18/04/2020

Τμήμα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του ΣΥΡΙΖΑ: Χρειάστηκε μια μόνο ημέρα για να χαρίσουν 21 εκατομμύρια σε μεγαλόσχημους και κολλητούς καναλάρχες, δεν έφταναν 20 ημέρες για να αποφασίσουν τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Ανακοίνωση του τμήματος Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του ΣΥΡΙΖΑ

Αναρτήθηκε χθες το μεσημέρι η απόφαση για επιδότηση όλων των επιχειρήσεων, που πλήττονται ή έκλεισαν με κρατική απόφαση, με το ιλιγγιώδες ποσό των 800 ευρώ για 45 μέρες που μένουν σε απόλυτη απραξία.
Έτσι, αν και χρειάστηκε μια μόνο ημέρα για να χαρίσουν 21 εκατομμύρια σε μεγαλόσχημους και κολλητούς καναλάρχες, δεν έφταναν 20 ημέρες για να αποφασίσουν τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που μετά από δέκα χρόνια λιτότητας και ανασφάλειας, όσες επέζησαν ή οι νέες που ιδρύθηκαν τα τελευταία χρόνια, είναι πάλι μπροστά σε νέες περιπέτειες.
Δυστυχώς, πάνω από 550.000 οικογένειες το φετινό Πάσχα δεν θα το ζήσουν μόνο εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους, αλλά θα το βιώσουν στην απόλυτη φτώχεια, αφού ένα μήνα μετά το κλείσιμο των επιχειρήσεών τους, η κυβέρνηση δεν κατάφερε να ενεργοποιήσει το μέσο για την καταβολή του επιδόματος που εξαγγέλθηκε πριν από 20 μέρες.
Και σαν μην έφτανε αυτό, από τη δημοσιευμένη χθεσινή απόφαση εξαιρούνται όλες οι μικρές επιχειρήσεις, αυτοαπασχολούμενοι ή ελεύθεροι επαγγελματίες που λειτούργησαν πρώτη φορά το 2019 και το 2020.
Ταυτόχρονα εξαιρούνται όλες οι επιχειρήσεις που δεν είχαν έσοδα το 2018, ανεξάρτητα αν είχαν στη συνέχεια.
Εξαιρούνται επίσης όλες οι εποχιακές επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα και ιδιαίτερα των αμιγώς τουριστικών περιοχών που ήδη μετράνε πληγές, όπως ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα καταλύματα, μαζική εστίαση, εμπορικά καταστήματα, γραφεία τουρισμού και ενοικιάσεων αυτοκινήτων.
Τέλος, με μαγικό τρόπο αφαιρεί από τον πίνακα των πληττόμενων επιχειρήσεων μεγάλο αριθμό από Κωδικούς Δραστηριοτήτων που είχαν συμπεριληφθεί στους πίνακες προς ενίσχυση με το ΦΕΚ 1158, από τις 3 Απριλίου 2020.
Όλες οι προεκλογικές υποσχέσεις και εξαγγελίες της κυβέρνησης για ενίσχυση των νέων και της επιχειρηματικότητας, για μια ακόμη φορά αποδεικνύουν τη μεθοδική εξαπάτηση της κοινωνίας προκειμένου να ανακτήσουν τις χαμένες ευκαιρίες τους.
Η κυβέρνηση έχει κάνει τις επιλογές της. Στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της αυτούς που τη στήριξαν ενεργά και προκλητικά και εξαργυρώνουν τώρα σε ακραίες συνθήκες υγειονομικής κρίσης, οδηγώντας ταυτόχρονα σε απόλυτη εξαθλίωση τη συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών επιχειρήσεων.
.