21/02/2020

Κάλεσμα του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ στη συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον Ασάνζ

Η δίκη του Τζούλιαν Ασάνζ, με σκοπό την έκδοσή του στις ΗΠΑ, αρχίζει στο Λονδίνο τη Δευτέρα 24.2.2020.

Η διεθνής κινητοποίηση πολιτών και φορέων καλεί τo ερχόμενο Σάββατο, 22.2.2020, στις 12 το μεσημέρι, σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μπροστά στις Πρεσβείες της Μεγάλης Βρετανίας ανά τον κόσμο, με αίτημα την άμεση απελευθέρωση του βραβευμένου Αυστραλού δημοσιογράφου και εκδότη, συνιδρυτή του ιστότοπου Wikileaks και υποψήφιου για Νόμπελ Ειρήνης.

Ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α συμμετέχει στη διεθνή κινητοποίηση και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στην αγγλική Πρεσβεία στην Αθήνα, οδός Πλουτάρχου 1, στο Κολωνάκι.

Προσυγκέντρωση θα γίνει στις 11.30 π.μ. μπροστά στην ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, μετρό Σύνταγμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζούλιαν Ασάνζ με την ίδρυση του ιστότοπου Wilileaks απεκάλυψε εγκλήματα πολέμου, παρανομίες και διαφθορά κυβερνήσεων και μυστικών υπηρεσιών, σε ΗΠΑ, Ρωσία, Ηνωμένο Βασίλειο και αλλού ανά τον κόσμο. Αυτό πληρώνει σήμερα ο Τζούλιαν Ασάνζ με την πολύχρονη καταδίωξη που υφίσταται καθώς και με τη σημερινή παράνομη φυλάκισή του και τη δίκη που αρχίζει στη Μεγάλη Βρετανία στο τέλος του μήνα, με σκοπό την έκδοσή του στις ΗΠΑ, όπου, αν δικαστεί, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε 175 χρόνια φυλακή. Ο λόγος της καταδίωξης αυτής δεν είναι άλλος παρά η φίμωση της ελεύθερης και ανεξάρτητης δημοσιογραφίας και ο παραδειγματισμός των συναδέλφων του Ασάνζ.

Οφείλουμε λοιπόν να σταθούμε στο πλευρό του.