίξουν τον Βέμπερ, ενώ και ο Μακρόν και οι Φιλελεύθεροι πριν λίγες μέρες εξέφρασαν σοβαρές αμφιβολίες για την υποψηφιότητά του», προσθέτοντας ότι «εκμηδενίζονται οι πιθανότητες του Βέμπερ, ο οποίος δεν είναι απλώς πιο δεξιός από τον Σόιμπλε ή ο πρώτος που μίλησε για Grexit, αλλά είναι και υπέρ των περικοπών όλων των κοινοτικών κονδυλίων που ευνοούν τα ελληνικά συμφέροντα».


Για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, ο Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε πως «όσοι, όπως ο Βέμπερ και η ακροδεξιά, ζητούν την οριστική διακοπή όλων των σχετικών διαδικασιών εκπροσωπούν όσους θέλουν απλά μπίζνες με την Άγκυρα και τον Ερντογάν, χωρίς ενοχλητικές συζητήσεις για δημοκρατία, διεθνές δίκαιο, για το Κυπριακό, για το Πατριαρχείο, τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και άλλα σημαντικά θέματα, εις βάρος δηλαδή των εθνικών μας συμφερόντων».

Τέλος, για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, σημείωσε πως «από την πρώτη στιγμή που αποφύγαμε να ακολουθήσουμε τη λογική των κομματικών χρισμάτων, γιατί σεβόμαστε και στηρίζουμε τις αυθεντικές αυτοδιοικητικές διεργασίες που ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των πολιτών στις τοπικές υποθέσεις».


Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:

Πρόσφατα παρακολουθήσαμε μία εκτός ορίων συζήτηση στη Βουλή, που άφησε μία άσχημη γεύση κατά την πρώτη ημέρα της συζήτησης για την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Θα βλέπατε θετικά μία πρόταση να αφεθούν όλες οι οικογένειες όλων εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης;

Υπάρχουν όρια στην πολιτική αντιπαράθεση, τα οποία έχει ξεπεράσει προ πολλού η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης. Επειδή ακριβώς αποφεύγει να μιλά για την οικονομία γιατί πέφτει σε γκάφες και επανειλημμένως πέφτει έξω στις προβλέψεις του, καταφεύγει ακόμα και στην προσβολή της μνήμης ανθρώπων που δεν βρίσκονται εν ζωή.

Η λασπολογία, τα fake news και ο «κιτρινισμός» έχουν γίνει δεύτερη φύση του αρχηγού της ΝΔ και πολλών στελεχών της. Δεν είναι τυχαίο γεγονός για παράδειγμα η αναπαραγωγή και κατασκευή ψευδών ειδήσεων, αλλά συγκεκριμένη επικοινωνιακή στρατηγική που πλήττει πρωτίστως την αξιοπιστία των ίδιων των πολιτικών προσώπων και κομμάτων που καταφεύγουν σε τέτοιες πρακτικές, αλλά και την ίδια τη ποιότητα της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Και για να το ξεκαθαρίσουμε, είναι άλλο να ασκείται κριτική για την ύπαρξη offshore και για άδηλους πόρους από πολιτικά πρόσωπα ή από το άμεσο οικογενειακό τους περιβάλλον, όπως συμβαίνει με τον κ. Μητσοτάκη, κι άλλο να επιχειρείται κατασκευασμένη προσβολή νεκρού, όπως έγινε με τον πατέρα του Πρωθυπουργού. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα, απολύτως ξεκάθαρα μεταξύ τους και σε πολιτικό και σε ηθικό επίπεδο.  

 
Ποιο είναι κατά τη γνώμη σας το διακύβευμα των Ευρωεκλογών την άλλη Κυριακή;

Το διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι να ενισχυθούν οι αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη. Να περιοριστεί η δεξιά και η ακροδεξιά και να μπλοκαριστεί η υποψηφιότητα Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν. Να έχουμε ευνοϊκότερους πολιτικούς συσχετισμούς στη νέα σύνθεση του Ευρωκοινοβουλίου, για να εφαρμόσουμε την κοινωνική μας ατζέντα.

