01/09/2020

Αλ. Μεϊκόπουλος: Ελάχιστοι γιατροί για Παθολογική Κλινική και Κλινική Κορωνοϊού στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, σχετικά με την υποστελέχωση της Παθολογικής Κλινικής και της Κλινικής Κορωνοϊού στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου.

Αθήνα, 1 Σεπτεμβρίου  2020

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Ελάχιστοι γιατροί για Παθολογική Κλινική και Κλινική Κορωνοϊού στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου»

Οι δύο Παθολογικές Κλινικές του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου έχουν κάλυψη μόλις στο 50% των γιατρών που τους αναλογούν με βάση το οργανόγραμμα του νοσοκομείου. Από τους 7 προβλεπόμενους γιατρούς, αυτή τη στιγμή υπηρετούν 3 με 4.

Οι εν λόγω ιατροί, πλέον θα είναι  επιφορτισμένοι και με τη λειτουργία της νέας Κλινικής για τον κορωνοιό. Οι παθολόγοι θα πρέπει να καλύπτουν ταυτόχρονα τους ασθενείς που θα νοσηλεύονται στην Κλινική του κορωνοϊού, τις ανάγκες της  παθολογικής Κλινικής, αλλά και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.
Από τους 4 παθολόγους, οι 3 είναι άνω των 60 ετών, γεγονός που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση, ενώ δημιουργεί και πραγματικό κίνδυνο για την υγεία τους εν μέσω πανδημίας.

Ένα χρόνο και κάτι από την ανάληψη καθηκόντων της κυβέρνησης και εν μέσω της έξαρσης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου ακόμη περιμένει να ολοκληρωθούν οι προσλήψεις των 14 μονίμων γιατρών, οι οποίες είχαν δρομολογηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ.  Αναμένεται ακόμα να επαναπροκηρυχθούν και να καλυφθούν οι 6 εναπομείνασες κενές θέσεις του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) η σύσταση και στελέχωση του οποίου είχε ξεκινήσει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Επειδή, η παθολογική κλινική του Αχιλλοπουλείου αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης.
Επειδή, οι λίγοι παθολόγοι που υπηρετούν θα πρέπει να καλύψουν και τις ανάγκες της νέας Κλινικής κορωνοϊού.
Επειδή, οι ίδιοι παθολόγοι καλύπτουν και τις ανάγκες του ΤΕΠ.
Επειδή, οι περισσότεροι εξ αυτών είναι άνω των 60 ετών.
Επειδή, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου παραμένει σοβαρά υπο-στελεχωμένο

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Πως προτίθεται να παρέμβει, ώστε να στελεχωθεί η Παθολογική Κλινική του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείο Βόλου με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό που θα της επιτρέψει να λειτουργεί αποτελεσματικά και να καλύψει ταυτόχρονα και τις ανάγκες της νέας Κλινικής κορωνοϊού του νοσοκομείου;

2. Προτίθεται να ολοκληρώσει επιτέλους τις προσλήψεις των 14 μονίμων γιατρών που εκκρεμούν εδώ και πάνω από ένα χρόνο, αλλά και να επαναπροκηρύξει τις 6 κενές θέσεις του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) η σύσταση και στελέχωση του οποίου είχε ξεκινήσει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ;

Ο ερωτών βουλευτής

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος