06/07/2020

Χρ. Γιαννούλης: Η κυβέρνηση εργαλειοποιεί το φόβο - βίντεο

Σημεία ομιλίας του βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις δημόσιες συναθροίσεις

“Σκιαμαχούμε τόσες ημέρες για ένα νομοσχέδιο που δεν χρειάζεται. Το νομοσχέδιο για τις δημόσιες συναρθροίσεις εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια που κάνει η κυβένηση να εργαλειοποιήσει το φόβο». Αυτό τόνισε στην ομιλία του στη Βουλή ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τις δημόσιες συναθροίσεις.

«Το μήνυμα που θέλει να στείλει η κυβέρνηση απευθύνεται στους φτωχούς του μέλλοντος, καθώς και πάλι με τη ΝΔ ηθικό και φυσικό αυτουργό, οδεύουμε σε μία τρίτη χρεοκοπία.

Πολλά καταστήματα, σε πολλές περιοχές, κυρίως τουριστικές παραμένουν κλειστά. Και γι αυτό δεν ευθύνονται οι διαδηλώσεις. Παραμένουν κλειστά γιατί δεν υπάρχει αγοραστικό κοινό.

Ο αστυνομικός οφείλει να είναι ο συνεργάτης του πολίτη και όχι ο χωροφύλακας. Με τις επιλογές της η κυβέρνηση πηγαίνει τη χώρα πολλά χρόνια πίσω.

Η λειτουργία του πολιτεύματος και του κοινοβουλίου πιέζονται αυτές τις ημέρες αυτές, από την τοξική προπαγάνδα της ΝΔ, που χρησιμοποιεί εργαλεία και παλιές συνταγές, που τις κατέχει.