03/03/2020

Ν. Ηγουμενίδης για το προσφυγικό: Δεν μας φτάνουν πια τα λόγια της Ευρώπης - Θέλουμε την έμπρακτη στήριξή της! - βίντεο

Με την φράση «Δεν μας φτάνουν πια τα λόγια. Αρκετά με τα λόγια. Θέλουμε την έμπρακτη υποστήριξη της Ευρώπης!», απάντησε από το βήμα της Βουλής» ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης απέναντι σε βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος από το έδρανο συνεχώς διέκοπτε τον λόγο του.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης, αναφέρθηκε στην στάση της Νέας Δημοκρατίας όλους τους τελευταίους μήνες και τόνισε για το Προσφυγικό ζήτημα:

«Είναι το πρόβλημα για το οποίο οκτώ μήνες τώρα, η Κυβέρνηση άλλαξε έξι συντονιστές. Είναι το πρόβλημα για το οποίο η Κυβέρνηση κατήργησε το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στη χώρα που δέχεται τις μεγαλύτερες ροές. Είναι το πρόβλημα για το οποίο η Κυβέρνηση οκτώ μήνες τώρα αρνείται να εκπονήσει σχέδιο αποσυμφόρησης των νησιών», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε στην αρχή της τοποθέτησής του.

Απαντώντας ειδικά στον βουλευτή της ΝΔ Μακάριο Λαζαρίδη που προηγήθηκε στο βήμα και ο οποίος διέκοπτε την ομιλία του, ο Νίκος Ηγουμενίδης σημείωσε με έμφαση: «Η Κυβέρνηση να ζητήσει έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σε επίπεδο ηγετών. Και σε αυτό το συμβούλιο δεν μας φτάνουν πια τα λόγια! Αρκετά με τα λόγια, αν το θέλετε έτσι. Θέλουμε την έμπρακτη υποστήριξη της Ευρώπης!».

Συνεχίζοντας στο ίδιο θέμα, τόνισε: «Θέλουμε (σ.σ. το Προσφυγικό) να μην περιοριστεί, όπως οδηγείται με την τακτική της Κυβέρνησης, σε μια ελληνοτουρκική διαφορά, αλλά όπως είναι πραγματικά Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας. Θέλουμε πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων και προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, που δεν το αποδέχονται ακόμα οι ηγέτες της, παρά μόνο φραστικά. Θέλουμε λοιπόν, να προχωρήσουμε σε έμπρακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού προβλήματος από την Ευρωπαϊκή Ένωση και πρέπει η Κυβέρνηση να ζητήσει τέτοια μέτρα».

Για την Κυβέρνηση τόνισε επίσης ότι θα πρέπει να εγκαταλείψει την επικοινωνιακή διαχείριση του προβλήματος και να ζητήσει την ενίσχυση με το απαραίτητο προσωπικό όλων των δημοσίων δομών που εμπλέκονται στη διαχείριση του προσφυγικού.