20/07/2020

Συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, με τους επικεφαλής του Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων, της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, είχε σήμερα, Δευτέρα 20 Ιουλίου, συνάντηση με τους επικεφαλής του Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων, Β. Σεβαστή, της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Δ. Διαθεσόπουλο και της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Α. Δημητρακόπουλο.

Κατά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών ενημέρωσαν τον κ. Τσίπρα για την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός μετά την πανδημία και το lockdown, καθώς και για τις νέες μειώσεις στις αθλητικές επιχορηγήσεις που ανακοινώθηκαν από τη ΓΓΑ, οι οποίες καθιστούν αδύνατη την ομαλή λειτουργία Ομοσπονδιών και Σωματείων.

Παράλληλα, κατήγγειλαν διαρκείς πολιτικές παρεμβάσεις μέσω νομοθετικών πρωτοβουλιών και φωτογραφικών τροπολογιών του υφυπουργού Αθλητισμού, με στόχο τον πολιτικό έλεγχο των αθλητικών ομοσπονδιών ενόψει των εκλογών του φθινοπώρου.

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε απαράδεκτες τις επίμαχες παρεμβάσεις και υπογράμμισε την ανάγκη σεβασμού των δημοκρατικών διαδικασιών και του θεσμικού πλαισίου που διέπει τον ελληνικό αθλητισμό, ενώ τόνισε την ανάγκη ουσιαστικής στήριξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού από την κυβέρνηση.

Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Τομεάρχης Αθλητισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς.