13/10/2020

Κ. Βέττα: Δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ τους εργαζόμενους της ΔΕΗ που χάθηκαν για να μας προσφέρουν έναν καλύτερο κόσμο

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης, Καλλιόπη Βέττα, παρευρέθηκε μαζί με τον πρώην Υπουργό και Βουλευτή Β΄ Πειραιά, Τρύφωνα Αλεξιάδη, και εκπροσώπους συνδικαλιστικών φορέων, στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Αγίου Γεωργίου στο Κερατσίνι, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τους εργαζομένους της ΔΕΗ που χάθηκαν κατά την διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους. Η κ. Βέττα, κατέθεσε στεφάνι στον χώρο, ανήμερα της επετείου της Μάχης της Ηλεκτρικής, κατά την οποία οι δυνάμεις της Εθνικής Αντίστασης απέτρεψαν τα ναζιστικά στρατεύματα από το να σαμποτάρουν την επιχείρηση.

Η κ. Βέττα, δήλωσε:

«Σήμερα είναι μια μέρα τιμής, μνήμης αλλά και ευθύνης.

Είναι μια μέρα τιμής για τους εκατοντάδες εργαζομένους της ΔΕΗ που έχασαν την ζωή τους όλα αυτά τα χρόνια, τόσο στην πατρίδα μου την ΠΕ Κοζάνης, όσο και πανελλαδικά, στην προσπάθεια να κάνουν το καθήκον τους, να προσφέρουν δηλαδή έναν καλύτερο παρόν και μέλλον για τους συμπολίτες τους.

Τους αξίζει κάθε μνεία και τιμητική αναφορά.

Επίσης, είναι μια μέρα μνήμης για τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης που πάλεψαν απέναντι στις ναζιστικές δυνάμεις για να κρατήσουν όρθια την επιχείρηση του Ηλεκτρισμού, για να κρατήσουν όρθια την Ελλάδα. Η νίκη τους πρέπει να μνημονεύεται διαρκώς από κάθε δημοκρατικό πολίτη, ιδιαίτερα σήμερα που οι απόγονοι των ηττημένων δείχνουν ξανά το αποτρόπαιο, φασιστικό τους πρόσωπο.

Για αυτό άλλωστε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τιμώντας την συνεισφορά και τη συμβολή τους στην Ελευθερία και τη Δημοκρατία, όρισε ως ημέρα μνήμης και εορτασμού για την ΔΕΗ την 13η Οκτωβρίου.

Τέλος, είναι και μια μέρα ευθύνης για όλους μας ώστε να αποτρέψουμε την απαξίωση, την υποβάθμιση και την εκποίηση της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας.

Όλες και όλοι μας γνωρίζουμε ότι η ΔΕΗ ήταν η καρδιά της οικονομίας, συμβάλλοντας στην ηλεκτροδότηση κάθε σημείου της επικράτειας, προσφέροντας πνοή στα επιχειρηματικά σχέδια, δίνοντας ώθηση σε μια Ελλάδα τραυματισμένη από τον πόλεμο και την ανέχεια.

Σήμερα, η ΔΕΗ έχει ακόμη να προσφέρει πολλά. Είναι στο χέρι μας να τα διεκδικήσουμε, να προασπίσουμε το δημόσιο αγαθό της ενέργειας και να σταματήσουμε τις επιδιώξεις της κυβέρνησης για παραχώρηση των φιλέτων σε επιχειρηματικά συμφέροντα.

Το οφείλουμε στη χώρα μας, το οφείλουμε σε όσους χάθηκαν για την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού όλα αυτά τα χρόνια».