27/11/2020

Γιάννης Αμανατίδης: «Βιώνουμε με τον πιο οδυνηρό τρόπο την πολιτική που ασκεί η ΝΔ» - βίντεο

.

«Στη Θεσσαλονίκη βιώνουμε με τον πιο οδυνηρό τρόπο, τα αποτελέσματα της πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση της ΝΔ» τόνισε, μιλώντας στο Δελτίο Ειδήσεων του «Κόντρα», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Αμανατίδης.

Όπως υποστήριξε, επικράτησε εφησυχασμός και αυταρέσκεια, μετά το πρώτο lockdown, ενώ δεν υπήρξε κανένας σχεδιασμός και καμία προετοιμασία για την επόμενη μέρα.

«Άργησαν να πάρουν μέτρα, που έπρεπε να είχαν πάρει, εδώ και μήνες. Το είδαμε στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σχολεία και στα νοσοκομεία» είπε.

Ερωτηθείς, στη συνέχεια, για τους λόγους που οδήγησαν στην τραγική κατάσταση που αντιμετωπίζει η Θεσσαλονίκη, μολονότι οι επιστήμονες είχαν προειδοποιήσει τις αρχές, απάντησε πως «ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή- με την τριτολογία του- έριξε την ευθύνη στo φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, κι αυτοί τον ...άδειασαν μεγαλοπρεπώς».

«Δεν υπάρχει σχέδιο, θεωρούν ότι όλα τα έκαναν σωστά» σημείωσε, θυμίζοντας τα αστεία επιχειρήματα που επικαλούνταν για τα ΜΜΜ, τα σχολεία και το άνοιγμα στον τουρισμό και την οικονομία.

«Είναι φανερό, πλέον, αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση να (μην) κάνει τόσο για τη δημόσια υγεία, όσο και για την δημόσια παιδεία» επισήμανε.