18/05/2020

Μ. Χατζηγιαννάκης: Δεν γίνεται να είμαστε Ευρωπαίοι “αλά καρτ” - βίντεο

Τοποθέτηση Μίλτου Χατζηγιαννάκη, βουλευτή Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ επί του ν/σ του υπουργείου Δικαιοσύνης

.

Την επισήμανση ότι η προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων του πολίτη αποτελεί καθήκον της νομοθετικής εξουσίας έκανε στην τοποθέτησή του από το βήμα της βουλής ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, μιλώντας επί του ν/σ του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η Ελλάδα, παρά τα βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, είναι από τους ουραγούς στο κομμάτι της ποινικής και σωφρονιστικής αντιμετώπισης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εφόσον, δυστυχώς, οι ποινές και ο σωφρονισμός δεν αντιμετωπίζονται ακόμη στη χώρα μας ως το σημαντικότερο κομμάτι της ποινικής διαδικασίας. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, η κυβέρνηση θα πρέπει να διορθώσει το λάθος του περασμένου καλοκαιριού και η σωφρονιστική πολιτική να επιστρέψει στη δικαιοδοσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, καθώς δεν νοείται ο σωφρονισμός και η επανένταξη στην κοινωνία να γίνονται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Επιπλέον, ο Μ. Χατζηγιαννάκης άσκησε κριτική στην αναφορά του υπουργού Δικαιοσύνης περί Σιν Φέιν και Ιρλανδίας σχετικά με την ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής Οδηγίας για την τρομοκρατία, τονίζοντας πως είναι τουλάχιστον άστοχο να συγχέονται η προάσπιση του τεκμηρίου της αθωότητας οποιουδήποτε πολίτη, με με την υπόνοια ότι υπάρχουν κοινοβουλευτικά κόμματα που έχουν ή θέλουν να έχουν προνομιακές σχέσεις με έκνομες συμπεριφορές.