06/11/2020

Τμήμα Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία: Για την Υπεράσπιση της Δημοκρατικής Αντιπροσώπευσης, απαιτείται η ακύρωση των σχεδιασμών της κας Κεραμέως

Αύριο, Σάββατο 7 Νοεμβρίου, το ΥΠΑΙΘ μεθοδεύει ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια παρά την ομόθυμη αντίθεση του εκπαιδευτικού κόσμου. Χωρίς την αναγκαία δημοκρατική διαβούλευση, με πρωτοφανείς νομοθετικές κατασκευές εν λευκώ εξουσιοδότησης της Υπουργού για το σύνολο της διαδικασίας, εν μέσω της υγειονομικής κρίσης το ΥΠΑΙΘ βιάζεται να διεκπεραιώσει με τεχνητούς όρους μια δημοκρατική διαδικασία αντιπροσώπευσης των εργαζομένων εκπαιδευτικών σε υπηρεσιακά συμβούλια. Με επιλογή της κ. Κεραμέως οι υπεύθυνες προτάσεις των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών, εξόδου από την κρίση εμπιστοσύνης που δημιουργήθηκε με ευθύνη της ίδιας, αγνοήθηκαν.

Για το ΥΠΑΙΘ η εκπαιδευτική διαδικασία, οι δημοκρατικές συμμετοχικές λειτουργίες της εκπαίδευσης μπορούν να αντικατασταθούν από το πληκτρολόγιο. Για το ΥΠΑΙΘ η υγειονομική κρίση είναι ευκαιρία για την εμπέδωση του νεοφιλελεύθερου και αναχρονιστικού σχεδιασμού της ΝΔ, υπό τη σκέπη της αυθεντικής εχθρότητας προς κάθε τι κοινωνικά ενεργό, κάθε τι δημοκρατικό και δημόσιο.

Υπό τις δυσμενείς συνθήκες της πανδημίας, με πλήρη αποτυχία των πολιτικών της κυβέρνησης για προστασία της δημόσιας υγείας, το ΥΠΑΙΘ αντί να αναζητεί λύσεις και μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος εκπαίδευσης ανοίγει ένα ακόμα μέτωπο σύγκρουσης με τον εκπαιδευτικό κόσμο.

Το Τμήμα Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καλεί τους εκπαιδευτικούς της Αριστεράς, κάθε δημοκράτη εκπαιδευτικό, να υπερασπισθούν εμπράκτως τις αποφάσεις των συνδικάτων τους, των συνδικαλιστικών παρατάξεων  και εν τέλει των ίδιων των υποψηφίων, για απόσυρση ψηφοδελτίων και την απονομιμοποίηση της  αυριανής εκλογικής οπερέτας. ‘Όπως πρωτοστάτησαν στην διαμόρφωση ενός ενιαίου και ομόθυμου εκπαιδευτικού μετώπου έναντι του αντιδημοκρατικού σχεδίου της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, έτσι πρέπει να διασφαλισθεί η μαζική και μαχητική ακύρωση μιας προκατασκευασμένης αντιπροσώπευσης των εκπαιδευτικών.

Αύριο τα πληκτρολόγια δουλεύουν για να υπερασπιστούν το δημοκρατικό διάλογο, τη διαφάνεια την ενημέρωση, για να ακυρώσουν τη πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ.