22/12/2020

Τ. Καραγιάννη: Δεν έχουμε την πολυτέλεια να επαναπαυτούμε μόνο στο εμβόλιο – Η κυβερνητική ολιγωρία στοιχίζει σε ανθρώπινες ζωές  - βίντεο

Δήλωση (on camera)της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Τάνιας Καραγιάννη, για το “φιάσκο του κυβερνητικού σχεδιασμού για τον εμβολιασμό”

.

“Ο κυβερνητικός σχεδιασμός για το εμβόλιο εξελίσσεται δυστυχώς σε ένα ακόμα μεγαλοπρεπές φιάσκο”, διαμηνύει σε on camera δήλωσή της η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Τάνια Καραγιάννη, καυτηριάζοντας τις αρχικές “δεσμεύσεις της κυβέρνησης για 2.000.000 δόσεις το μήνα”. “Τελικά η χώρα μας θα χρειαστεί τρεις ολόκληρους μήνες για να λάβει εμβόλια επαρκή για τον εμβολιασμό μόλις 600.000 συμπολιτών μας. Στην καλύτερη δηλαδή περίπτωση, έως το τέλος Μαρτίου, θα έχει εμβολιαστεί 1 στους 17 πολίτες”, συμπληρώνει.

“Έως ότου ολοκληρωθεί η πολύμηνη διαδικασία εμβολιασμού, κάθε μέρα ολιγωρίας θα στοιχίζει σε ανθρώπινες ζωές”, υπογραμμίζει η Τ. Καραγιάννη.

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση:
“Ο κυβερνητικός σχεδιασμός για το εμβόλιο εξελίσσεται δυστυχώς σε ένα ακόμα μεγαλοπρεπές φιάσκο. Από τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για 2.000.000 δόσεις το μήνα, τελικά η χώρα μας θα χρειαστεί τρεις ολόκληρους μήνες για να λάβει εμβόλια επαρκή για τον εμβολιασμό μόλις 600.000 συμπολιτών μας.
Στην καλύτερη δηλαδή περίπτωση, έως το τέλος Μαρτίου, θα έχει εμβολιαστεί 1 στους 17 πολίτες.
Η σημαντική καθυστέρηση στον εμβολιασμό δεν αφήνει άλλα περιθώρια ανεμελιάς στην κυβέρνηση. Οφείλει άμεσα:
- Να προχωρήσει σε συνταγογράφηση των τεστ, αντί για «λοταρίες» για λίγους τυχερούς, ώστε να έχουν όλοι οι πολίτες πρόσβαση σε δωρεάν τεστ και να είναι δυνατός ο έλεγχος της διασποράς ανά περιφέρεια.
- Να προχωρήσει επιτέλους σε ενίσχυση του ΕΣΥ με προσλήψεις γιατρών και επίταξη ιδιωτικών κλινικών όπου απαιτείται.
Έως ότου ολοκληρωθεί, η πολύμηνη διαδικασία εμβολιασμού, κάθε μέρα ολιγωρίας θα στοιχίζει σε ανθρώπινες ζωές. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να επαναπαυτούμε μόνο στο εμβόλιο και να αφήσουμε την πανδημία εκτός ελέγχου τους επόμενους μήνες.
Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν θα μπορεί να ισχυριστεί ότι ‘δεν ήξερε’”.