23/12/2020

Χ. Γιαννούλης: Ανέμελη και χωρίς ουσία η περιοδεία Μητσοτάκη στην Κεντρική Μακεδονία

«Αντί να επισκεφθεί τα νοσοκομεία αιχμής όπως το ΑΧΕΠΑ και το Παπανικολάου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε μια επικοινωνιακού τύπου περιοδεία σε νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας».Αυτό τόνισε ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Χρήστος Γιαννούλης στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».
«Πέραν πάσης αμφιβολίας η ευθύνη για την έξαρση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη βαραίνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος αγνόησε εισηγήσεις και επιδημιολογικά δεδομένα πριν από το τριήμερο 26-28 Οκτωβρίου.
Η τοποθέτηση του Πρόεδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλους της επιτροπής του ΕΟΔΥ Αθανάσιου Εξαδάκτυλου στην ειδική συνεδρίαση ήταν αποκαλυπτική.
«Οι ευθύνες βρίσκονται «κεντρικά» και όχι στην Θεσσαλονίκη. Τα στοιχεία που υπήρχαν έδιναν τη δυνατότητα σε αυτόν που είχε την τελική απόφαση, να προσαρμοστεί σε επιστημολογικές ερμηνείες, που σχετίζονται με κοινωνικές και πολιτικές προϋποθέσεις» τόνισε ο κύριος Εξαδάκτυλος, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που ήθελαν τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης να εισηγούνται τη λήψη αυστηρών μέτρων.
Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά να τηρήσουμε πιστά τα μέτρα προστασίας και σε δεύτερη φάση να εμβολιαστούμε.
Είναι ντροπή εν μέσω πανδημία να περιορίζουν σε Αττική και Θεσσαλονίκη το δικαίωμα δωρεάν μετακίνησης για τους άνεργους, μόνο για όσους άνεργους είναι μόνιμοι κάτοικοι Αθήνας ή Θεσσαλονίκης.
Δηλαδή πλέον αν ένας άνεργος ζει στην Αττική ή στη Θεσσαλονίκη, χωρίς ωστόσο να είναι εκεί η μόνιμη κατοικία, θα υποχρεούται να πληρώνει κανονικά κόμιστρο».