06/11/2019

Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για το θάνατο εργαζόμενου στη ΛΑΡΚΟ

Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την οδύνη του για το θάνατο του εργαζόμενου στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ σε ένα προαναγγελθέν εργατικό ατύχημα, καθώς το σωματείο της εταιρείας είχε επανειλημμένα καταγγείλει την έλλειψη στοιχειωδών μέτρων υγείας και ασφάλειας και την κακή συντήρηση των μηχανημάτων, ενώ μόλις τη Δευτέρα υπήρξε σοβαρό ατύχημα στην εταιρεία.

Όπως φάνηκε με τον πλέον τραγικό τρόπο σήμερα, η υποχρηματοδότηση της εταιρείας, η εντατικοποίηση της εργασίας, η μείωση του προσωπικού και οι ελλείψεις σε μέτρα προστασίας, δημιουργούν έναν επικίνδυνο συνδυασμό, που οδηγεί όχι μόνο στην υποβάθμιση της εργασίας και της καθημερινότητας των εργαζομένων, αλλά δυστυχώς και σε απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Εκφράζουμε τα πιο βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θανόντος.

Απαιτούμε την άμεση διερεύνηση και απόδοση ευθυνών για το τραγικό ατύχημα και την ενεργοποίηση του ΣΕΠΕ και του συνόλου των φορέων που σχετίζονται με την πρόληψη των κινδύνων στην υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων, προκειμένου να μην θρηνήσουμε και άλλες ανθρώπινες ζωές.