Στην Ελλάδα οι ευρωεκλογές αυτές αποτελούν αναπόφευκτα πρόκριμα για τις εθνικές εκλογές, λόγω χρονικής εγγύτητας, αλλά και γιατί τα διλήμματα που έχουμε μπροστά μας στην Ευρώπη, αφορούν σε μεγάλο βαθμό την χώρα μας. Πρέπει να αναχαιτίσουμε πλήρως τη λογική της λιτότητας, να κάμψουμε την άνοδο της ακροδεξιάς, να διαμορφώσουμε προοδευτικές συμμαχίες απέναντι στον ακραίο νεοφιλελευθερισμό.

Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες η ακροδεξιά εκμεταλλεύτηκε τις ανισότητες, το προσφυγικό και την αποτυχία των πολιτικών λιτότητας για να ενισχύσει τα ποσοστά της. Αντίθετα στη χώρα μας, και στην Πορτογαλία και στην Ισπανία, οι αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις είναι εκείνες που ενδυναμώθηκαν και έστησαν ανάχωμα στην οπισθοδρόμηση, δίνοντας το παράδειγμα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτό θέλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε, για να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο αύριο για την πλειοψηφία των Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτών. Και για να γίνει αυτό, θα πρέπει οι προοδευτικές δυνάμεις να δυναμώσουν. Και αυτό σημαίνει, πρωτίστως, νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην Ελλάδα.   
     

Η ΝΔ ήδη θέτει ζήτημα μετεκλογικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητεί από τον πρωθυπουργό να προκηρύξει εθνικές εκλογές, αν χάσει στις Ευρωεκλογές. Με δεδομένο ότι και το 2014, στον ΣΥΡΙΖΑ λέγατε «στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουν», είναι διαχειρίσιμο για τον ΣΥΡΙΖΑ ένα αρνητικό αποτέλεσμα την άλλη Κυριακή;

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία διεκδικεί τη νίκη στις ευρωεκλογές. Ο ελληνικός λαός θα στείλει καθαρό μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συνεχίσει στο δρόμο που χάραξε μέχρι τώρα, που οδήγησε τη χώρα εκτός μνημονίων και που τώρα αποκαθιστά βήμα-βήμα τις αδικίες που οι Έλληνες πολίτες υπέστησαν στα χρόνια των μνημονίων.

Εάν κάποιος πρέπει να ανησυχεί, αυτός είναι ο κ. Μητσοτάκης, που τα τελευταία χρόνια βασίστηκε στην εικονική πραγματικότητα των δημοσκοπήσεων και σε ψεύδη για να δείξει ότι έχει δήθεν «ρεύμα» στην ελληνική κοινωνία. Εάν κάποιος έχει «ρεύμα», αυτός είναι ο Αλέξης Τσίπρας που, όπου κι εάν βρεθεί, συναντά ενθουσιασμό και παλμό, γεμίζει στάδια και πλατείες.


Με αφορμή και την σύγκρουση για την επταήμερη εργασία, κατηγορείτε συχνά τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως έχει «κρυφή ατζέντα» και θέλει να εφαρμόσει «πολιτικές ΔΝΤ» αν κερδίσει τις εκλογές. Σας φαίνεται λογικό να επιδιώκει ένας αρχηγός να αυτοκτονήσει πολιτικά επιβάλλοντας σκληρή ατζέντα έπειτα από 9 χρόνια Μνημονίων;

Με το ίδιο σκεπτικό θα μπορούσαμε να αναρωτηθούμε γιατί η ΝΔ άφησε έλλειμμα 15,1% το 2009, γιατί ενώ έβαλε, δεν έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, γιατί διέλυσε τους κοινωνικούς δείκτες και την οικονομία, γιατί χρεοκόπησε τη χώρα. 

Δεν είναι λοιπόν θέμα πολιτικής αυτοκτονίας. Αυτό είναι το πρόγραμμα της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη, ένα σκληρά νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα, που περιλαμβάνει όλες εκείνες τις πολιτικές που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία. Αυτό το πρόγραμμα υποστηρίζει, αυτές τις ιδέες έχει για τα εργασιακά δικαιώματα, αυτή είναι η αντικοινωνική πρόταση που εκφράζει τον ίδιο και τα συμφέροντα που υπηρετεί.

Τα πράγματα είναι απλά: Η ΝΔ έχει μετακινηθεί ακροδεξιά, με ακραία νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα, ενώ πίσω από την «κουρτίνα» κρύβει ολιγαρχικά επιχειρηματικά συμφέροντα. Μας χωρίζει άβυσσος με τη ΝΔ, εκπροσωπούμε διαφορετικούς κόσμους και διαφορετικά κοινωνικά συμφέροντα.

