ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube Instagram

27/06/2020

Ό. Γεροβασίλη: Ζούμε την αναβίωση της μετεμφυλιακής δεξιάς-Οι βαρόνοι και οι ημέτεροι του «Μωυσή» τρυγούν τα κυβερνητικά “λεφτόδενδρα”

Ό. Γεροβασίλη: Ζούμε την αναβίωση της μετεμφυλιακής δεξιάς-Οι βαρόνοι και οι ημέτεροι του «Μωυσή» τρυγούν τα κυβερνητικά “λεφτόδενδρα”



Συνέντευξη της γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Άρτας, στο «Presspublica» και στο δημοσιογράφο Πάνο Σώκο

 

Κυρία Γεροβασίλη γίνεται σάλος με τις ηχογραφημένες συζητήσεις των Παππά – Μιωνή. Που βρίσκεται η αλήθεια και που το ψέμα σε αυτή την υπόθεση που είναι στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης;

"Η λειτουργία της προανακριτικής επιτροπής για τη δήθεν «σκευωρία» της Novartis θα μείνει στην ιστορία ως μνημείο υποκρισίας, αντιδημοκρατικότητας και συνειδητής διαρκούς προσπάθειας διαστροφής της πραγματικότητας. Η πλειοψηφία της επιτροπής ανέλαβε να μετατρέψει ένα υπαρκτό σκάνδαλο το οποίο εξέταζε η δικαιοσύνη, σε υπόθεση σκευωρίας σε βάρος πολιτικών προσώπων. Από αυτήν εξαιρέθηκαν κατόπιν πραξικοπηματικής απόφασης της πλειοψηφίας οι κύριοι Τζανακόπουλος και Πολάκης γιατί δήθεν είχαν σχέση με την υπόθεση. Αντίθετα, σε αυτή συμμετέχει κανονικά ο κ. Πλεύρης, δικηγόρος του κ. Σαμαρά του ανθρώπου που ξεκίνησε αυτή την ιστορία.

Σε αυτήν ήρθαν και κατέθεσαν δήθεν ακλόνητοι μάρτυρες οι οποίοι αποδείχθηκε ότι δεν συνεισέφεραν τίποτα ουσιαστικό σε βάρος του κυρίου Παπαγγελόπουλου. Πριν προλάβουν να καταθέσουν άλλοι μάρτυρες, οι οποίοι θα αποδομούσαν ακόμη περισσότερο τη φτωχά σκηνοθετημένη κατηγορία, η πλειοψηφία, με βασικό εργαλείο και την αρχική κατάθεση του κ. Μιωνή, αποφάσισε να διευρύνει το κατηγορητήριο, βλέποντας ότι το αρχικό σενάριο δεν οδηγείται πουθενά. Όταν κατέθεσε η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και έγινε σαφές ότι τα όσα κατέθεσαν οι μάρτυρες κατηγορίας των οποίων η αξιοπιστία καταβαραθρώθηκε – με βάση και στοιχεία που παρέδωσαν οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές στην εν λόγω επιτροπή – πάσχουν, η πλειοψηφία ποδοπατώντας αρμοδιότητες και θεσμικές εγγυήσεις προσπάθησε να σύρει ως υπόπτους εν ενεργεία εισαγγελικούς λειτουργούς και ουσιώδεις μάρτυρες της πραγματικής υπόθεσης.

Αυτό όμως τελικά δεν έγινε έτσι δεν είναι;

Φαίνεται πως το χαστούκι της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής με το οποίο απετράπη αυτή η μεθόδευση, οδήγησε τα μέλη της πλειοψηφίας της επιτροπής στην απελπισία. Έτσι, για μία ακόμα φορά επιστρατεύτηκε ο κ. Μιωνής ο οποίος κατέθεσε αποσπάσματα από παράνομες ηχογραφήσεις συνομιλιών του με τον κ. Παππά. Συμπτωματικά, αυτό συνέβη την ημέρα που ήρθαν στη δημοσιότητα στοιχεία για έμβασμα της Νοβάρτις προς το σύζυγο της κυρίας Ράικου και υπερσυνταγογράφηση φαρμάκων εκ μέρους του με ζημία του δημοσίου που υπερβαίνει το 1,5 εκ. ευρώ. Την ίδια μέρα είδαν το φως στοιχεία για έμβασμα 2,6 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο φέρεται να προοριζόταν για τον κ. Σαμαρά".

