ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube Instagram

06/07/2020

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για τις σοβαρές καθυστερήσεις στην επαναλειτουργία της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για τις σοβαρές καθυστερήσεις στην επαναλειτουργία της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας



Ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης κατέθεσαν 14 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία του βουλευτή Φθιώτιδας, Γιάννη Σαρακιώτη, για τις σοβαρές καθυστερήσεις στην επαναλειτουργία της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας (Π.Ε.Λ.).

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ένα κρίσιμο και στρατηγικής σημασίας διακύβευμα για την περιοχή της Λαμίας, είναι η επαναλειτουργία της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας. Ένας φορέας ο οποίος επί σειρά ετών ταλαιπωρήθηκε κυρίως από κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση.

Σύμφωνα με παρελθούσες δηλώσεις θεσμικών εκπροσώπων της περιοχής «μπορεί να λειτουργήσει η αξιοποίηση των διευρυμένων δυνατοτήτων ανάπτυξης εκθεσιακών δραστηριοτήτων της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν πως έχει παρέλθει ένας χρόνος από την ημέρα ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, περίπου δέκα μήνες από την ημέρα που έγινε δημοσίως γνωστό ότι για την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με Διοικήσεις φορέων υψηλής σχετικής τεχνογνωσίας και με ενημέρωση του Δημάρχου Λαμιέων.

Επίσης, έχουν παρέλθει περίπου έξι μήνες από την ημέρα που κοινοποιήθηκε ότι: «Μετά από συζητήσεις με τον Περιφερειάρχη κ. Σπανό, το Δήμαρχο Λαμιέων κ. Καραΐσκο και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Κυρίτση, συγκαλέσαμε σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών στις 3/12/2019, όπου εκτός των εκπροσώπων των φορέων – μετόχων, έλαβαν μέρος μέλη της διοίκησης της HELEXPO, προκειμένου να αξιοποιηθεί η ειδικευμένη τεχνογνωσία τους. Η συνάντηση εργασίας επικεντρώθηκε σε τέσσερις βασικούς άξονες: Την εκκαθάριση του Νομικού Προσώπου της Π.Ε.Λ., που θα έχει ως στόχο την απρόσκοπτη λειτουργία του νέου φορέα. Τις επιλογές που προκύπτουν από την κατάσταση των κτιριακών και λοιπών υποδομών του χώρου. Τις δυνατότητες της μελλοντικής χρήσης του χώρου, με τρόπο που θα είναι βιώσιμος για το νέο Οργανισμό και ουσιωδώς αναπτυξιακός για την ευρύτερη περιοχή. Την εκπόνηση ενός επιχειρησιακού σχεδίου. Η Διοίκηση της HELEXPO παρέδωσε συνοπτική πρόταση αξιοποίησης της Π.Ε.Λ., ενώ το προσεχές διάστημα θα συστηματοποιηθεί η εν λόγω πρωτοβουλία. Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα συστηματοποιηθεί η εν λόγω πρωτοβουλία» και περίπου επτά (7) μήνες από τον αναφερόμενο χρόνο της τελεσθείσης συσκέψεως.

