01/02/2021

Ειρ. Αγαθόπουλου: Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά αγνοεί τις κοινωνικές αυτές ομάδες που δεν ταιριάζουν στην κανονικότητά της

Δήλωση της αν. τομεάρχη για θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ισότητας και Καταπολέμησης των Διακρίσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Για τρίτη φορά, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, ακούσαμε τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Τσιάρα, να διατυπώνει δημόσια την άποψη ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με τη φυσική παρουσία και των δύο φύλων και των δύο γονέων έχουν λιγότερα ψυχολογικά προβλήματα και μεγαλώνουν πιο φυσιολογικά. Με αφορμή τη συζήτηση για το νομοσχέδιο που αφορά τη συνεπιμέλεια, ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεν χάνει την ευκαιρία να δηλώσει τις άκρως συντηρητικές - και κατά συνέπεια προβληματικές - αντιλήψεις της παράταξης του και της κυβέρνησης, μη λαμβάνοντας υπόψη την σύγχρονη πραγματικότητα.

Η ελεύθερη συμβίωση, το σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο αφορά και τα ΛΟΑΤ ζευγάρια, η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και του σεξουαλικού προσανατολισμού, καθώς και οι αλλαγές που καταγράφονται γενικά ως προς τους έμφυλους ρόλους και ειδικότερα ως προς τη μητρότητα και την πατρότητα τα τελευταία χρόνια, δεν φαίνεται να λαμβάνονται υπόψη από την Κυβέρνηση. Αντίθετα, οι μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και οι οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών, που δεν τηρούν τα πρότυπα του "μητέρα, πατέρας, παιδί" προσβάλλονται ως μη φυσιολογικές.

Λυπούμαστε πολύ, που η κυβέρνηση για άλλη μια φορά αγνοεί τις κοινωνικές αυτές ομάδες που δεν ταιριάζουν στην κανονικότητά της και ανησυχούμε, που νομοθετεί χωρίς να τις λαμβάνει υπόψη.