25/11/2020

Γ. Αμανατίδης: Άμεσες μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ και προσκλητήριο στη Διασπορά (ηχητικό)

«Έγνοια όλων μας, η ασφάλεια της υγείας, της ίδιας της ζωής, πώς θα έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα θύματα» υποστήριξε, επικρίνοντας την απροθυμία της κυβέρνησης για ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας.

«Υπάρχουν τα εργαλεία και από τα ευρωπαϊκά προγράμματα και από το μαξιλάρι των 37 δισεκατομμυρίων ευρώ, που άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε προσθέτοντας πως από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού, η αξιωματική αντιπολίτευση είχε προτείνει συγκεκριμένα μέτρα και αξιοποίηση έως και του 40% των πόρων, από το λεγόμενο μαξιλάρι.

«Ας γίνουν άμεσα οι προσλήψεις και η μονιμοποίηση όλων των επικουρικών που ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, η ένταξη όλων στα βαρέα και ανθυγιεινά και αυτόματα η επαναπροκήρυξη των θέσεων που μένουν κενές, λόγω συνταξιοδότησης στο ΕΣΥ, χωρίς γραφειοκρατία, όπως άλλωστε συνέβαινε μέχρι το 2010» είπε ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, καλώντας την κυβέρνηση να στείλει «προσκλητήριο στους νέους επιστήμονες, που έφυγαν κατά χιλιάδες στο εξωτερικό, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των Μνημονίων, σε μόνιμες θέσεις εργασίας, με αναβάθμιση του δημοσίου εθνικού συστήματος υγείας και των λειτουργών του».Την άμεση ανάγκη να γίνουν με σχέδιο, τουλάχιστον 15.000 μόνιμες προσλήψεις προσωπικού στα νοσοκομεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19 από το εθνικό σύστημα υγείας τόνισε, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Αμανατίδης.