Επειδή, θα επιδιώκονταν συνέργειες με τους εμπλεκόμενους φορείς της Περιφέρειας, σε άμεσο χρόνο και οι κατά το παρελθόν ερωτώντες και αδημονούντες για τη βιώσιμη επαναλειτουργία της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, οφείλουν, σήμερα να εκθέσουν το/α σχέδιο/α τους και να μεριμνήσουν για τη λειτουργία της, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν, μεταξύ άλλων, τον Υπουργό: ποιες είναι οι εκ μέρους των εμπλεκόμενων φορέων ή άλλων θεσμικών παραγόντων της περιοχής, επισήμως, προς το αρμόδιο Υπουργείο κατατιθέμενες προτάσεις, δεδομένου ότι – όπως αναφέρεται – υφίσταται σκέλος της εθνικής αναπτυξιακής πολιτικής που περιλαμβάνει και την Π.Ε.Λ. και πότε, συγκεκριμένα προσδιορίζεται χρονικά η επαναλειτουργία της.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Θέμα: «Σοβαρές καθυστερήσεις στην επαναλειτουργία της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας (Π.Ε.Λ.)»
Ένα κρίσιμο και στρατηγικής σημασίας διακύβευμα για την περιοχή της Λαμίας, είναι η επαναλειτουργία της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας. Ένας φορέας ο οποίος επί σειρά ετών ταλαιπωρήθηκε κυρίως από κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση. Προς το σκοπό της προσδοκώμενης επαναλειτουργίας της, κατ’ εφαρμογή του από καιρού υφισταμένου, νέου θεσμικού πλαισίου παραθέτω τα ακόλουθα:

