25/10/2020

Δήλωση της Ν. Γκαρά για την Παγκόσμια ημέρα Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού

Δήλωση της βουλευτή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και Αν. Τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, Νατάσας Γκαρά

25 Οκτωβρίου – Παγκόσμια μέρα Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού.
Γυναίκα. Ένα πρόσωπο – πολλές σημασίες – δεκάδες ρόλοι.
Η σημερινή μέρα υπενθυμίζει σε όλους τη σημασία της πρόληψης για την υγεία μας. Υπενθυμίζει στις γυναίκες να προσέχουν τον εαυτό τους με τις αναγκαίες προληπτικές εξετάσεις. Μπροστά στις υποχρεώσεις μας και στις υπέρμετρες απαιτήσεις, πρέπει να δίνουμε  χρόνο στη φροντίδα του σώματός μας.
Η 25η Οκτωβρίου καθιερώθηκε με σκοπό να επισημάνει στη γυναίκα πως το όπλο απέναντι στον καρκίνου του μαστού είναι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση.
O καρκίνος του μαστού είναι η πιο συχνή απειλή για κάθε γυναίκα, αφού υπολογίζεται ότι μία στις δέκα Ελληνίδες έχει πιθανότητα να προσβληθεί από τη νόσο κατά τη διάρκεια της ζωής της. Παλαιότερα, το ποσοστό επιβίωσης ήταν πολύ χαμηλό περίπου 30%. Σήμερα, όμως, με την έγκαιρη διάγνωση μπορεί να θεραπευτεί σε ποσοστό 100%.
Η ζωή μας είναι πολύτιμη για να την αφήσουμε στην τύχη. Κάνοντας προληπτικούς ελέγχους…. ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!!!!!!!