27/09/2021

Παππάς - Φωτίου: Δήμος Καλλιθέας και υπουργείο Παιδείας «στεγάζουν» την προσχολική αγωγή σε λυόμενα και βάζουν σε κίνδυνο δεκάδες μαθητές

Επίσκεψη των βουλευτών Β3 Νότιου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Ν. Παππά και Θ. Φωτίου, στο 12ο δημοτικό σχολείο Καλλιθέας

Επίσκεψη στο 12ο δημοτικό σχολείο Καλλιθέας πραγματοποίησαν οι βουλευτές του Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς και Θεανώ Φωτίου, με αφορμή την εγκατάσταση λυόμενων αιθουσών και τη χρήση χώρων του σχολείου για την έναρξη των μαθημάτων προσχολικής αγωγής.

Οι βουλευτές συναντήθηκαν με τον διευθυντή του δημοτικού σχολείου, Δημήτρη Λάμπρου και γονείς και διαπίστωσαν την προχειρότητα των πρωτοβουλιών της δημοτικής Αρχής και του υπουργείου Παιδείας για την ομαλή και ασφαλή έναρξη των δραστηριοτήτων των νηπίων της περιοχής.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβαν, τις νέες ανάγκες θα καλύψουν:

·         Λυόμενη αίθουσα για τα νήπια, η οποία θα τοποθετηθεί στον αύλειο χώρο του δημοτικού σχολείου και μάλιστα στον χώρο καταφυγής για περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης. Η επιλογή εγείρει κινδύνους για την προστασία των μικρών παιδιών αν κληθούν να εγκαταλείψουν το κεντρικό κτίριο του σχολείου.

·         Η μετατροπή διαφόρων αιθουσών του δημοτικού σχολείου σε χώρους για τις δραστηριότητες προσχολικής αγωγής, που οδηγεί στη μεταφορά της διεξαγωγής μαθημάτων του δημοτικού ακόμα και σε διαδρόμους του κτιρίου. Στο πλαίσιο «αναδιαμόρφωσης» των χώρων έγιναν πρόχειρες παρεμβάσεις, που οδήγησαν ακόμα και στον αποκλεισμό εξόδων κινδύνου.

Η εκπαιδευτική κοινότητα και οι γονείς βρίσκονται σε αναβρασμό. Οι διαμαρτυρίες τους είναι δικαιολογημένες.

Εκτός των παρεμβάσεων της τελευταίας στιγμής, που επιχειρούνται και σε άλλα σχολεία της περιοχής, καταγράφηκε και η μείωση των ωρών καθαρισμού του σχολείου, καθώς η δημοτική αρχή, αν και είχε τη δυνατότητα να προσλάβει επιπλέον προσωπικό στον συγκεκριμένο τομέα, δεν έκανε χρήση του δικαιώματος. Έτσι, με περισσότερα παιδιά στον ίδιο περιορισμένο χώρο, δεν υφίσταται πρόβλεψη για αυξημένη καθαριότητα.

Οι βουλευτές Νίκος Παππάς και Θεανώ Φωτίου κατέγραψαν τις νέες συνθήκες που δημιουργούνται εις βάρος των παιδιών, καθώς και τις τραγικές ευθύνες της δημοτικής Αρχής και του υπουργείου Παιδείας, ώστε να τις αναδείξουν περαιτέρω.

Στο κλιμάκιο συμμετείχαν επίσης, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας», Θοδωρής Παπαθανασόπουλος, ο συντονιστής της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Καλλιθέας, Βασίλης Κίλιας, το μέλος της Ν.Ε. Νότιας Αθήνας του κόμματος και συνεργάτης του βουλευτή Γιάννη Μουζάλα, Λεωνίδας Μύαρης και ο συνεργάτης του βουλευτή Γιάννη Μπαλάφα, Σταύρος Νικολάου.

Αλ. Μεϊκόπουλος: Πώς φτάσαμε η Κυβέρνηση να επιχορηγεί με 1 εκατ. Ευρώ τις Οικογενειακές Ιστορίες