1. Κατά την από 27 Ιουλίου 2017 ομιλία του στη Λαμία, ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κ. Αλέξης Τσίπρας, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Δημιουργούμε ένα φορέα διαχείρισης της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, στον οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι δυναμικοί φορείς της Περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οικονομικές και επαγγελματικές ενώσεις».
2. Κατά την από 26 Ιουλίου 2017 συνέντευξη Τύπου του πρώην Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κων/νου Μπακογιάννη, μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν τα εξής: «…και να μη ξεχνιόμαστε. Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας. Όχι μόνο η Περιφέρεια, αλλά και οι δήμοι, και οι φορείς έχουμε συγκροτήσει ένα μέτωπο ζητώντας να αποδοθεί η ΠΕΛ στην τοπική κοινωνία. Τι λέμε; Λέμε ότι την Π.Ε.Λ. την τρέχει καλύτερα η πλατεία Ελευθερίας από την πλατεία Συντάγματος. Εύχομαι πραγματικά, γιατί ξέρω ότι θα μας τιμήσει με τη παρουσία του ο κ. Παπαδημητρίου αύριο μεθαύριο, να μας πει ότι το κατάλαβε το πρόβλημα. Που έχει τις διαστάσεις του προβλήματος στο μυαλό του. Θα αποδώσει επιτέλους την Π.Ε.Λ. στην τοπική κοινωνία; Αφήστε που θα μου δώσει και εμένα την ευκαιρία να του πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ και ένα πολύ μεγάλο μπράβο», ενώ κατά την από 27 Ιουλίου 2017 τοποθέτηση – χαιρετισμό του ανέφερε τα εξής: «Γιατί; Επειδή επιμένουμε να διοικείται από την πλατεία Συντάγματος και όχι από την πλατεία Ελευθερίας, εδώ στην Λαμία. Μια υπογραφή είναι και αυτό, μόνο κόστος το μελάνι. Αποδώστε επιτέλους την Π.Ε.Λ. στην πλατιά συμμαχία που έχει σχηματίσει η τοπική μας κοινωνία».
3. Με το υπ’ αριθ. πρωτ. 13971/05-02-2018 έγγραφο του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης έγιναν γνωστά τα εξής: Ο νόμος της προηγούμενης κυβέρνησης μπορεί να έδωσε νέες δυνατότητες στη δραστηριότητα της ΠΕΛ, όμως οι Διοικήσεις που είχε διορίσει η προηγούμενη επίσης κυβέρνηση, την άφησαν με ένα τεράστιο χρέος το οποίο είχε ως συνέπεια να δεσμευτούν οι τραπεζικοί της λογαριασμοί και η ΠΕΛ να αδυνατεί ουσιαστικά να ασκήσει τη δραστηριότητά της. Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, ξεκίνησε την προσπάθεια εξυγίανσης του νομικού προσώπου με τη διενέργεια οικονομικού ελέγχου εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών, της οποίας το πόρισμα κοινοποιήθηκε και στον αρμόδιο εισαγγελέα για την διαπίστωση πιθανών ποινικών αδικημάτων από τα μέλη των προηγούμενων διοικήσεων και την άσκηση τυχόν ποινικών διώξεων. Σύμφωνα με το πόρισμα του ελέγχου, κανένας όρος του κατ’ εφαρμογήν δημόσιου λογιστικού δεν τηρούνταν για χρόνια. Έτσι, γίνεται σαφές πώς το Νομικό Πρόσωπο δεν μπορεί να προβεί σε καμία πράξη οικονομικού αντικειμένου πριν από τη στελέχωσή του. Για αυτό το λόγο, το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης δεδομένου ότι η ΠΕΛ δεν μετρά ούτε έναν υπάλληλο, προχώρησε σε τροποποίηση του ιδρυτικού της νόμου (βλ. αρ. 59 ν. 4484/2017 - ΦΕΚ Α’ 110) προκειμένου να διευκολύνει τη στελέχωσή της και ήδη ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης υπέγραψε την πρώτη απόσπαση υπαλλήλου στο φορέα. Η Π.Ε.Λ. βρίσκεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να ακολουθήσει τις οδηγίες του πορίσματος και να μπορέσει να λειτουργήσει ξανά σύμφωνα με το νόμο. Επιπρόσθετα, και καθότι η διαδικασία της εξυγίανσης του φορέα είναι χρονοβόρα, με πρωτοβουλία του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, δρομολογείται η σύσταση ενός νέου νομικού προσώπου, στο οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι τοπικοί φορείς (Περιφέρεια, Δήμος, Επιμελητήριο) και το οποίο θα διασφαλίσει τη διεξαγωγή του θεσμού της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, τον εκσυγχρονισμού του και την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του νομικού προσώπου. Σημαντικό δε ρόλο στη προσπάθεια αυτή θα επιτελέσει και η HELEXPO, η οποία με την τεχνογνωσία της θα συνδράμει για την καλύτερη εξυπηρέτηση του σκοπού του νέου αυτού νομικού προσώπου. Το εν λόγω καταστατικό έχει ήδη τεθεί σε διαβούλευση μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων.1
