11/08/2019

ΝΕ Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ: Το ατόπημα του βουλευτή Ζακύνθου κ. Δ. Ακτύπη

ΝΕ Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ:  Το ατόπημα του βουλευτή Ζακύνθου κ. Δ. Ακτύπη

Ένα μήνα μετά τις εκλογές και εν μέσω Αυγούστου η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη επιτίθεται απροκάλυπτα στην δημοκρατία και τα εργασιακά δικαιώματα. Ακολουθώντας μάλιστα πρωτοφανείς κοινοβουλευτικές μεθοδεύσεις.

Συκοφαντεί τα δημόσια πανεπιστήμια ως «άσυλα ανομίας», που λυμαίνονται «οι έμποροι ναρκωτικών, οι μολότοφ και η βία»,  και καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο.  Καταργεί κατά παραγγελία του ΣΕΒ, στοιχειώδη μέτρα προστασίας των εργαζομένων που είχε θεσμοθετήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως το δικαίωμα της «βάσιμης αιτιολόγησης των απολύσεων» και την προστασία των εργαζόμενων στις εργολαβίες. Πριν καν δοκιμαστεί η απλή αναλογική στην τοπική αυτοδιοίκηση σπεύδει να επαναφέρει το προηγούμενο συγκεντρωτικό, μονο-παραταξιακό και αδιαφανές μοντέλο λειτουργίας δήμων και περιφερειών.

Μάλιστα ο νέος βουλευτής Ζακύνθου κ Ακτύπης, στην προσπάθεια του να στηρίξει την κατάργηση της απλής αναλογικής και των μέτρων ενίσχυσής της διαφάνειας, της λογοδοσίας και του ελέγχου στην αυτοδιοίκηση, που προέβλεπε ο «Κλεισθένης», κατά την ομιλία του στην βουλή, αναφέρθηκε και στην εμπειρία του σαν δήμαρχος Ζακυνθίων.

Προκαλεί εντύπωση το ατόπημα του κ Ακτύπη.

Ως γνωστόν ουδέποτε εξελέγη δήμαρχος από τον ζακυνθινό λαό. Αντίθετα επελέγη δήμαρχος από την τότε πλειοψηφούσα δημοτική παράταξη, την στιγμή που ο δήμος είχε περιέλθει στην δίνη ενός τεράστιου οικονομικού και ηθικού σκανδάλου με τις παράνομες δανειοδοτήσεις εκατομμυρίων και την απόπειρα εμπρησμού του δημαρχείου.
Οι συνέπειες αυτού του πρωτοφανούς σκανδάλου είναι η μέχρι σήμερα οικονομική αιμορραγία του δήμου μας και οι απαιτήσεις εκατομμυρίων εκ μέρους των τραπεζών.
Αλήθεια μήπως το συγκεντρωτικό και αδιαφανές δημαρχοκεντρικό μοντέλο λειτουργίας των δήμων, που με την ψήφο και του κ Ακτύπη στην βουλή, επανάφερε σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ, δεν ήταν το θερμοκήπιο επώασης αυτού του τεράστιου σκανδάλου;

Αλήθεια δεν ήταν η ανυπαρξία θεσμών λογοδοσίας και διαφάνειας, που οδήγησε μέσω μίας πλαστογραφημένης απόφασης δημοτικού συμβουλίου, στην παράνομη σύναψη και εκταμίευση δανείων εκατομμυρίων,  χωρίς να εγγραφούν καν στον προϋπολογισμό του δήμου και χωρίς να γίνει γνωστό μέχρι σήμερα (!) συνολικά που διοχετευθήκαν;
Αλήθεια η ανυπαρξία διαδικασιών διαφάνειας και ελέγχου δεν ήταν η αιτία να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί αυτό το σκάνδαλο, κυριολεκτικά «κάτω από την μύτη» της τότε πλειοψηφίας- στην οποία μάλιστα ο κ Ακτύπης κατείχε νευραλγική θέση ;

Η σημερινή «Μητσοτακική διακυβέρνηση» της χώρας με το ΚΑΛΗΜΕΡΑ αποκαλύπτεται σε όλο της το μεγαλείο.

Αλήθεια κύριοι της κυβέρνησης, κ. Ακτύπη, έτσι σχεδιάζετε  να περνάτε από εδώ και στο εξής τα νομοσχέδια;

Χωρίς διαβούλευση και «με το αποφασίζουμε και διατάζουμε» ;