27/11/2020

Θανάσης Παπαχριστόπουλος " Στο Κόκκινο": Δώστε κίνητρα να επιστρέψουν οι χιλιάδες Έλληνες γιατροί από το εξωτερικό

Θανάσης Παπαχριστόπουλος

“ .. Ανίχνευση, ιχνηλάτιση, απομόνωση είναι σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, οι τρεις λέξεις - κλειδιά για την αντιμετώπιση της πανδημίας..”, είπε μεταξύ άλλων σήμερα το πρωί ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο” και τον Νίκο Ξυδάκη.

Βασικά σημεία της συνέντευξης του Θανάση Παπαχριστόπουλου Στο Κόκκινο:

«Όταν βάζεις αεροπλάνα να κάνουν διακομιδές έχει χαθεί ο έλεγχος. Ακόμα και ο ΟΟΣΑ λέει σε όλες τις χώρες ότι πρέπει να ενισχύσουν τα εθνικά συστήματα Υγείας. Η Ιταλία ζητεί βοήθεια από γιατρούς της Κούβας κι εμείς έχουμε 18.000 ειδικευμένους Έλληνες γιατρούς.

Γιατί δεν τους δίνουμε κίνητρα για να επιστρέψουν; Κάποιοι θα το έκαναν». Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος μίλησε Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη για αυτά που θα έπρεπε να γίνουν όλους τους προηγούμενους μήνες.

«Ανίχνευση, ιχνηλάτιση, απομόνωση» είναι σύμφωνα με τον Θ. Παπαχριστόπουλο οι τρεις λέξεις - κλειδιά για την αντιμετώπιση της πανδημίας έστω και τώρα, που – όπως είπε – «το τρίτο κύμα είναι μπροστά μας». Υπογράμμισε μάλιστα ότι ελλείψει αυτής της πολιτικής, τα νοσοκομεία αποδεκατίζονται και από την διασπορά του ιού σε υγειονομικούς. «Ο Ευαγγελισμός έχει 86 υγειονομικούς ασθενείς από covid. Αυτό σημαίνει αυτομάτως ότι κάποια τμήματα του νοσοκομείου πρέπει να κλείσουν», ανέφερε.