30/01/2021

Κ. Ζαχαριάδης: Για τη Ν.Δ. αν δεν είσαι «δικό της παιδί», είσαι αόρατος

Απάντηση του Τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφέρεια Αττικής

Μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας για τις ρουσφετολογικές προλήψεις του κ. Πατούλη, αλλά και το μεγαλοπρεπές άδειασμα που του επιφύλαξε ο κ. Βορίδης στη Βουλή, ο Περιφερειάρχης Αττικής εξέδωσε Δελτίο Τύπου με τον βαρύγδουπο τίτλο «Για την Περιφέρεια Αττικής δεν υπάρχουν "δικά μας παιδιά", υπάρχουν μόνον οι ανάγκες των πολιτών».

Ο κ. Πατούλης φαίνεται ότι αγνοεί τα βασικά: Όταν σε πιάνουν με τη γίδα στην πλάτη καλύτερα να σιωπάς παρά να εκτίθεσαι περισσότερο, αναπαράγοντας ανακρίβειες και φτηνές δικαιολογίες.

Ας δούμε τι μας είπε ο κ. Πατούλης:

Ø Καταρχήν ανταποδίδει με μεγαλύτερη σφοδρότητα τα βέλη προς τον κ. Βορίδη και συνολικά προς την κυβέρνηση.

«Η Βουλή θέσπισε το νομοθετικό πλαίσιο και η Περιφέρεια Αττικής απλά το εφαρμόζει, χωρίς παρεκκλίσεις» και «Σε καμία περίπτωση δεν ήταν πρόθεσή μας να παρακάμψουμε τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, αντίθετα εμείς είμαστε που ως Διοίκηση έχουμε τονίσει επανειλημμένα την ανάγκη να εκσυγχρονιστεί το ΑΣΕΠ και να υπάρξει ένα λιγότερο γραφειοκρατικό και χρονοβόρο και περισσότερο ευέλικτο σύστημα προσλήψεων στους ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού. Σε αυτή την θέση εμμένουμε κι είναι ένα από τα ζητήματα που έχουμε θέσει στην Κυβέρνηση, για τα οποία πρέπει να υπάρξει νομοθετική αλλαγή», δηλώνει μεταξύ άλλων.

Απολύτως σαφές. Για όλα φταίει η κυβέρνηση της ΝΔ, δηλώνει ο Περιφερειάρχης.

Ø «Η διαδικασία δεν έγινε εν κρυπτώ, για να εξυπηρετηθούν ημέτεροι, αλλά με απόλυτη διαφάνεια», δηλώνει σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης.

Ο κ. Πατούλης διαβεβαιώνει για το διαφανές μιας διαδικασίας, για την οποία εκδόθηκε πρόσκληση μεσημέρι Κυριακής και δόθηκε προθεσμία υποβολής αιτήσεων 1,5 ημέρας! Μια διαδικασία η οποία δεν είχε κανένα μετρήσιμο κριτήριο, μια διαδικασία για την οποία η επιτροπή επιλογής δεν περιλάμβανε κανέναν μόνιμο υπάλληλο της Περιφέρειας και απαρτίστηκε από 3 αιρετά μέλη της αρεσκείας του κ. Πατούλη, κατά παράβαση κάθε έννοιας ορθής διοικητική πρακτικής και δεοντολογίας.

Πραγματικά η λέξη ντροπή φαντάζει πολύ φτωχή στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Ø «Για τη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής δεν υπάρχουν «δικά μας» και «ξένα παιδιά», δεν εξετάζουμε ούτε τι κόμμα ψηφίζουν, ούτε ποιον έχουν συγγενή», δηλώνει κατηγορηματικά σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης.

Προφανώς είναι τυχαίο το γεγονός – με βάση τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας – ότι ένα μεγάλο μέρος των προσλαμβανομένων έχει στενή σχέση με τον ίδιο τον κ. Πατούλη και την παράταξή του.

Η επιμονή του Περιφερειάρχη να κάνει το μαύρο – άσπρο είναι εξοργιστική και αποτελεί προσβολή απέναντι στους χιλιάδες νέους συμπολίτες μας που βιώνουν καθημερινά το φάσμα της ανεργίας και της εργασιακής ανασφάλειας.

