01/02/2021

Ν. Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραμένει μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης - Να αναλάβει πρωτοβουλίες για το καθεστώς πατέντας των εμβολίων

Δήλωση (oncamera) του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσου Ηλιόπουλου,  το θέμα του καθεστώτος πατέντας στα εμβόλια για την πανδημία

“Καλούμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, έστω και τώρα, να αναλάβει πρωτοβουλίες για το θέμα της πατέντας των εμβολίων”, τόνισε σε oncamera δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, υπογραμμίζοντας πως  “μετά το συμβούλιο της Ευρώπης και ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ συμφώνησε με την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλ. Τσίπρα να αρθεί το καθεστώς πατέντας”.
“Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη παραμένει μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης”, επισήμανε χαρακτηριστικά.
Ακολουθεί η πλήρης δήλωση:
“Μετά το συμβούλιο της Ευρώπης και ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ συμφώνησε με την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλ. Τσίπρα να αρθεί το καθεστώς πατέντας στα εμβόλια.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σήμερα θυμήθηκε την αρθρογραφία του κ. Μητσοτάκη τον περασμένο Απρίλιο, ξέχασε όμως τις ειρωνείες του στην βουλή απέναντι στην πρόταση του κ. Τσίπρα για το ζήτημα της πατέντας.
Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη παραμένει μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης. Την καλούμε, έστω και τώρα, να αναλάβει πρωτοβουλίες για το θέμα της πατέντας και να σταματήσει να παρακολουθεί άβουλα τις πολυεθνικές να παίζουν παιχνίδια την ώρα που χάνονται ανθρώπινες ζωές”.