17/07/2020

Γ. Αμανατίδης: «Διεύρυνση των κυρώσεων -αναγκαία η ενεργητική πολιτική» - βίντεο

.

Καθυστέρηση και αναποτελεσματικότητα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, καταλόγισε στην κυβέρνηση, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης μιλώντας σήμερα στον Αντ1.

«Άργησε η κυβέρνηση να κάνει, αυτό που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή» τόνισε ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας ότι έπρεπε να είχε γίνει-εδώ και 8 μήνες- «διεύρυνση των ευρωπαϊκών συνεπειών για την αναβαθμισμένη προκλητική και παραβατική συμπεριφορά του Ερντογάν και όχι μόνο απέναντι στην Κύπρο, αλλά και την Ελλάδα».
«Δεν μπορεί να ακολουθείς επί μήνες πολιτική κατευνασμού, στέλνοντας το μήνυμα: εγώ μπορεί να μην αντιδράσω» σχολίασε δηκτικά για τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε ο κ. Μητσοτάκης με τον Τούρκο πρόεδρο και τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ επέκρινε και την πολυγλωσσία στα ελληνοτουρκικά.
«Άλλα λένε στο εσωτερικό κι άλλα λένε στο εξωτερικό» σημείωσε «στέλνοντας αντιφατικά μηνύματα».
Ανάλογη αντιφατικότητα διαπίστωσε, όμως, όχι μόνο στις άτυπες μυστικές συναντήσεις και τις διπλωματικές κινήσεις, όπως αυτή του Βερολίνου, αλλά και μεταξύ κι άλλων υπουργών της ΝΔ.