Θεωρείται ότι είναι αντιπερισπασμός της ΝΔ για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τελευταία για το σύζυγό της κ. Ράικου και για τους Σαμαρά – Παπασταύρου ή χρειάζονται πειστικές εξηγήσεις για περιεχόμενο της συνομιλίας;

"Για το περιεχόμενο αυτών των συνομιλιών είχε κάνει νύξη εδώ και μήνες στην εξέταση του κ. Παππά ο δικηγόρος του κ. Σαμαρά και μέλος της επιτροπής κ. Πλεύρης. Όλο αυτό το διάστημα ο κ. Μιωνής είχε ξεχάσει τις παράνομες ηχογραφήσεις και ο κ. Πλεύρης δεν θυμήθηκε έτσι για τα μάτια του κόσμου να τις ελέγξει για την γνησιότητα τους; Όχι. Απλά δεν μπορούσαν γιατί ήταν παράνομες και το γνώριζαν.

Συνεπώς, αυτό που μπορεί να εξαχθεί ως συμπέρασμα, είναι πώς ένα ολόκληρο σύστημα που πνέει τα λοίσθια, επιστρατεύει τα τελευταία όπλα του παλεύοντας για την επιβίωση του. Με μαφιόζικες και πρακτόρικες μεθοδεύσεις ενός παρακρατικού μηχανισμού, προσπαθεί να επηρεάσει το σύνολο των εξουσιών του πολιτεύματος μας. Αυτό το σύστημα είναι αποφασισμένο να συμπαρασύρει τα πάντα. Τους πολιτικούς αντιπάλους του, τους πρόσκαιρους εσωκομματικούς συμμάχους του, ακόμα και τους κυρίαρχους θεσμούς της δημοκρατικής πολιτείας. Δυστυχώς, ζούμε την αναβίωση της μετεμφυλιακής δεξιάς, που σε συνεργασία με ορισμένα στελέχη του ΚΙΝΑΛ, προσπαθεί να ποδηγετήσει το σύνολο της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας".

Επανέρχεται στην πολιτική αντιπαράθεση η διάσταση των σκανδάλων και της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, για την όποια κατηγορείτε την κυβέρνηση. Που στηρίζετε αυτές τις καταγγελίες σας;

Ακόμα ο κ. Πέτσας να μας πει τα κριτήρια βάσει των οποίων επέλεξε ο ίδιος και ο εντολέας του, τους ωφελούμενους ιδιοκτήτες μέσων και ιστότοπων, κάποιοι εκ των οποίων λειτούργησαν περίπου ένα μήνα. Ούτε τα λαμπάκια του χριστουγεννιάτικου δέντρου να ήταν! Και ακόμα να μας πει τα ονόματά τους! Δεν έχουμε πάρει απάντηση από τους υπουργούς της κυβέρνησης για τις απευθείας αναθέσεις και όλες τις άλλες υποθέσεις αδιαφανούς χρηματοδότησης εν μέσω της πανδημίας.

Εμείς αναδεικνύουμε με όλα τα μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου που έχουμε στη διάθεσή μας την "αξιοποίηση" των κυβερνητικών "λεφτόδεντρων". Αυτά που απ` ότι φαίνεται τρυγούν μόνο οι βαρόνοι και οι ημέτεροι του "Μωυσή", με την κοινωνία να παρακολουθεί αποσβολωμένη, οδηγούμενη στην εκ νέου φτωχοποίησή της. Και εκεί που αναζητώνται μάταια απαντήσεις, τα κυβερνητικά "χαλκεία" καταβαραθρώνουν την πολιτική ζωή της χώρας. Διαστρέφουν την πραγματικότητα και παράγουν υπερπλεόνασμα λάσπης με το οποίο τροφοδοτούν το ήδη καλολιπασμένο έδαφος του φιλοκυβερνητικού λόγου.

