20/06/2019

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογική συνεργασία της Νέας Ελληνικής Ορμής (Ν.Ε.Ο.) με τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

Χαιρετίζουμε την ομόφωνη απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Ελληνικής Ορμής (Ν.Ε.Ο.) για συμπόρευση / συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στις επικείμενες εθνικές εκλογές.

Πρόκειται για μια απόφαση που έρχεται ως συνέχεια της θετικής συνεργασίας που αναπτύχθηκε στο κυβερνητικό επίπεδο, όταν η Πρόεδρος της Ν.Ε.Ο., Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, ανέλαβε υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αλλά και στο κοινοβουλευτικό επίπεδο με την ψήφιση των νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης, καθώς και της ιστορικής συμφωνίας των Πρεσπών.

Εξάλλου, η συμμετοχή των 2 στελεχών της ΝΕΟ στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εκφράζει τις προγραμματικές συγκλίσεις, σχετικά με την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους, τη δίκαιη ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη απέναντι στο νεοφιλελεύθερο οδοστρωτήρα που θέλει να σαρώσει δικαιώματα και κατακτήσεις του ελληνικού λαού.