 

Οι εταίροι μας κρατούν κλειστά χαρτιά για τον περίφημο «κουμπαρά» των 5,55 δισεκατομμυρίων, μέσω του οποίου η κυβέρνηση επιχειρεί να «κατεβάσει» τον στόχο πλεονάσματος από το 3,5% στο 2,5% του ΑΕΠ για να προχωρήσει στις ελαφρύνσεις που ψηφίστηκαν προχθές. Δεν τίθεται θέμα εμπιστοσύνης, αφ’ ης στιγμής η κυβέρνηση προέβη σε ανακοινώσεις χωρίς επίσημες διαβουλεύσεις στοEurogroup και όπου δει;

H έξοδος από το μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018 σηματοδότησε το τέλος της σκληρής επιτροπείας έπειτα από οχτώ χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι αποκτήσαμε μεγαλύτερες ελευθερίες στην άσκηση της δημοσιονομικής μας πολιτικής, στη διαμόρφωση του φορολογικού μείγματος, και κατά συνέπεια στη διαχείριση των επιλογών που έχουμε. Σημαίνει με απλά λόγια ότι εμείς επιλέγουμε που θα δώσουμε προτεραιότητα, εμείς θα ασκήσουμε και θα εφαρμόσουμε τη δική μας πολιτική ατζέντα, ώστε να στηρίξουμε τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας, να αποκαταστήσουμε σταδιακά τις αδικίες, και να δώσουμε περαιτέρω ώθηση στην οικονομία.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε προσηλωμένοι στους στόχους που έχουμε συμφωνήσει με τους εταίρους μας, ούτε θα κάνουμε ένα ατελείωτο «πάρτι» χωρίς αύριο, δαπανώντας αλόγιστα και διαλύοντας ό,τι με τεράστιο κόπο οικοδομήσαμε αυτά τα χρόνια. Όλα τα θετικά μέτρα της κυβέρνησης, κάθε πακέτο ελάφρυνσης, στηρίζεται σε υγιή δημόσια οικονομικά, δεν παραβιάζει τους στόχους μας, κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, βασίζεται αλλά και ενισχύει την αναπτυξιακή δυναμική της χώρας. 

Κατά συνέπεια, αυτό που κάνουμε σήμερα είναι να ασκούμε τη δική μας πολιτική, στηρίζοντας τα πλατιά κοινωνικά συμφέροντα, δίνοντας τις απαραίτητες «ανάσες» σε κοινωνία και οικονομία. Οι εταίροι μας γνωρίζουν τις προθέσεις μας, είμαστε σε επικοινωνία μαζί τους, κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

 
Με δεδομένο ότι έχετε παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσέγγιση των προοδευτικών πολιτικών ομάδων στην Ευρωβουλή, μας εξηγείτε τί σημαίνει η φράση του πρωθυπουργού ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει μετά τις Ευρωεκλογές «όποιον υποψήφιο για την Κομισιόν είναι απέναντι στον Βέμπερ»; Θα μπορούσε, δηλαδή, να είναι ένας σοσιαλιστής υποψήφιος, όπως ο Φρανς Τίμερμανς;

Έχω την εντύπωση ότι ακόμη και το Βερολίνο, ακόμα και η κ. Μέρκελ, προτείνει τον Βέμπερ ως "υποψήφιο μιας χρήσης" και όχι γιατί πιστεύει πραγματικά ότι μπορεί να γίνει Πρόεδρος της Κομισιόν. Ήδη Αριστερά, Σοσιαλδημοκράτες, Πράσινοι δεν θα στηρίξουν τον Βέμπερ, ενώ και ο Μακρόν και οι Φιλελεύθεροι πριν λίγες μέρες εξέφρασαν σοβαρές αμφιβολίες για την υποψηφιότητά του.

Επίσης, και στο ίδιο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, την πολιτική οικογένεια της δεξιάς από την οποία προέρχεται, υπάρχουν επιφυλάξεις για την υποψηφιότητα του. Μόνο ο κ. Μητσοτάκης έχει μείνει να τον στηρίζει, που δεν έχει πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει στις Βρυξέλλες.