Να μπούμε σε θέματα οικονομικής πολιτικής. Πιστεύετε ότι στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουλίου θα βρεθεί συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης; Θεωρείτε ότι τα χρήματα στην Ελλάδα θα δοθούν στη βάση ενός νέου μνημονίου; Που πρέπει κατά τη γνώμη σας να εστιάσει η κυβέρνηση;

Δεν αναρωτήθηκε κανείς στη κυβέρνηση γιατί η πρόταση της Επιτροπής για το Ταμείο Ανάκαμψης ονομαζόταν "πρόταση"; Μάλλον δεν έχει γίνει κατανοητό το πώς εργάζονται οι θεσμοί της ΕΕ και το πώς οι συσχετισμοί δυνάμεων και συμφερόντων παράγουν αποτελέσματα. Η σύνοδος του Ιουλίου, θα είναι συνέχεια της όλης διαπραγμάτευσης που αφορά το πώς θα λειτουργεί το Ταμείο και αφορά τέσσερις άξονες: το ύψος των διαθέσιμων χρημάτων (συνολικό κεφάλαιο και τί αναλογεί σε κάθε χώρα), η αναλογία μεταξύ δανεισμού και επιδοτήσεων, η διάρκεια χρηματοδότησης και ο έλεγχος της διαδικασίας.

Η κυβέρνηση, γνωστή για τις προτεραιότητές της, εστίασε από την αρχή στους πανηγυρισμούς. Ο "επιτελάρχης" είχε ανάγκη από μια – έστω και fake – "νίκη" για να παρουσιάσει στους πρόθυμους πολύγραφους των non paper του Μαξίμου. Δυστυχώς, αυτή η κυβέρνηση φαίνεται πως δεν έχει πρόβλημα είτε η ζυγαριά κλίνει προς την μεριά των επιδοτήσεων, είτε προς την μεριά των δανείων που θα αποτελέσουν το μείγμα της πολιτικής της ΕΕ για την ανάκαμψη. Έχει αποδείξει διαχρονικά την αποτελεσματικότητά της στη διαχείριση και των δύο εργαλείων με τη χρεοκοπία της χώρας. Και όσο πιο περιοριστικός θα είναι ο έλεγχος, θα μπορεί να δικαιολογήσει πιο εύκολα τη νεοφιλελεύθερη ατζέντα που προσπαθεί να επιβάλει στην κοινωνία, με τη δικαιολογία των "άνωθεν εντολών".

Το πρώτο τρίμηνο έκλεισε με οριακή ύφεση εκτιμάται όμως ότι η ύφεση του δεύτερου θα είναι σε διψήφιο αριθμό και μάλλον έτσι θα κλείσει η χρονιά. όταν όλες οι χώρες δοκιμάζονται σκληρά στην οικονομία από την πανδημία με παρόμοια ποσοστά ύφεσης τι καλύτερο θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση;

Η πανδημία έχει συμμετρικές υγειονομικές επιπτώσεις, αντίθετα με τις οικονομικές, οι οποίες αν και έχουν παγκόσμια κλίμακα, εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό και από τα μέτρα τα οποία λαμβάνουν οι κυβερνήσεις. Η ύφεση του πρώτου τριμήνου δεν είναι αποτέλεσμα της πανδημίας. Είναι συνέχεια του "χειρόφρενου" που σήκωσε ο κ. Μητσοτάκης με την οικονομική πολιτική του. Εκείνης που θα έφερνε 4% ανάπτυξη και θα μετέτρεπε σε "κροίσους" την μεσαία τάξη! Αυτή η τάση του εννιαμήνου, συνάντησε τα μέτρα του lockdown και κάπου εκεί η κυβέρνηση έπρεπε να επιλέξει τα επόμενα βήματά της.

