26/10/2020

ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: Ήττα Κεραμέως για τις τηλε-εκλογές των εκπαιδευτικών

Η υπουργός Παιδείας, μετά την άρνηση των εκπαιδευτικών να συμμετάσχουν στις «τηλε-εκλογές Κεραμέως» για την ανάδειξη των υπηρεσιακών τους συμβουλίων, με τροπολογία της τελευταίας στιγμής εξουσιοδοτεί… τον εαυτό της ώστε να χειραγωγήσει περαιτέρω την εκλογική διαδικασία.

Σύσσωμο το εκπαιδευτικό προσωπικό της χώρας απέρριψε την αυταρχική πολιτική της ΝΔ απέναντι στα σωματεία και τις ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, την κατάργηση των συλλογικών διαδικασιών, την απαξίωση του θεσμού των αιρετών και των υπηρεσιακών συμβουλίων.

Ωστόσο, η κυρία Κεραμέως επιμένει. Χωρίς διάλογο και δίχως καμία λογική συναίνεσης προσπαθεί να δραπετεύσει από τα προβλήματα που δημιουργεί στο χώρο της εκπαίδευσης. Είναι πλέον σαφές πως η υπουργός Παιδείας έχει ένα πρόβλημα για κάθε λύση. Καλούμε την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) να παρέμβει άμεσα, απαντώντας στις καταγγελίες που έχει λάβει.