15/04/2020

Χρ. Γιαννούλης: «H κυβέρνηση να επενδύσει στην εργασία και όχι στην ανεργία» - βίντεο

.

“Οι πολίτες αυτής της χώρας ζούνε με μία διπλή αγωνία. Να ξεπεράσουμε το υγειονομικό πρόβλημα αλλά και να αποφύγουμε τον εφιάλτη της φτώχειας και της ανεργίας” τόνισε ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1.

«Η κυβέρνηση προανήγγειλε ένα πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 35.000 ωφελούμενους. Την ίδια ώρα ωστόσο δεν επιτρέπει σε 33.000 ούτε αίτηση να υποβάλλουν. Υπόσχεται προγράμματα τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από τον ΟΑΕΔ, ενώ είναι γνωστό πως η κυβέρνηση μείωσε κατά 240 εκατομμύρια τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ. Οφείλει η κυβέρνηση να επενδύσει στην εργασία και όχι στην ανεργία. Γελάνε οι επιστήμονες με τα προγράμματα κατάρτισης που προβλέπουν 600 ευρώ για τον καταρτιζόμενο και 400 ευρώ για τα ΚΕΚ που θα το υλοποιήσουν. Το υπουργείο Ανάπτυξης παγώνοντας τα έργα των Περιφερειών που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, σκοτώνει την αγορά. Θα παγώσουν τα έργα σε όλη την Ελλάδα για να πάρει τα χρήματα και να τα διαχειριστεί ο Άδωνις Γεωργιάδης».