05/05/2020

Χρ. Γιαννούλης: Τώρα ψεύδονται και εγγράφως!

Δελτίο τύπο και δήλωση του βουλευτή Α` Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ

Τελικά τίποτα δεν μας εκπλήσσει με αυτή την κυβέρνηση. Γι αυτό και δεν μας εξέπληξε η απάντηση -με επίσημο έγγραφο- του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, στην ερώτηση που είχαμε καταθέσει για τα μέτρα προστασίας στον ΟΑΣΘ και την ανάγκη απόσυρσης της εγκυκλίου του Οργανισμού που τόνιζε ότι «...σε όλα τα λεωφορεία θα επιτρέπεται η επιβίβαση και μεταφορά επιβατών μέχρι πλήρωσης ποσοστού 100% επί των θέσεων των καθημένων του οχήματος».

Στην απάντηση που φέρει την υπογραφή του υφυπουργού Γιάννη Κεφαλογιάννη τονίζεται με έμφαση πως η ερώτηση «προδήλως από εσφαλμένη πληροφόρηση υποβάλλεται, καθώς το περιεχόμενο αυτής δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Δυστυχώς για το υπουργείο Μεταφορών η εγκύκλιος υφίσταται, φέρει αριθμό πρωτοκόλλου 2559 και ημερομηνία 8/4/2020.

Η σπουδή του υπουργείου να καλύψει τις αστοχίες και τα λάθη της νέα διοίκησης του ΟΑΣΘ, όχι μόνο στην περίπτωση των μέτρων προστασίας αλλά και σε μείζονα ζητήματα που αφορούν στη συνολική διαχείριση των αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη, το καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνο για την τραγική εικόνα που παρουσιάζει ο ΟΑΣΘ.

Δήλωση του Χρ. Γιαννούλη:

"Μην κάνεις ερωτήσεις αν δεν θες να σου λένε ψέματα, είχε πει κάποτε ο βρετανός συγγραφέας Κάρολος Ντίκενς και στην περίπτωση του υπουργείου Μεταφορών κολλάει γάντι. Ελπίζαμε το υπουργείο ως εποπτεύων φορέας να αναγνωρίσει το σοβαρό λάθος της διοίκησης του ΟΑΣΘ και να ζητήσει την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου. Αντ’ αυτού έσπευσε ουσιαστικά να καλύψει τη διοίκηση του Οργανισμού. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση τα επίσημα έγγραφα είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Δυστυχώς η κυβέρνηση που στηρίχθηκε προεκλογικά στο ψέμα για να πάρει την εξουσία, συνεχίζει στον ίδιο κατηφορικό δρόμο".

Παραθέτουμε τα σχετικά έγγραφα.

Η κατατεθείσα ερώτηση
Η απάντηση του Υπουργείου Μεταφορών