10/07/2020

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

ΘΕΜΑ: Το Πλωμάρι Λέσβου χωρίς διανομή αλληλογραφίας

Το Πλωμάρι είναι η πρώτη σε πληθυσμό κωμόπολη της Λέσβου μετά την πόλη της Μυτιλήνης, με 3000 κατοίκους και πολλαπλάσιους τουρίστες κατά τη θερινή περίοδο. Παρά το μέγεθός του, για τη διανομή της αλληλογραφίας στο Πλωμάρι, εδώ και μερικούς μήνες (από τον Φεβρουάριο 2020), ακολουθείται πρακτική που συναντούμε σε μικρούς οικισμούς, καθώς η διανομή γίνεται μέσω καφενείων.
Σύμφωνα με τη διοίκηση των ΕΛΤΑ, το πρόσχημα γι’ αυτή την αλλαγή είναι τα προβλήματα οδοαρίθμησης, τα οποία συναντούμε στο Πλωμάρι, όπως και σε άλλους οικισμούς της Λέσβου. Εξ όσων γνωρίζουμε, το πρόβλημα αυτό, και κατόπιν σχετικών μελετών, είναι σε φάση επίλυσης από τις αυτοδιοικητικές αρχές με τοποθέτηση όλων των κατάλληλων οδοσημάνσεων.
Σε κάθε περίπτωση, το πρόβλημα της οδοαρίθμησης ασφαλώς δεν προέκυψε τώρα, αλλά υφίστατο μέχρι τον Φεβρουάριο 2020, όταν διανεμόταν κανονικά η αλληλογραφία. Το αποτέλεσμα είναι προφανώς η ταλαιπωρία των κατοίκων της πόλης του Πλωμαρίου, περιλαμβανομένων και εκείνων με δυσκολία μετακίνησης, και η στέρηση από αυτούς ενός δικαιώματος που θεωρείται αυτονόητο σε όλους τους κατοίκους των πόλεων και των κωμοπόλεων της χώρας, να λαμβάνουν δηλαδή την αλληλογραφία τους στα σπίτια τους.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Προτίθεται να ζητήσει από τη διοίκηση των ΕΛΤΑ να επαναφέρουν την κανονική διανομή της αλληλογραφίας στο Πλωμάρι;

Ο ερωτών Βουλευτής

Μπουρνούς Ιωάννης