4. Σύμφωνα με δημοσίευμα της 25ης Ιουνίου 2018 διατυπώθηκε εκ νέου η επί του θέματος άποψη της τότε Περιφερειακής Διοίκησης. Ειδικότερα, τίθενται υπ’ όψιν τα εκ μέρους του πρώην Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας δηλούμενα: «Η βούλησή μας είναι δεδομένη από τον Φεβρουάριο του 2017 που διεκδικούμε την Π.Ε.Λ., γιατί εμείς από την Πλατεία Ελευθερίας μπορούμε καλύτερα, δεν γίνεται διοίκηση από την Πλατεία Συντάγματος […] Καταλήξαμε, σημείωσε ο κος Καραΐσκος σε συγκεκριμένη πρόταση που δίνει βιώσιμη προοπτική στην Π.Ε. Λαμίας. Στο πρότυπο της Κωπαΐδας, λύση και εκκαθάριση του υπάρχοντος νομικού προσώπου της Π.Ε.Λ. με τα ακίνητα αλλά και τις οικονομικές εκκρεμότητες να περνούν στο Δημόσιο που είναι και το μόνο που νομικά μπορεί να αναλάβει κάτι τέτοιο. Σύσταση και πάλι με νομοθετική διάταξη, μιας Α.Ε. ειδικού σκοπού και συμμετοχή σε αυτήν της Περιφέρειας, της Π.Ε.Δ., του Δήμου Λαμιέων και των Επιμελητηρίων με ταυτόχρονη κατά χρήση παραχώρηση των ακινήτων της Π.Ε.Λ. σε αυτήν.
5. Εν τέλει και σύμφωνα με τις ως άνω εκτιθέμενες δεσμεύσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., την 1η Απριλίου 2019 με το νόμο 4605/2019 (ΦΕΚ Α` 52/01.04.2019) «Εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την Οδηγία (ΕΕ) 2016/943 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 8ης Ιουνίου 2016 σχετικά με την προστασία της τεχνογνωσίας και των επιχειρηματικών πληροφοριών που δεν έχουν αποκαλυφθεί (εμπορικό απόρρητο) από την παράνομη απόκτηση, χρήση και αποκάλυψή τους (EEL 157 της 15.6.2016) - Μέτρα για την επιτάχυνση του έργου του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και άλλες διατάξεις» και συγκεκριμένα τις διατάξεις των άρθρων 58-66 (Μέρος Ε’), πραγματοποιήθηκε η κατάργηση του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) «Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας» (Π.Ε.Λ.) και η σύσταση του οργανισμού «Φορέας Διοίκησης, Διαχείρισης και Αξιοποίησης Ακινήτων και Εγκαταστάσεων Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.» με το διακριτικό τίτλο «Φορέας Π.Ε.Λ. Αναπτυξιακή Α.Ε. Ο.Τ.Α.».
6. Η ως άνω έκβαση, είχε εκ των προτέρων επικροτηθεί από τους φορείς της Αυτοδιοίκησης καθώς και άλλους περιφερειακούς φορείς της περιοχής. Ενδεικτικά, και σύμφωνα με δημοσίευμα της 15ης Μαρτίου 2019 (χρόνος κατά τον οποίο το σχετικό Σχέδιο Νόμου ευρισκέτο στη δημόσια διαβούλευση), εκ μέρους του τότε Δημάρχου Λαμιέων, κ. Νίκου Σταυρογιάννη, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν τα εξής: «Η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, η ξεχωριστή αυτή έκταση μέσα στον ιστό της πόλης, ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες και ενέργειες ετών, περιέρχεται με βάση το Πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης σε νέο φορέα, τη διοίκηση του οποίου αναλαμβάνει ο Δήμος Λαμιέων. Με βάση τα όσα αναφέρονται στο άρθρο 59 για το σκοπό ίδρυσης του νέου αυτού φορέα που θα έχει τη μορφή Αναπτυξιακής Α.Ε των ΟΤΑ, αυτός μπορεί να καταστεί λειτουργικός σε σύντομο χρονικό διάστημα. Εμείς από την πλευρά μας, έχουμε ήδη επεξεργαστεί τη διοργάνωση της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας από το νέο φορέα που πρέπει να είναι αντάξια των προσδοκιών που δημιουργούνται και των νέων δυνατοτήτων μας».
7. Ειδικότερα, με το Νόμο 4605/2019 (ΦΕΚ Α` 52/01.04.2019) και συγκεκριμένα με τις διατάξεις των άρθρων 58-66 (Μέρος Ε’), προβλέπονταν:
i. η κατάργηση του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) «Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας» (Π.Ε.Λ.) και συστάθηκε ο «Φορέας Διοίκησης, Διαχείρισης και Αξιοποίησης Ακινήτων και Εγκαταστάσεων Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.» με το διακριτικό τίτλο «Φορέας Π.Ε.Λ. Αναπτυξιακή Α.Ε. Ο.Τ.Α.».
ii. Το μετοχικό κεφάλαιο της υπό σύσταση εταιρείας ορίζεται σε 170.000 ευρώ και μέτοχοί της θα είναι ο Δήμος Λαμιέων με ποσοστό 60%, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με ποσοστό 20% και το Επιμελητήριο Φθιώτιδας με ποσοστό 20% (άρθρο 58 παρ. 5 και άρθρο 61).
iii. Στην αναπτυξιακή εταιρεία μεταφέρονται οι σκοποί, οι αρμοδιότητες, τα περιουσιακά στοιχεία, τα δικαιώματα, οι υποχρεώσεις και οι εκκρεμότητες του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Ε.Λ.
iv. Σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 65, το Ν.Π.Δ.Δ. Π.Ε.Λ. καταργείται με τη δημοσίευση της απόφασης της παραγράφου 6 του ιδίου άρθρου.2
