02/05/2020

«Όχι στο οικολογικό πραξικόπημα»: Κάλεσμα του Τμήματος Οικολογίας, Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΝ

ΔΕΥΤΕΡΑ 04 ΜΑΙΟΥ 2020, 18:00

Το Ν/Σ κατατίθεται από την Κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας και ενώ η Βουλή υπολειτουργεί, με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς επαρκή διαβούλευση για το σύνολο των άρθρων και με στόχο να ακυρώσει τη νομική προστασία του περιβάλλοντος.

Πρόκειται για οικολογικό πραξικόπημα, που παραβιάζει την δημοκρατία, επαναφέρει μνημονιακές ρυθμίσεις και αντίκειται στην διεθνή, κοινοτική και εθνική νομοθεσία.

Πρόκειται για ένα αντι-περιβαλλοντικό έκτρωμα που καταστρατηγεί την ουσία του άρθρου 24 του Συνάγματος περί Προστασίας του Περιβάλλοντος. Με σειρά διατάξεων μεθοδεύει την ακύρωση και την παράκαμψη των αποφάσεων του ΣτΕ και των Προεδρικών Διαταγμάτων που προστατεύουν το περιβάλλον, στο όνομα μιας... αβίωτης ανάπτυξης.

Το Τμήμα Οικολογίας, Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού

ΑΠΑΙΤΕΙ από την Κυβέρνηση την άμεση απόσυρση αυτού του καταστροφικού και αντί-περιβαλλοντικού νομοσχεδίου το οποίο υπονομεύει το περιβάλλον, την βιώσιμη ανάπτυξη, τις προστατευόμενες περιοχές Natura, τον δασικό μας πλούτο και οδηγεί στην παράδοση κρίσιμων τομέων της οικονομίας και της καθημερινότητας των πολιτών στην υπηρέτηση των συμφερόντων του ιδιωτικού κεφαλαίου.

Καλεί, σεβόμενο την αυτονομία των κινημάτων, τους φίλους και τα μέλη του κόμματος, τους πολίτες να συμμετέχουν στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας των συλλογικοτήτων στο

Σύνταγμα την ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΜΑΪΟΥ 2020, 6μμ.