Ø Σε άλλο σημείο ο κ. Πατούλης επιχειρεί με ανακρίβειες να ρίξει λάσπη στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, δηλώνοντας ότι η συγκεκριμένη διαδικασία υπερψηφίστηκε κι από την παράταξη που πρόκειται στο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Επειδή ο Περιφερειάρχης φαίνεται ότι διαθέτει ασθενή μνήμη ας ανατρέξει στα πρακτικά της σχετικής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής. «Οι προσλήψεις οφείλουν να γίνουν με δίκαια κριτήρια και με μοριοδότηση ΑΣΕΠ», δηλώνει η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ. Ας αφήσει λοιπόν τα παιχνίδια ο κ. Πατούλης.

Ø Αναφορικά με την επισήμανση του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να καταστήσει την αυτοδιοίκηση «Φιλιππινέζα» του Κεντρικού Κράτους πέραν του άκομψου και άστοχου και της διατύπωσης, δεν έχουμε παρά να επισημάνουμε τα ακόλουθα:

Εμείς στον χώρο μας δεν χρησιμοποιούμε τέτοιες εκφράσεις. Τις θεωρούμε ρατσιστικές και προσβλητικές για τους συνανθρώπους μας που κάνουν τη δουλειά της οικιακής υποστήριξης.

Ας τα ακούσει όμως στη γλώσσα του μήπως και βάλει μυαλό. Ο κ. Πατούλης είναι ο άνθρωπος που πριν από δυο χρόνια περίπου ανακοίνωνε την υποψηφιότητα του για τον Δήμο Αθηναίων διοργανώνοντας χολιγουντιανού τύπου συγκεντρώσεις, με εκατοντάδες προσκεκλημένους και έχοντας εξασφαλίσει στήριξη από πλήθος κοινωνικών φορέων και προσωπικοτήτων. Λίγες μέρες μετά την ανακαλούσε, προφανώς κατ’ απαίτηση του σκληρού συγκεντρωτικού συστήματος του κ. Μητσοτάκη, προκειμένου να στρωθεί ο δρόμος για τον Δήμο Αθηναίων στον κ. Μπακογιάννη.

Αν αναζητεί λοιπόν, ο κ. Πατούλης συμπεριφορές δουλικού τύπου απέναντι στην αυτοδιοίκηση ας βγάλει μία σέλφι από κοινού με τον κ. Μητσοτάκη και ας σταματήσει να κρίνει, εξ’ ιδίων τα αλλότρια…

Όσες ανακοινώσεις και να εκδώσει ο Περιφερειάρχης, η αλήθεια δεν κρύβεται. Προχώρησε με δική του ευθύνη και βούληση σε μία απολύτως αδιαφανή και ρουσφετολογική διαδικασία προσλήψεων παραβιάζοντάς κάθε έννοια αξιοκρατίας και αντικειμενικότητας.

Βεβαίως σε ένα πράγμα έχει δίκιο ο κ. Πατούλης.

Την ίδια - αν όχι μεγαλύτερη - ευθύνη φέρει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, η οποία ενώ πριν από λίγες μέρες έφερε νέο νόμο για το ΑΣΕΠ υποσχόμενη περαιτέρω εδραίωση της αξιοκρατίας και της διαφάνειας στις προσλήψεις, στην πράξη υποσκάπτει διαρκώς το ΑΣΕΠ και την αξιοκρατία. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, η οποία με τις πράξεις και παραλείψεις της, επιτρέπει τέτοιες παλαιοκομματικές πρακτικές κρυπτόμενη πίσω από το αυτοδιοίκητο των Δήμων και των Περιφερειών.

Σε κάθε περίπτωση, ουδόλως ενδιαφέρει την ελληνική κοινωνία αν φταίει περισσότερο ο κ. Βορίδης ή ο κ. Πατούλης. Σε μια περίοδο πρωτοφανούς υγειονομικής και οικονομικής κρίσης αλλά και εργασιακής ανασφάλειας το τελευταίο που απασχολεί τους πολίτες είναι ο εσωτερικός εμφύλιος στη ΝΔ. Αυτό που απασχολεί την κοινωνία, είναι η απόπειρα επαναφοράς των παλαιοκομματικών λογικών του παρελθόντος που χρεοκόπησαν τη χώρα.

Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους τα στελέχη της ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεν θα επιτρέψει την αναβίωση των χειρότερων πρακτικών του κράτους της δεξιάς περασμένων δεκαετιών. Σε συνεργασία με όλους τους θεσμικούς και κοινωνικούς φορείς, αλλά και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της χώρας θα βρίσκεται διαρκώς στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση των δημοκρατικών κεκτημένων του λαού μας, όπως είναι η κοινωνική δικαιοσύνη, η ισότητα, η διαφάνεια και ο δημοκρατικός έλεγχος. ​