Εμείς προτείναμε το εμπροσθοβαρές και εμπεριστατωμένο πρόγραμμα "Μένουμε Όρθιοι". Η κυβέρνηση επέλεξε το "Μένουμε απαθείς" και παρατηρούσε επί δύο και πλέον μήνες την οικονομία να καταστρέφεται. Σίγουρα μπορούσε και καλύτερα, όπως απέδειξε με τα 20 εκ σε μέσα της επιλογής της, τα οποία ακόμα πανηγυρίζουν για τις επιτυχίες της!

Θεωρείτε ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης θα οδηγούσε σε ύφεση ανεξαρτήτως της πανδημίας; Που το στηρίζετε αυτό;

Λίγους εξυπηρετεί η κυνικά ταξική οικονομική πολιτική Μητσοτάκη. Η μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των μισθωτών, είτε με το ¨πάγωμα" της αύξησης του κατώτατου μισθού, είτε με την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, συνιστά υφεσιακή πολιτική. Υφεσιακή πολιτική συνιστά και η υιοθέτηση προκλητικών μέτρων στήριξης των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των άλλων επιχειρήσεων. Τα λόγια για την μεσαία τάξη ήταν μόνο για την υφαρπαγή της ψήφου των ανθρώπων που έβγαιναν ταλαιπωρημένοι και κουρασμένοι από την περιπέτεια των μνημονίων.

Δυστυχώς γελάστηκαν.

Κυρία Γεροβασίλη τα εσωκομματικά σας λόγω της επιχειρούμενης διεύρυνσης είναι στην πρώτη γραμμή αυτή την περίοδο. Πολλοί εκφράζουν την άποψη ότι η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει στο εκλογικό σώμα σε απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις το ` 14 το ` 15 το `19 και ως εκ τούτου η διαδικασία που έχετε ξεκινήσει μετά τις εκλογές αφενός έχει καθυστερήσει να ολοκληρωθεί αφετέρου τείνει πλέον να γίνει μία διαδικασία εσωστρέφειας και φθοράς μακριά από τις ανάγκες του κόσμου για αντιπολίτευση στον Κ. Μητσοτάκη και τη στιγμή που η κυβέρνηση επελαύνει δίχως αντίπαλο. Τι απαντάτε;

Ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές αντί να ηττηθεί στρατηγικά όπως ήλπιζαν οι φυσικοί αντίπαλοι και οι πολιτικοί "γείτονές" του, αναδείχθηκε στην κύρια δύναμη έκφρασης της δημοκρατικής παράταξης. Το μήνυμα αυτό δόθηκε από τον Πρόεδρό μας ως σύνθημα για τον μετασχηματισμό και τη διεύρυνσή μας το ίδιο το βράδυ των εκλογών. Από τότε έγιναν πολλά. Δημιουργήσαμε νέα, ψηφιακά μέσα επικοινωνίας, με τα οποία πιάσαμε ακόμα καλύτερα το σφυγμό της κοινωνίας.

Δώσαμε τη δυνατότητα στους δημοκρατικούς πολίτες να εκφράσουν τις επιδιώξεις, τις ανησυχίες και τις προτάσεις τους εντασσόμενοι σε ένα δυναμικό, σύγχρονο προοδευτικό πολιτικό φορέα. Ακόμα και κατά την περίοδο της πανδημίας, η διάδραση του ΣΥΡΙΖΑ και της κοινωνίας δεν διακόπηκε, ακόμα και αν διαδικασίες όπως αυτή του συνεδρίου χρειάστηκε να ανασταλούν. Ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο των τελευταίων τριών μηνών, η κοινοβουλευτική ομάδα μας με 499 ερωτήσεις, επερωτήσεις, επίκαιρες ερωτήσεις και αιτήματα κατάθεσης εγγράφων, πιέζει ασφυκτικά τη δήθεν "χωρίς αντίπαλο" κυβέρνηση.

