04/07/2020

Δήλωση Γιάννη Μπουρνού για σύνδεση Πειραιά-Σιγρίου

Δήλωση του Βουλευτή Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την αποψινή, πρώτη για τη φετινή σεζόν, άφιξη στο Σίγρι του ακτοπλοϊκού δρομολογίου από τον Πειραιά

"Η επανέναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Πειραιά-Σιγρίου είναι μια νότα αισιοδοξίας εν μέσω μιας εξαιρετικά δύσκολης τουριστικής σεζόν, που γίνεται ακόμα δυσκολότερη εξαιτίας των κυβερνητικών παλινωδιών και της απουσίας ουσιαστικής κρατικής στήριξης στους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους στον τουρισμό και την εστίαση.

Σε συνδυασμό με τη συνέχιση των έργων στο λιμάνι του Σιγρίου, ανοίγει παράθυρο ελπίδας για τη μελλοντική αναπτυξιακή προοπτική της Δυτικής Λέσβου, προοπτική που έμοιαζε χαμένη, μέχρι η δική μας κυβέρνηση, του ΣΥΡΙΖΑ, να καταφέρει να ξεκολλήσει αυτό το έργο πνοής, που κινδύνεψε να χαθεί επί συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Καλωσορίζουμε, λοιπόν, τους πρώτους ταξιδιώτες, που απόψε θα αποβιβαστούν στο Σίγρι, και ταυτόχρονα δηλώνουμε την ετοιμότητά μας να συνεχίσουμε τη μάχη, για να μην κινδυνεύσουν να χαθούν άλλα έργα πνοής στο νησί".