8. Σήμερα, και μετά το πέρας ενός χρόνου από τις Εθνικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, σύμφωνα με τα εντός του υπ’ αριθ. πρωτ.: 24300/28-02-2020 εγγράφου του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι: «το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Γενική Δ//νση Δημοσιονομικών Ελέγχων), από το 2018 έχει πραγματοποιήσει έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο στην ΠΕΛ, τα δε πορίσματά του περιέχουν πλήθος παρατηρήσεων και οδηγιών που πρέπει να συνεκτιμηθούν», ενώ συμπληρώνεται ότι: «Η επίλυση των χρόνιων προβλημάτων ώστε η Π.Ε.Λ. να αναδειχθεί σε αναπτυξιακό φορέα, τόσο της περιοχής, όσο και της εθνικής οικονομίας γενικότερα, αποτελεί επιχειρησιακό στόχο μας. Προς τούτο προβαίνουμε σε αναζήτηση των βέλτιστων λύσεων στο πλαίσιο της αναπτυξιακής μας πολιτικής, από κοινού με το Υπουργείο Οικονομικών. Σε άμεσο χρόνο θα επιδιώξουμε συνέργειες με τους εμπλεκόμενους φορείς της Περιφέρειας και στο πλαίσιο αυτό, η συμβολή των τοπικών βουλευτών έχει προστιθέμενη αξία»3 ενώ,
9. εντός του αριθ. πρωτ.: 27517/09-03-2020 εγγράφου του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι: «από το 2018 ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Γενική Δ/νση Δημοσιονομικών Ελέγχων), Υπουργείο Οικονομικών έχει πραγματοποιήσει έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο στην Π.Ε.Λ., τα δε πορίσματά του περιέχουν πλήθος παρατηρήσεων και οδηγιών που πρέπει να συνεκτιμηθούν», ενώ συμπληρώνεται ότι: «Η επίλυση των χρόνιων προβλημάτων ώστε η Π.Ε.Λ. να αναδειχθεί σε αναπτυξιακό φορέα, τόσο της περιοχής, όσο και της εθνικής οικονομίας γενικότερα, αποτελεί επιχειρησιακό στόχο μας. Προς τούτο προβαίνουμε σε αναζήτηση των βέλτιστων λύσεων στο πλαίσιο της αναπτυξιακής μας πολιτικής, από κοινού με το Υπουργείο Οικονομικών. Σε άμεσο χρόνο θα επιδιώξουμε συνέργειες με τους εμπλεκόμενους φορείς της Περιφέρειας και στο πλαίσιο αυτό, η συμβολή των τοπικών βουλευτών έχει προστιθέμενη αξία»4
Επειδή, σύμφωνα με παρελθούσες δηλώσεις θεσμικών εκπροσώπων της περιοχής η Π.Ε.Λ. «μπορεί να λειτουργήσει η αξιοποίηση των διευρυμένων δυνατοτήτων ανάπτυξης εκθεσιακών δραστηριοτήτων της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας»
Επειδή, έχει παρέλθει ένας χρόνος από την ημέρα ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, περίπου δέκα (10) μήνες από την ημέρα που έγινε δημοσίως γνωστό ότι για την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με Διοικήσεις φορέων υψηλής σχετικής τεχνογνωσίας και με ενημέρωση του Δημάρχου Λαμιέων,
Επειδή, έχουν παρέλθει περίπου έξι (6) μήνες από την ημέρα που κοινοποιήθηκε ότι: «Μετά από συζητήσεις με τον Περιφερειάρχη κ. Σπανό, το Δήμαρχο Λαμιέων κ. Καραΐσκο και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Κυρίτση, συγκαλέσαμε σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών στις 3/12/2019, όπου εκτός των εκπροσώπων των φορέων – μετόχων, έλαβαν μέρος μέλη της διοίκησης της HELEXPO, προκειμένου να αξιοποιηθεί η ειδικευμένη τεχνογνωσία τους. Η συνάντηση εργασίας επικεντρώθηκε σε τέσσερις βασικούς άξονες: Την εκκαθάριση του Νομικού Προσώπου της Π.Ε.Λ., που θα έχει ως στόχο την απρόσκοπτη λειτουργία του νέου φορέα. Τις επιλογές που προκύπτουν από την κατάσταση των κτιριακών και λοιπών υποδομών του χώρου. Τις δυνατότητες της μελλοντικής χρήσης του χώρου, με τρόπο που θα είναι βιώσιμος για το νέο Οργανισμό και ουσιωδώς αναπτυξιακός για την ευρύτερη περιοχή. Την εκπόνηση ενός επιχειρησιακού σχεδίου. Η Διοίκηση της HELEXPO παρέδωσε συνοπτική πρόταση αξιοποίησης της Π.Ε.Λ., ενώ το προσεχές διάστημα θα συστηματοποιηθεί η εν λόγω πρωτοβουλία. Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα συστηματοποιηθεί η εν λόγω πρωτοβουλία» και περίπου επτά (7) μήνες από τον αναφερόμενο χρόνο της τελεσθείσης συσκέψεως.
Επειδή, κατά τα υπό στοιχείο 8 (28-02-2020) και 9 (09-03-2020) ως άνω, εκτιθέμενα, θα επιδιώκονταν συνέργειες με τους εμπλεκόμενους φορείς της Περιφέρειας, σε άμεσο χρόνο.
Επειδή, οι παρά τις ανωτέρω αναφερόμενες και χρονίζουσες παθογένειες (στοιχείο 3), οι οποίες και απαιτούσαν ικανό χρονικό διάστημα για την μέχρις ενός βαθμού άμβλυνση τους, κατ’ επανάληψιν, κατά το παρελθόν ερωτώντες και αδημονούντες για τη βιώσιμη επαναλειτουργία της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, οφείλουν, σήμερα να εκθέσουν το/α σχέδιο/α τους και να μεριμνήσουν για τη λειτουργία της.

