04/03/2021

Θ. Ξανθόπουλος: Πιο ψύχραιμες σκέψεις από όλους για να μην κηλιδωθεί η δημοκρατία μας με τον θάνατο ενός κρατούμενου απεργού πείνας

«Ο οποιοσδήποτε κρατούμενος και καταδικασμένος διατηρεί όλα τα δικαιώματα πλην της ελεύθερης διάθεσης του εαυτού του. Αυτό προβλέπει το δικαιικό και το σωφρονιστικό μα σύστημα. Αυτό του αναγνωρίζει η έννομη τάξη της χώρας μας», σημείωσε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βουλευτής Δράμας, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Blue Sky.

“Με την απεργία πείνας, ο κρατούμενος Κουφοντίνας, διεκδικεί ένα δικαίωμα που του αναγνωρίζει ο νόμος, δηλαδή να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο νόμος που ψηφίστηκε πριν δύο μήνες, προβλέπει ότι όσοι στερούνται το δικαίωμα να βρίσκονται σε αγροτικές φυλακές,, όπως ο Κουφοντίνας, επαναμετάγονται στις φυλακές από τις οποίες αρχικά μετήχθησαν. Στην προκείμενη περίπτωση είναι οι φυλακές Κορυδαλλού, στις οποίες κρατούνται ακόμη καταδικασμένοι για βαριά εγκλήματα», παρατήρησε. Και πρόσθεσε:

«Κανείς μας δεν θέλει να κηλιδωθεί η δημοκρατία μας από τον θάνατο ενός απεργού πείνας… Και γι αυτό χρειάζονται από όλους μας, πιο ψύχραιμες σκέψεις".

Απαντώντας τέλος σε ερώτηση για τις δηλώσεις Δρίτσα, παρατήρησε: Τόσο η ακαριαία αντίδραση του Θ. Δρίτσα που έδωσε συμπληρωματικές εξηγήσεις όσο κι ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν κλείσει το θέμα.

Παρακολουθήστε στο βίντεο από 37’’έως 52’.23’’