Σε αυτή την πορεία είναι δεδομένο πως θα υπάρξουν διαφορετικές αναγνώσεις και ποικίλες ερμηνείες. Όταν κάποιος δεν έχει συνηθίσει σε αυτό το επίπεδο ειλικρινών και παραγωγικών πολιτικών ζυμώσεων, είναι λογικό να παραξενεύεται. Το να προσπαθούν οι πολιτικοί αντίπαλοι να το αναγάγουν σε μείζον πολιτικό ζήτημα είναι επίσης αναμενόμενο. Η δύναμή μας όμως βρίσκεται στη δυνατότητα σύνθεσης των επιμέρους απόψεων και της παραγωγής συγκροτημένης πολιτικής πρότασης. Και σε αυτή την συγκυρία, η προτεραιότητα όλων μας πρέπει να είναι η δημιουργία ενός πολιτικού φορέα που θα εκφράζει τις προσδοκίες της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης. Ενός φορέα τον οποίο συνδιαμορφώνουμε με στόχο την επικράτηση του προοδευτικού μοντέλου διακυβέρνησης προς όφελος της κοινωνίας.

Έχετε εστιάσει πολύ σαν κόμμα στην στάση των ΜΜΕ απέναντι σας και οτι δεν προβάλλουν τις θέσεις σας. Αυτός πιστεύετε ότι είναι ο λόγος που δεν μπορείτε να πλήξετε αποτελεσματικά ως αντιπολίτευση την κυβέρνηση ή εχετε κι εσεις πολιτικές αδυναμίες και ευθύνες;

Η αλήθεια είναι πως το τοπίο στα ΜΜΕ είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Το ίδιο το ΕΣΡ εμφανίζεται αδύναμο να ασκήσει το συνταγματικό ρόλο του να ελέγξει επί της ουσίας την εφαρμογή της πολυφωνίας στην παρουσίαση των ειδήσεων από τα ΜΜΕ. Η κυβέρνηση καταργεί την υποχρέωση της υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης για την ιδιοκτησία των ΜΜΕ. Ταυτόχρονα επιδοτεί αδιαφανώς και μεροληπτικά την λειτουργία κάποιων εξ αυτών για να λιβανίζουν την κυβέρνηση. Ακυρώθηκε το διαφανές πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ενίσχυσης όλων των ΜΜΕ και ιδιαίτερα των περιφερειακών, για να υποκατασταθεί από το αδιαφανές του κ. Πέτσα! Η ΕΡΤ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι υπό τον έλεγχο του "επιτελικού" κράτους με έδρα του Μαξίμου. Αυτή η εικόνα δεν επηρεάζει μόνο το ΣΥΡΙΖΑ, ή το σύνολο της αντιπολίτευσης, αλλά την ίδια την ποιότητα της Δημοκρατίας μας. Όταν βοούν τα social media για τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών για την μετατροπή του σχολείου σε ριάλιτι, για τις ελλείψεις σε υλικό στα νοσοκομεία, για την επαναλειτουργία του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία» και τόσα άλλα ζητήματα, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ κωφεύει, κάτι δεν πάει καλά.

Όχι μόνο για εμάς, αλλά και για το σύνολο της κοινωνίας.

Ανεξαρτήτως της πορείας που θα έχει η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύετε ότι μπορεί να υπάρξει σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και ποιές είναι αυτές οι δυνάμεις, όταν το ΚΙΝΑΛ απορρίπτει σταθερά ένα τέτοιο ενδεχόμενο; Βρίσκονται μόνο προς τα αριστερά η και προς το κέντρο;

Το κάλεσμά μας απευθύνεται σε κάθε δημοκρατικό πολίτη και δεν εξαρτάται από τη διαμεσολάβηση άλλων πολιτικών φορέων. Όποια και όποιος νιώθει πως αυτή η πραγματικότητα δεν αντιπροσωπεύει τις προσδοκίες του και νιώθει τους στόχους του να ταυτίζονται με την κοινωνική ευημερία και την κοινωνική συνοχή μας ακούει. Όπως επίσης μας ακούει όποιος βλέπει τον αυταρχισμό να εντείνεται και ζητά την αναβάθμιση της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών και της διαφάνειας στη δημόσια ζωή. Όποιος, από την άλλη αυτοπροσδιορίζεται ως προοδευτικός και έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην παλινόρθωση των ολετήρων της χρεοκοπίας και του σκληρού δεξιού κράτους έχει πρόβλημα αυτοπροσδιορισμού.