 

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1. Ποια είναι αναλυτικά, τα έως τώρα (06-07-2020) αποτελέσματα των ως άνω αναφερομένων συνεργειών μεταξύ των αρμοδίων φορέων για την επαναλειτουργία της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας και των Υπουργών της Κυβέρνησης;
2. Ποιες είναι οι εκ μέρους των εμπλεκόμενων φορέων ή άλλων θεσμικών παραγόντων της περιοχής, επισήμως, προς το αρμόδιο Υπουργείο κατατιθέμενες προτάσεις, δεδομένου ότι – όπως αναφέρεται – υφίσταται σκέλος της εθνικής αναπτυξιακής πολιτικής που περιλαμβάνει και την Π.Ε.Λ.;
3. Εφόσον τέτοιες υφίστανται, εγγυώνται κατά την κρίση του αρμοδίου Υπουργείου τη βιώσιμη επαναλειτουργία της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας όπως ως άνω αναφέρεται;
4. Πότε, συγκεκριμένα, προσδιορίζεται χρονικά η επαναλειτουργία της Π.Ε.Λ.;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές
Σαρακιώτης Ιωάννης
Παππάς Νικόλαος
Αβραμάκης Ελευθέριος
Βαρδάκης Σωκράτης
Γκιόλας Ιωάννης
Δραγασάκης Ιωάννης
Ηγουμενίδης Νικόλαος
Καφαντάρη Χαρά
Μάλαμα Κυριακή
Μάρκου Κωνσταντίνος
Πούλου Παναγιού
Ραγκούσης Ιωάννης
Τσίπρας Γεώργιος
Χατζηγιαννάκης Μίλτος



Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης και να αναλύουμε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας. Με την παραμονή σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τη χρήση cookies όπως αυτή περιγράφεται στην Πολιτική Cookies ΟΚ