11/01/2021

Κ. Μάλαμα : Το Υπουργείο Παιδείας συμπεριφέρεται ανάλγητα στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της Χαλκιδικής

Σήμερα​, με την επανέναρξη των μαθημάτων στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Χαλκιδικής, τοποθετούνται κι οι εκπαιδευτικοί που διορίστηκαν, με πολύ μεγάλη καθυστέρηση,  μετά από την ολοκλήρωση της Δ’ φάσης προσλήψεων αναπληρωτών. Το Υπουργείο Παιδείας συμπεριφέρεται και σε αυτούς τους εκπαιδευτικούς με αναλγησία. Στην Χαλκιδική υπάρχουν αναπληρωτές εκπαιδευτικοί με μικρά παιδιά που τοποθετήθηκαν σε σχολεία που απέχουν 2 και πλέον ώρες από την κατοικία τους.
Χαρακτηριστική η περίπτωση αναπληρωτή εκπαιδευτικού από τον Άγιο Νικόλαο που τοποθετήθηκε στην ​Παλαιόχωρα, χωρίς να έχει καν επιλέξει το συγκεκριμένο σχολείο. Όποιος από τους συγκεκριμένους αναπληρωτές δεν παρουσιαστεί αύριο, αντιμετωπίζει σοβαρές κυρώσεις και δεν θα μπορέσει να εργαστεί στην δημόσια εκπαίδευση τον επόμενο χρόνο.​
Εμείς καταγγέλουμε την προχειρότητα και την αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας που θεωρεί τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς αναλώσιμους και απαιτούμε ουσιαστική στήριξη του εκπαιδευτικού έργου με μόνιμες προσλήψεις, σε όλα τα σχολεία της Χαλκιδικής, ώστε να μην μένουν τα σχολεία κενά μέχρι τον Ιανουάριο και να μην μεταβάλλονται οι εκπαιδευτικοί λειτουργοί σε “νομάδες”.