22/09/2020

Ρ. Χρηστίδου: Oι υποσχέσεις περί εύρεσης κάποιου χρηματοδοτικού προγράμματος πάγια πρακτική αυτοδιοικητικών αρχόντων, άλλοτε καλόπιστα και άλλοτε χωρίς αντίκρισμα - βίντεο

Η Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Ραλλία Χρηστίδου, τοποθετούμενη στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη Καταπολέμηση της Εμπορίας και της Εκμετάλλευσης Ανθρώπων, κατά την ακρόαση του Περιφερειάρχη Αττικής, επεσήμανε ότι πρωτοβουλίες, όπως αυτές που ανακοίνωσε ο κος Πατούλης, για συντονισμό υπηρεσιών ενάντια στο trafficking και για δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών, είναι καταρχάς καλοδεχούμενες. Επισήμανε όμως ότι οι υποσχέσεις εύρεσης κάποιου χρηματοδοτικού προγράμματος, προκειμένου να υλοποιηθούν εξαγγελλίες, είναι μια πάγια πρακτική αυτοδιοικητικών αρχόντων, άλλοτε καλόπιστα και άλλοτε χωρίς αντίκρισμα και για αυτό ζήτησε να πληροφορηθεί αν υπάρχει, σε αυτήν τη περίπτωση, συγκεκριμένη πρόβλεψη ως προς το από πού θα αντληθούν τα απαιτούμενα χρήματα για όσα ανακοινώθηκαν. Επισήμανε, επίσης, ότι και τον Δεκέμβρη του 2018είχε υπογραφεί Πρωτόκολλο Συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, όταν πρόεδρος της Ένωσης ήταν τότε ο κύριος Πατούλης, ένα Πρωτόκολλο Συνεργασίας για το οποίο δεν υπήρξε ποτέ δημόσια ενημέρωση και απολογισμός του.

Η Ραλ. Χρηστίδου αναφέρθηκε και στη πρωτόγνωρη συνθήκη της πανδημίας, τονίζοντας ότι αυτή δημιουργεί ακόμα περισσότερες δυσκολίες στον εντοπισμό ενδεχόμενων θυμάτων εμπορίας ανθρώπων, ζητώντας να πληροφορηθεί αν θα υπάρξουν, εξαιτίας του covid 19, ειδικά μέτρα, προτείνοντας για παράδειγμα, την μεγαλύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εργαζόμενων στις δομές υγείας, ώστε να είναι σε θέση να αναγνωρίζουν ευκολότερα τα θύματα εκμετάλλευσης.

Στις απαντήσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής επανέλαβε την πρόθεση του να συνδράμει ουσιαστικά στον αγώνα ενάντια στο trafficking και υποσχέθηκε τη δημιουργία ειδικής δομής για θύματα εμπορίας ανθρώπων, χωρίς να υπάρξουν περισσότερες λεπτομέρειες ως προς τη χρηματοδότηση ή κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.