Κατά συνέπεια εκμηδενίζονται οι πιθανότητες του Βέμπερ, ο οποίος δεν είναι απλώς πιο δεξιός από τον Σόιμπλε ή ο πρώτος που μίλησε για Grexit, αλλά είναι και υπέρ των περικοπών όλων των κοινοτικών κονδυλίων που ευνοούν τα ελληνικά συμφέροντα. Όποιος ψηφίζει ΝΔ ψηφίζει Βέμπερ, δηλαδή περικοπές στα κονδύλια για τη συνοχή, τη σύγκλιση, την έρευνα και καινοτομία, τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.


 
Έχετε αναδείξει την θέση του Μάνφρεντ Βέμπερ υπέρ της διακοπής της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας στην Ε.Ε., επειδή αυτή αντίκειται στην πάγια εθνική στρατηγική. Όμως, η ίδια η Τουρκία, με το μπαράζ προκλήσεων σε βάρος της χώρας μας, αλλά και της Κύπρου, δεν ενισχύει εξ αντικειμένου αυτή τη ρητορική; Είναι εύκολο σε αυτή την συγκυρία να υπερασπίζεται κάποιος την ενταξιακή προοπτική της γείτονος;

Όσοι, όπως ο Βέμπερ και η ακροδεξιά, ζητούν την οριστική διακοπή όλων των σχετικών διαδικασιών εκπροσωπούν όσους θέλουν απλά μπίζνες με την Άγκυρα και τον Ερντογάν, χωρίς ενοχλητικές συζητήσεις για δημοκρατία, διεθνές δίκαιο, για το Κυπριακό, για το Πατριαρχείο, τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και άλλα σημαντικά θέματα.

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να υπονομεύσουμε το εθνικό μας συμφέρον. Η υποστήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας είναι στρατηγική επιλογή για την ελληνική εξωτερική πολιτική, επί δεκαετίες και με όλες τις κυβερνήσεις. Τα κριτήρια της Κοπεγχάγης αποτελούν μοχλό πίεσης για την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων, παρά το γεγονός ότι η επιλογή της πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας είναι η κλιμάκωση της έντασης, εσχάτως στο ζήτημα των ενεργειακών θεμάτων στην Κύπρο.

 
Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε τις διεργασίες συγκρότησης των αυτοδιοικητικών του ψηφοδελτίων, διαβεβαίωνε πως έμαθε από τα λάθη του 2014 και ότι τα ψηφοδέλτια θα ήταν «ανοιχτά» προς τον σοσιαλιστικό χώρο. Μία εβδομάδα πριν τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, πιστεύετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να έχει μάθει από τα λάθη του 2014;

Από την πρώτη στιγμή που αποφύγαμε να ακολουθήσουμε τη λογική των κομματικών χρισμάτων, γιατί σεβόμαστε και στηρίζουμε τις αυθεντικές αυτοδιοικητικές διεργασίες που ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των πολιτών στις τοπικές υποθέσεις.

Αυτό αποτυπώνεται καθαρά στα αυτοδιοικητικά σχήματα, με την επιλογή μας να υπηρετεί και το σχέδιο συγκλίσεων και συμμαχιών εκεί όπου υπάρχει προγραμματική σύγκλιση. 

Πρόσφατα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκάλεσε αίσθηση και συζητήσεις, όταν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας «με αυτό τον ΣΥΡΙΖΑ», όπως είπε χαρακτηριστικά. Δε θα σας ρωτήσω αν υπάρχουν περιθώρια διαλόγου με την ΝΔ, γιατί θα πείτε «όχι». Θα σας ρωτήσω, όμως, πώς είναι δυνατόν εσείς που θεσμοθετήσατε την απλή αναλογική να αποκλείετε εκ των προτέρων τον πολιτικό διάλογο με τον άλλο μεγάλο πόλο του πολιτικού συστήματος…

Με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και με τις ιδέες και πολιτικές που πρεσβεύει δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει κανένα, ούτε το παραμικρό περιθώριο κυβερνητικής συνεργασίας. Διάλογο πάντοτε επιδιώκουμε με όλα τα κόμματα, πλην των φασιστικών και ακροδεξιών μορφωμάτων. Αλλά ο διάλογος, όπως και το τανγκό, θέλει πάντα δύο για να ευδοκιμήσει.

 



Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης και να αναλύουμε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας. Με την παραμονή σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τη χρήση cookies όπως αυτή περιγράφεται στην Πολιτική Cookies ΟΚ