Ή μάλλον έχει ήδη επιλέξει μεριά.

Πως κρίνετε την στάση της Ελλάδας απέναντι στις πολυεπίπεδες προκλήσεις του Ερντογάν; Υπάρχει κίνδυνος θερμού επεισοδίου;

Σε συνδυασμό με τα διαχρονικά νεο – οθωμανικά σχέδια ενός τμήματος της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας και τον αυταρχισμό της τουρκικής κυβέρνησης, η Τουρκία αναδεικνύεται ως αποσταθεροποιητικός παράγοντας. Αυτή η προκλητική αναθεωρητική στάση της Τουρκίας εντείνεται, όσο ενισχύεται η αβεβαιότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσικής Ομοσπονδίας, η αδυναμία συγκρότησης ενιαίας ευρωπαϊκής πολιτικής και τα επιμέρους εθνικά συμφέροντα, διαμορφώνουν ένα ιδιαίτερα ευμετάβλητο και επικίνδυνο σκηνικό προβολής των τουρκικών διεκδικήσεων, στο οποίο δεν αποκλείεται ένα ατύχημα ή μια προβοκάτσια. Με δεδομένο αυτό το διεθνές περιβάλλον, η Ελλάδα οφείλει να διαμορφώσει κατάλληλα τη στρατηγική της, ασκώντας ενεργητική εξωτερική πολιτική συμμαχιών βασισμένων σε αμοιβαία οφέλη. Πρέπει να κατορθώσει να διατηρήσει την αποτρεπτική ισχύ της μέσω και κινήσεων οι οποίες συμβάλλουν στην σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής, όπως η Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία βασίστηκε στην πολυδιάστατη αντίληψή μας για την εξωτερική πολιτική. Όλα αυτά προϋποθέτουν τη συγκρότηση μιας ενιαίας αντίληψης για τα τεκταινόμενα στην περιοχή βασισμένη στην ουσιαστική ενημέρωση και τον ειλικρινή διάλογο των πολιτικών δυνάμεων.

Να κλείσουμε εκλογικά. Πόσο πιθανές είναι οι πρόωρες εκλογές; Θα θελήσει λέτε ο κ. Μητσοτάκης να σας πιάσει στον ... ύπνο;

Ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να καταφέρει να πιάσει στον ύπνο το κόμμα του για να μπορέσει να κάνει ανασχηματισμό. Κατά τα λοιπά είναι δεδομένο πως η πολιτική του οξυδέρκεια περιορίζεται αποκλειστικά στις προσωπικές επιδιώξεις του. Αν κρίνει πως τον συμφέρει να καταφύγει σε εκλογές για να δραπετεύσει από την απλή αναλογική, τις "ατέλειωτες"... επιτυχίες του ή τον κ. Σαμαρά θα το κάνει, είτε εν μέσω μιας οξύτατης οικονομικής κρίσης, είτε εν μέσω της όξυνσης των σχέσεων με την Τουρκία. Πάντως ο κανονικός Μωυσής δεν ξαναζήτησε τις πλάκες με τις εντολές. Ίσως γιατί τις καταλάβαινε, ίσως γιατί μπορούσε να τις κρατήσει...

 

*** Η σύνέντευξη δημοσιεύτηκε στο link: Όλγα Γεροβασίλη στο ΡΡ: Ζούμε την αναβίωση της μετεμφυλιακής δεξιάς-Οι βαρόνοι και οι ημέτεροι του "Μωυσή" τρυγούν τα κυβερνητικά "λεφτόδενδρα" - Press Publica | Δημοσιογραφία για το δημόσιο συμφέρον



Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης και να αναλύουμε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας. Με την παραμονή σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τη χρήση cookies όπως αυτή περιγράφεται στην Πολιτική Cookies ΟΚ