06/02/2020

Ν. Φίλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ενωμένος. Ένα κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς που συσπειρώνει ευρύτερες δυνάμεις - βίντεο

Σημεία συνέντευξης του τομεάρχη Παιδείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ

Διαψεύδει το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα» ο Νίκος Φίλης. «Το ρεπορτάζ της εφημερίδας δεν στοιχειοθετεί τον τίτλο του πρωτοσέλιδου. Είναι λίγο κίτρινος. Ήμουν μέσα και ξέρετε ότι δεν μασάω τα λόγια μου. Είχαμε συνεννόηση» υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ.
Ο Νίκος Φίλης εξήγησε ότι: «Διάφορα οικονομικά συμφέροντα που τα ταϊζει η Ν.Δ. με διάφορες νομοθετικές ρυθμίσεις που κάνει έχουν επιλέξει να εμφανίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι σπαράσσεται από διαμάχες. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ενωμένος. Είναι δημοκρατικό κόμμα και παρότι έχασε στις εκλογές με υψηλό ποσοστό όπως το 32% συσπειρώνει πολλαπλάσια των ποσοστών του, νέα μέλη».
«Είμαστε όλοι σε μία γραμμή υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων που πλήττονται από τη Ν.Δ. που σημαίνει μια ισχυρή Αριστερά στην χώρα μας, ικανή να εκπροσωπεί ευρύτερα κοινωνικά στρώματα» υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Η εντολή του λαού για μας στις εκλογές ήταν: να διορθωθούμε και να επανέρθουμε. Το κόμμα μας είναι ένα αριστερό κόμμα. Ένα κόμμα της σύγχρονης ριζοσπαστικής αριστεράς που μπορεί να χρησιμοποιεί ευρύτερες κοινωνικές συσπειρώσεις και ευρύτερα κοινωνικά και πολιτικά συμφέροντα».
«Δεν υπάρχει θέμα αλλαγής ονόματος υποστήριξε ο Νίκος Φίλης αφήνοντας ανοικτό αν θα προστεθεί δίπλα στο όνομα ΣΥΡΙΖΑ και κάτι άλλο, το οποίο όμως θα αποφασιστεί στο Συνέδριο του κόμματος».
Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο Ν. Φίλης απάντησε ότι: «Δεν υπάρχει σύγκρουση στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά διαφορετικές απόψεις και αυτό είναι υγεία για ένα κόμμα. Ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα ηγεσίας και αυτό είναι θετικό στοιχείο διότι δεν προσωποποιούνται οι πολιτικές αντιθέσεις. Υπάρχουν πολιτικές διαφωνίες αλλά όχι στρατόπεδα. Στόχος μας είναι η σύνθεση».
Ο Ν. Φίλης αναφέρθηκε στα συμφέροντα που στηρίζουν τη Ν.Δ. όπως τα «τα κολέγια», οι δυνάμεις που ενδιαφέρονται για τις αποκρατικοποιήσεις, καθώς και μεγάλα συμφέροντα που θέλουν να ελέγχουν τον Τύπο. Αυτοί κερδίζουν από τη Ν.Δ. σήμερα» είπε κάτι που αποδέχθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης λέγοντας ότι δεν είχαν κρύψει την πολιτική τους πριν τις εκλογές, ότι είναι δηλαδή υπέρ της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας».