28/06/2020

Ε. Αχτσιόγλου: “Η ΝΔ δείχνει μία απίστευτη εμμονή στη συγκάλυψη του σκανδάλου NOVARTIS”

Σημεία συνέντευξης της Έφης Αχτσιόγλου, βουλευτή Επικρατείας και τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, στον ρ/σ “Αθήνα 9.84”

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ήταν «μία ελπιδοφόρα διαδικασία» στην οποία συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα «για να διευρύνουμε την κοινωνική μας παρέμβαση», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στον ρ/σ “Αθήνα 9.84”.

«Συνεχίζουμε τη μεγάλη καμπάνια την οποία έχουμε ξεκινήσει πριν την πανδημία, με μαζικές εξορμήσεις στην κοινωνία, με εκδηλώσεις και συζητήσεις με τους παραγωγικούς φορείς, τους πολίτες και τον κόσμο της εργασίας, για να διατυπώσουμε πιο εποικοδομητικές προτάσεις, βάσει των προβλημάτων και των αναγκών τους, σε μία περίοδο βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης», σημείωσε, προσθέτοντας ότι παράλληλα συζητείται το πρόγραμμα και αποφασίστηκε η διεξαγωγή του συνεδρίου το φθινόπωρο.
Για το σκάνδαλο NOVARTIS η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι «η NOVARTIS ομολόγησε πως χρησιμοποίησε αθέμιτες πρακτικές απέναντι σε Έλληνες κρατικούς αξιωματούχους, μεταξύ αυτών και τη δωροδοκία, προκειμένου να επηρεάσει την ελληνική κυβέρνηση σε αποφάσεις οι οποίες θα διεύρυναν το κέρδος της» και υπογράμμισε ότι «με το γεγονός αυτό καταπίπτει οριστικά το ζήτημα της σκευωρίας που υποστηρίζει η κυβέρνηση».
Η ΝΔ, σημείωσε, «δείχνει μία απίστευτη εμμονή στη συγκάλυψη του σκανδάλου. Η εταιρεία αποδέχεται ότι έχει τελέσει ένα τέτοιο αδίκημα και πληρώνει πρόστιμο, ενώ η κυβέρνηση επιμένει να το συγκαλύπτει, προσπαθεί ακόμη και τώρα να συγκαλύψει πίσω από παιχνίδια με τις λέξεις μία τέτοια περίπτωση διασπάθισης δημοσίου χρήματος». Επισήμανε, ακόμα, ότι «η χώρα έχει υποστεί πάρα πολύ μεγάλο δημοσιονομικό πλήγμα λόγω αυτής της υπόθεσης και πρέπει οπωσδήποτε να ζητήσει αποζημίωση».
Η κ. Αχτσιόγλου κατήγγειλε, επίσης, την «προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει έναν τεράστιο αντιπερισπασμό» με το ζήτημα της συνομιλίας του κ. Παππά ο οποίος «έχει δώσει πολύ καθαρές εξηγήσεις γιατί έγινε η συνομιλία, τι ακριβώς επιδίωκε με αυτή και ανέλαβε την ευθύνη για τυχόν αστοχίες, κυρίως φραστικές, σε αυτή τη συνομιλία».
Για τα μέτρα της κυβέρνησης στην οικονομία και την εργασία η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις είναι απολύτως ανεπαρκή» και «δεν θα μπορέσουν όχι απλώς να συγκρατήσουν την ύφεση αλλά τη βαθαίνουν», ενώ «στην εργασία η παρέμβαση είναι απορρυθμιστική», με «μέτρα τα οποία επιδοτούν τις μειώσεις μισθών, την ελαστικοποίηση της εργασίας και την ανεργία».
Σημείωσε, τέλος, ότι «υπάρχει μία γενικευμένη καθίζηση στην αγορά, κυρίως στις επιχειρήσεις του τουρισμού και της εστίασης. Ολόκληρες περιοχές έχουν ερημώσει και η εικόνα ιδίως από τα νησιά είναι δραματική. Η κατάσταση είναι ακόμα πιο τραγική για τους εργαζόμενους και δη για τους εποχικούς, όπου δεν υπάρχει καμία πρόνοια να υποστηριχτούν για τα βιοποριστικά τους προβλήματα».