25/09/2020

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ με θέμα: «Μεγάλη καθυστέρηση στην αποπεράτωση του έργου του στεγάστρου στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Χανίων»

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

Θέμα: «Μεγάλη καθυστέρηση στην αποπεράτωση του έργου του στεγάστρου στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Χανίων»
Μετά από συνάντηση που είχαμε με εκπροσώπους των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των αθλημάτων της πισίνας - κολύμβησης, υδατοσφαίρισης - τεχνικής κολύμβησης και καλλιτεχνικής κολύμβησης, σας καταθέτουμε την παρούσα ερώτηση αναφορικά με τη μεγάλη καθυστέρηση στην αποπεράτωση των εργασιών στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Χανίων .
Συγκεκριμένα, στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Χ υπάρχους τρεις πισίνες (50, 25 και 12,5 μέτρων). Οι πισίνες των 25 και 12,5 μέτρων που έχουν στέγαστρο και το οποίο έχει κριθεί ακατάλληλο είναι εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα τα χίλια και πλέον παιδιά που δραστηριοποιούνται στα διάφορα υδάτινα αθλήματα να μην μπορούν να εξυπηρετούνται, να μην έχουν γίνει δεκτές νέες εγγραφές και, επιπλέον, να τίθεται και θέμα επιλογής των παιδιών που έχουν διασφαλίσει την εγγραφή τους από προηγούμενες χρονιές, αφού η μόνη πισίνα που εξακολουθεί να λειτουργεί δεν αρκεί για τον προγραμματισμό άθλησης όλων των παιδιών από τα διάφορα τμήματα.
Αυτό που ζητούν οι γονείς είναι η άμεση αποξήλωση των στεγάστρων, για να μπορούν τα παιδιά να χρησιμοποιούν και τις υπόλοιπες πισίνες που είναι θερμαινόμενες και υποτυπωδώς έστω να μπορούν να αθλούνται κατά τους χειμερινούς μήνες. Ταυτόχρονα, ζητούν να προχωρήσουν οι μελέτες και οι διαγωνισμοί για τον εξοπλισμό με νέα στέγαστρα στις πισίνες των 25 και 12,5 μέτρων.
Εξαγγελίες που δεν υλοποιήθηκαν ποτέ και μάλιστα σε εγκαταστάσεις ενός ομίλου με αθλητές που έχουν συμμετοχή σε Ολυμπιακούς αγώνες, σε εθνικές ομάδες και με πλήθος άλλες διακρίσεις.
Επειδή, οι υποσχέσεις του αρμόδιου Υφυπουργού αποδείχτηκαν φρούδες, καθώς οι απαραίτητες εργασίες δεν ολοκληρώθηκαν εντός του καλοκαιριού, όπως είχε δεσμευτεί.
Επειδή, ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων διαθέτει αθλητές που έχουν καταγράψει λαμπρή ιστορία στον υγρό στίβο και αναγνωρίζονται ως αθλητές πρότυπα σε όλη την επικράτεια τιμώντας την πόλη των Χανίων.
Ερωτάται η κα Υπουργός
1) Ποιοι είναι οι λόγοι της καθυστέρησης αποπεράτωσης των εργασιών και παράδοσής τους προς χρήση;
2) Ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου και σε ποιες ενέργειες έχει προβεί προκειμένου να ολοκληρωθούν άμεσα οι εργασίες;
3) Ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα τόσο της αποξήλωσης του υπάρχοντος ακατάλληλου στεγάστρου, όσο και της τοποθέτησης του νέου;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Πολάκης Παύλος